خالق ترانه «جمال جمالو» درگذشت + ویدیو

بی بی سی: ابراهیم شهدوستی آهنگساز و خواننده هرمزگانی که با ترانه «سیاه زنگی» یا همان «جمال جمالو» به شهرت رسیده بود در بندرعباس درگذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای شهدوستی که برای درمان سرطان ریه از مدتی قبل در بیمارستانی در بندرعباس بستری بود، جمعه ۹ آذر درگذشت.


ابراهیم شهدوستی زاده سال ۱۳۳۰ خورشیدی، ترانه‌سرا، آهنگساز، خواننده و نوازنده اهل هرمزگان بود. او در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ عضو گروه موسیقی «لیوا» بود.

آهنگ «جمال جمالو» در پاییز ۱۴۰۲ در یک فیلم هندی به نام «حیوان» استفاده شد و پس از آن با استقبال بسیار زیادی در هند روبرو شد و در شبکه‌های اجتماعی محتواهای گوناگونی با رقص و دابسمش آن ساخته شد.
آقای شهدوستی در کارنامه هنری خود آثار محبوب دیگری از جمله «تورگ»، «توی بندبند مغون»، «مرد جنوبی»، «پری‌زاد شهر قصه» و ... دارد که هنرمندان جوان بسیاری آنها را بازخوانی کرده‌اند.

شهرت قطعه «جمال جمالو» نخستین بار زمانی از جنوب ایران فراتر رفت که ضیاء آتابای، خواننده ایرانی پیش از انقلاب، آن را دوباره‌خوانی کرد. این قطعه آنچنان با استقبال نسل جوان رو به رو شد که همان زمان گروه کُر رادیویی دختران دبیرستان‌های ایران هم آن را اجرا کرد. در قطعه منتشر شده در فیلم هندی «حیوان» از بازخوانی همین اجرای گروهی استفاده شده است.

آهنگ «سیاه زنگی»، یکی از ترانه‌های فولکلور (محلی) هرمزگان است که به ساکنان سیاهپوست آن منطقه اشاره دارد که نیاکان آنها از جزیره زنگبار در آفریقا به ایران آمده بودند. ایران یکی از کشورهایی است که اقلیت نژادی سیاه‌پوست در بخش‌هایی در جنوب این کشور زندگی می‌کنند.
به‌ گزارش خبرگزاری‌های ایران قطعه «سیاه زنگی» ابراهیم شهدوستی در سال ۱۳۹۶ به همراه تعداد دیگری از آثار او در اداره فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان به ثبت رسمی رسید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
ایشالا سید علی هم به او بپیونده اما سر پل صراط مسیرش عوض شه!
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
۶۲
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

این دخترکا چه گپ میزنند: آی سیاه زنگی، دلم نکن خون، آی تو رفتی کجا، منم چو مجنون. این کلام نژادپرستی دوگانه هست. یک از سیاها بعنوان زنگی و ابزار گفته میشود. دو، سفیدا برن جلو که نسبت به سیاها از کارآیی لازم برخوردار نمی‌باشند.
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸
۳۵
bahonar - اسکیلستونا، سوئد
شما لازم نیست نگران سیاه زنگی باشی‌. برو نگران بچه بازی در کابل باش
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.