روایت رنج «دختر بودن»؛ ادامه مداوای هستی حسینپناهی در آلمان
رأی دهید
مادر او روز دوشنبه ۱۰ دیماه با اعلام این خبر و انتشار تصویری از هستی بر روی تخت بیمارستان با موهای بافتهشدهای که برای جراحی قیچی شدهاند، نوشت: «به جرم دختر بودن.»
هستی حسینپناهی، دختری اهل دهگلان کردستان است که در زمان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تنها ۱۶ سال داشت. او ۱۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان سرکوب اعتراضات توسط ماموران جمهوری اسلامی، به کما رفت و ۵ ماه بعد در حالی به هوش آمد که قدرت تکلم و حرکت خود را از دست داده بود.
برخی گزارشها در آن زمان حکایت از آن داشت که «ماموران، هستی و چند دانشآموز دیگر را با باتوم» زده و هستی حسینپناهی در حالی که سعی داشت فرار کند، متوجه شد «نیروهای امنیتی سرویس مدرسهاش را تعقیب میکنند» و به همین دلیل «خود را از ماشین در حال حرکت» به بیرون پرت کرد، که این اتفاق موجب شد به کما برود.
این دانشآموز معترض به جمهوری اسلامی بعد از ماهها تحمل فشار و تهدید، از یک سال قبل به همراه خانوادهاش مجبور به ترک ایران شده و برای ادامه مداوا به آلمان رفته است.
گزارش تحقیقی پایگاه دادههای باز ایران نشان داد در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران دستکم ۵۳۷ معترض کشته شدند، که «۴۸ تن از آنها زن و ۶۸ تن از آنها کودکان زیر ۱۸ سال بودند.»
سازمان عفو بینالملل شهریور ۱۴۰۲ و در آستانه سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بیانیهای با محکوم کردن مصونیت از مجازات مقامات حکومت ایران که در «سرکوب وحشیانه» اعتراضات دست دارند، بر ضرورت مقابله جامعه جهانی با این اقدامات تأکید کرد.