مرتضی عقیلی در جشنواره حافظ از ستاره های قبل از انقلاب تمجید کرد

بی بی سی: مرتضی عقیلی، بازیگر و کارگردان مشهور سینمای قبل از انقلاب، تندیس یک عمر فعالیت هنری را در جشنواره حافظ به دست آورد.

او در مراسمی که ۳ آذر به مناسبت اهدای جوایز و تندیس‌های بیست‌وسومین جشنواره حافظ برگزار شد، در حالی که از به دست آوردن این تندیس ابراز خوشحالی می‌کند، از بازیگران قبل از انقلاب یاد می‌کند و می‌گوید «به خاطر این که آنها این فرصت را نداشتند بغض دارد.»


او می‌گوید: «به امید روزی که برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت نیاید. ۴۳ سال در تاریخ یک رقم کوچک است ولی ما یک عمر گذاشتیم. یک عمر گذاشتیم.»

هنرپیشه‌های مشهور سینما در دوران قبل از انقلاب، در ابتدای دهه ۱۳۶۰ فعالیت‌شان ممنوع شد. آنها یا از ایران مهاجرت کردند و یا به ندرت توانستند اجازه بازگشت به کار پیدا کنند. چهره‌های سرشناسی مانند محمدعلی فردین و ناصر ملک مطیعی که آقای عقیلی از آنها یاد کرد، سال‌ها و دهه‌های پایانی عمر خود را در تلاش برای بازگشت به صحنه یا پرده سینما طی کردند و ناکام از دنیا رفتند. سال‌هاست که خبرها و اظهار نظرهایی برای کسب مجوز بازگشت بهروز وثوقی به ایران و فعالیت مجددش هم به گوش می‌رسد که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

مرتضی عقیلی، در دهه ۱۳۵۰ یکی از نمادهای آثار سینمایی عامه‌پسند موسوم به «فیلمفارسی» بود.او در کمتر از ۱۰ سال در بیش از ۶۰ فیلم سینمایی بازی کرد و چهار فیلم را هم کارگردانی کرد.

پس از انقلاب اسلامی او دیگر نتوانست به کار در سینما ادامه دهد و به تئاتر بازگشت اما بعد از مدتی حتی فعالیت او روی صحنه هم ممنوع شد و از ایران رفت. اولین بار خبر بازگشت و حضور او در ایران هنگام درگذشت پسرش در تابستان ۱۳۹۸ منتشر شد. دو سال بعد در اسفند ۱۴۰۰ هم خبر بازگشت او به صحنه تئاتر منتشر شد.

بخش‌هایی از صحبت‌های او را در جشنواره حافظ در ویدیویی که بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی منتشر کرده، ببینید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Ginger - چگو، اسپانیا
الان هم تریبون را به شما این آخوندهای جانی نمی دادند چون بزودی باید بروند ادای آدم خوب را در می آورند احمق خود آخوند است
دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۱
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
مرتضی عقیلی هنرمند شایسته ای است اما از نظر دستگاه کم خطر یا بی خطر است
‌سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +515آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +441شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +314علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +291شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +261در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +257پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +250محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +215خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +212واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • +208دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است