شبیهسازی عملیات والفجر-۸ در تهران با کودکان / ژست پسربچهها با مسلسلهای واقعی
رأی دهید
در این تصاویر از جمله یک دانشآموز در حالی که مسلسل کلاشنیکوف ایک-۴۵ در دست دارد در کنار پرسنل نظامی سپاه پاسداران دیده میشود.
روز چهارشنبه به مناسبت هفته گرامیداشت جنگ هشت ساله ایران و عراق لشکر ۲۷ سپاه محمد رسولالله بازسازی عملیات والفجر-۸ را در مجتمع تفریحی چیتگر شمال غرب تهران اجرا کرد.
به کارگیری کودکان در بازسازی یک عملیات نظامی در روزهایی رخ داده که به تازگی با به تصویر کشیدن داستان کودکسربازان ایرانی در بیبیسی فارسی، این بحث را در شبکههای اجتماعی داغ کرده است.
فیلم مستند «کودک سرباز؛ روایتی ناشنیده از کودک سربازان جنگ ایران و عراق» را پگاه آهنگرانی، کارگردان و بازیگر ایرانی برای بیبیسی فارسی ساخته است.
در ایران، قانون صریحی وجود ندارد که استفاده از کودک به عنوان نیروی نظامی را ممنوع کرده باشد، اما براساس دیوان بینالمللی کیفری رم، ثبتنام و سربازگیری کودکان زیر ۱۵ سال یا استفاده از آنها به منظور شرکت در فعالیتهای خصمانه، چه در مخاصمات مسلحانه بینالمللی و چه غیر از آن در دستهبندی جنایات جنگی محسوب میشود.
در ماده یک پیماننامه حقوق کودک مشخص شده است که منظور از کودک هر فردی است که سن او زیر ۱۸ سال باشد مگر بنابر قانونی که کودک مشمول آن است، سن کمتری برای بزرگسالی قید شده باشد.
اما در ایران کودکان و نوجوانان بسیاری تحت تاثیر فضای تبلیغاتی جنگ، با دست بردن در شناسنامه راهشان را به جبههها پیدا میکردند.
کودکسربازان سابقی که در مستند «کودکی از دسترفته» خاطرات آن دوره را مرور میکنند، میگویند برای جبهه رفتن پیش از رسیدن به سن قانونی، سختگیری چندانی در کار نبود.