ظریف در داووس: جمهوری اسلامی تصمیم گرفته در مورد حجاب زنان را تحت فشار نگذارد

 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایرانرادیو فردا: محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران، در حاشیه اجلاس مجمع اقتصادی داووس در سوئیس گفته است نظام تصمیم گرفته در مورد حجاب به زنان فشار وارد نکند.

او در گفت‌وگو با فرید زکریا، مجری مشهور و کارشناس شبکه سی‌ان‌ان گفت: «اگر در خیابان‌های تهران قدم بزنید، می‌بینید که برخی خانم‌ها حجاب بر سر ندارند و علی‌رغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که زنان را تحت فشار نگذارد.»


آقای ظریف در ادامه گفت این «وعده‌ای است که آقای پزشکیان داده بود» و با تلاش او، همچنین رضایت مسئولان ارشد ایران شامل رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس و شورای امنیت ملی انجام گرفته است.

او همچنین گفت هم‌اکنون چهار عضو کابینه دولت از زنان هستند و افزود که به باور او، این چهار عضو دولت «خودشان انتخاب کرده‌اند که حجاب داشته باشند، چرا که به قوانین کشور اعتقاد دارند».

ظریف در مورد «مدارا» با مسئله عدم پیروی از حجاب اجباری افزود این تصمیم در راستای «حرکت به سمت مسیر درست» گرفته شده، اما کافی نیست و تنها یک گام اولیه محسوب می‌شود.

این در حالی است که در مدت اخیر در چهارچوب قانون موسوم به «عفاف و حجاب»، حکومت جمهوری اسلامی مجازات‌های سخت‌گیرانه‌تری برای مخالفان حجاب اجباری اعلام کرده است.

تصویب این قانون پس از اعتراضات گسترده سال ۱۴۰۱ رخ داد که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و سرکوب آن منجر به کشته شدن صدها نفر و بازداشت هزاران نفر شد.
تضعیف گروه‌های مورد حمایت ایران
آقای زکریا در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت ایران حجم عظیمی از پول، جنگ‌افزار و نظامیان خود را در سوریه از دست داد و قدرت حزب‌الله لبنان و رهبری حماس با تونل‌هایش از بین رفتند و این موضوع نشان می‌دهد که ایران بسیار ضعیف‌تر از پیش است و گفته می‌شود جمهوری اسلامی بازوهای خود در منطقه را از دست داده است.

ظریف در مخالفت با این برداشت مدعی شد که «علت وجودی» طیف‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در سوریه و دیگر گروه‌ها، «جمهوری اسلامی نیست.»

این درحالی است که پیشتر دو نماینده سابق مجلس در ایران نیز هشدار داده بودند که با سقوط بشار اسد ۳۰ میلیارد دلار از بدهی رژیم سوریه به ایران از بین رفته است.

همچنین یک سند «سری» منتسب به نهاد ریاست‌جمهوری ایران در مرداد پارسال به فضای مجازی درز کرد که نشان می‌داد از ۵۰ میلیارد دلار پولی که برآورد شده حکومت ایران در جنگ داخلی سوریه هزینه کرده است، تنها تکلیف بازپرداخت حدود ۱۸ میلیارد دلار مشخص شده است. رادیوفردا مستقلاً این اطلاعات را تأیید نمی‌کند.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران در پاسخ به سؤال آقای زکریا که اگر آنها از جمهوری اسلامی فرمان‌برداری نمی‌کنند، آیا ایران بر سر این گروه‌ها این همه سرمایه‌گذاری مالی و تسلیحاتی «کورکورانه» کرده است؟، گفت در همه جای دنیا سرمایه‌گذاری‌های ناموفقی از این دست وجود دارد، اما در ادامه مدعی شد که «ما از حقوق بشر دفاع می‌کنیم.»
برنامه هسته‌ای و دولت جدید ترامپ
او همچنین در پاسخ به پرسشی پیرامون برآورد نهادهای اطلاعاتی آمریکا از کافی بودن ذخایر اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی برای تولید چند بمب هسته‌ای گفت ایران چنین برنامه‌ای ندارد و اگر می‌خواست خیلی پیشتر بمب اتمی ساخته بود و این ادعاها تلاشی برای «امنیتی کردن» موضوع ایران است.

او همچنین خروج دونالد ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ را به تلاش اطرافیان او مانند جان بولتون مشاور امنیت ملی، مایک پومپئو وزیر خارجه و برایان هوک مسئول میز ایران در دولت پیشین او نسبت داد و به اشاره به عدم حضور هیچ‌کدام از این افراد در دولت جدید آقای ترامپ گفت امیدوارم این بار، «ترامپ ۲» جدی‌تر، متمرکزتر و واقع‌بینانه‌تر باشد.

اظهارات او در حالی بیان می‌شود که برخی اعضای کابینه دولت جدید دونالد ترامپ بر لزوم احیای فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی تأکید کرده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
منتظر الزورو - کپنهاگ ، دانمارک

بچه پررو تر از این ظریف ماله کش اعظم کمتر پیدا میشه
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
۶۰
Geelongcats - سیدنی، استرالیا

خیلی ضعیف شده اید.
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
۴۶
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

اوضاع خیطه فرار کن. برات چایی ریختن بزودی برات میآورند
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

فرید زکریا هم یکی عین خودت. دروغگو و منتظر پروپاگاندا برای شماها.
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۸
۴۶
ناتان بن اسرائیل - تل آویو ، اسرائیل
دارع راستش رو میگه این الاغ.
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
۴۲
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
با همه بی شرفی و کثافت امثال حسین شیره ای کیهان و کوچک زاده ولی شرفشون از ظریف ماله کش اعظم و بقیه اصلاح طلبان ماله کش دروغگو بیشتره
‌چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • ترامپ : ناتو در این جنگ کنار ما نیست؛ نیازی هم به آن نداریم
  • +326ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +256اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +184ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +165فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +141شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد