تشخیص سریع‌تر سرطان روده بزرگ با اندازه‌گیری سن بیولوژیکی

کشف رتباط بین افزایش سن بیولوژیکی و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگدویچه وله: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سن بیولوژیکی که معیاری برای وضعیت فیزیولوژیکی بدن است، می‌تواند پیش‌بینی کند که چه کسی بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ روده بزرگ قرار دارد. پولیپ روده بزرگ یک عامل خطر کلیدی برای ابتلا به سرطان روده است.

به نوشته نشریه پزشکی "مدیکال نیوز تودی"، محققان مرکز جامع سرطان سیلوستر در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی می‌گویند افرادی که پیری سریع را تجربه می‌کنند، باید زودتر از سایر افراد تحت غربالگری سرطان روده بزرگ قرار گیرند.


برخلاف سن واقعی شما که نشان دهنده تعداد سال‌هایی است که زنده بوده‌اید، سن بیولوژیکی نشان می‌دهد که بدن شما چقدر خوب یا ضعیف عمل می‌کند.

سن بیولوژیکی تحت تأثیر عواملی مانند ژن‌ها، شیوه زندگی (خوردن، ورزش، خواب) و محیط (مانند استرس یا آلودگی) قرار می‌دارد.

در این مطالعه جدید که در Cancer Prevention Research منتشر شده است، محققان از "آنالیز DNA پیشرفته" برای تعیین سن بیولوژیکی استفاده کردند. طبق مطالعه جدید به ازای هر سال اضافی که بدن افراد سریع‌تر از حد طبیعی پیر می‌شود، خطر ابتلا به پولیپ روده بزرگ "تا ۱۶ درصد" افزایش می‌یابد.

به گفته محققان پیری سریع زمانی اتفاق می‌افتد که سن بیولوژیکی از سن تقویمی "فراتر" رود.

تحقیقات گذشته نشان داده است که پیری سریع‌تر از حد طبیعی می‌تواند خطر دچار شدن به مشکلات جدی سلامتی، خطر مرگ یا خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

نرخ سرطان کولورکتال زودرس (EOCRC) در میان افراد زیر ۵۰ سال "در حال افزایش" است. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، این نرخ از سال ۲۰۱۱ سالانه ۲ درصد افزایش یافته است.

از این رو متخصصان توصیه می‌کنند که سن غربالگری سرطان روده بزرگ شامل کولونوسکوپی باید از ۵۰ سالگی به سن ۴۵ سالگی کاهش یابد.

کولونوسکوپی همچنان موثرترین روش برای تشخیص این نوع سرطان است. این روش سرپایی، که تحت بی‌حسی انجام می‌شود، به پزشکان اجازه می‌دهد پولیپ‌های روده را شناسایی و حذف کنند.

از آنجایی که پولیپ‌های روده تقریباً ۲۰ تا ۳۰ درصد بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، برداشتن آنها در طول کولونوسکوپی گامی حیاتی در پیشگیری از سرطان کولورکتال است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • تسنیم با انتشار ویدیویی از تنگسیری: تا یک ایرانی باغیرت وجود داره،«اشغال جزایر» اتفاق نمی‌افتد
  • طعنه وزارت خارجه اسرائیل در ماه‌گرد مرگ خامنه‌ای: هم مذاکره شد، هم جنگ شد، هم هنوز دفنت نکردند
  • دیده شدن خودروهای شبه‌نظامی با پرچم عراق و حشدالشعبی در خرمشهر همزمان با ادامه حملات هوایی
  • باورتان نمی شود که این دو زن جوان یکی هستد!
  • دوران نبرد با تاریکی؛ تلاش همیشگی برای نجات ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد و سوم
  • خط و نشان امنیتی سازنده سریال «گاندو»: «بعد از جنگ، پوست سلبریتی‌ها را می‌کنیم!» + ویدیو
  • حضور زنان حامی جمهوری اسلامی با اسلحه در سطح خیابانهای ایران + ویدیو
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • ویدیوهای روز: از سقوط موشک جمهوری اسلامی پس از شلیک تا شوخی اسرائیل با حامیان رژیم