رییس‌جمهور ایرلند: اسرائیل نامه من به پزشکیان را منتشر کرد

مایکل هیگینز، رییس جمهوری ایرلند: نامه تبریک به پزشکیان استاندارد و عادی استدویچه وله: رییس جمهور ایرلند بدون ارائه سند و مدرکی اسرائیل را متهم کرد که متن نامه تبریک او به پزشکیان را فاش کرده است. مایکل هیگینز به دلیل ارسال این نامه به پزشکیان بسیار مورد انتقاد قرارگرفته بود.

مایکل هیگینز، رییس جمهوری ایرلند که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفته، در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید چگونه متن نامه تبریکش به مسعود پزشکیان فاش شده، گفت: "قطعا کار سفارت اسرائیل بوده است".


او البته هیچ سند و مدرکی برای این ادعایش ارائه نکرد و ضمن دفاع مجدد از ارسال تبریک برای رییس جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران، این کار را "استاندارد" و عادی دانست و بر ضرورت صلح و دیپلماسی تاکید کرد.

هیگینز سپس از سفارت اسرائیل به دلیل فاش کردن این نامه انتقاد کرد و گفت نمی‌داند چطور این نامه به دست دولت اسرائیل رسیده است.

او که بار دیگر درباره انتقاد از ارسال این نامه مورد پرسش قرار گرفت، گفت: «چرا نمی‌پرسید انتقاد از کجا و چگونه آمد و نامه  توسط چه کسی و با چه هدفی منتشر شده است؟» و ادامه داد: «این از طرف سفارت اسرائیل پخش شد.»
پاسخ سفارت اسرائیل
سفارت اسرائیل در ایرلند اما با انتشار پستی در شبکه اکس نوشت: «این اتهام بی اساس به شدت تحریک آمیز و یک تهمت بالقوه است و سفارت آن را کاملاً رد می‌کند.»

این سفارت متن کامل بیانیه خود را منتشر کرد که در آن از جمله آمده است: «واقعیت این است که این نامه نوشته شده و بنابراین وظیفه نویسنده است که از محتوای آن دفاع کند. محتوایی که در آن نه به تهدیدی که ایران در منطقه ایجاد می کند و خواهان نابودی اسرائیل است و از سازمان های تروریستی مانند حماس و حزب‌الله حمایت تسلیحاتی می‌کند، اشاره شده و نه به (کارنامه جمهوری اسلامی)  در نقض حقوق بشر شهروندان خود.» نامه تبریک رییس جمهور ایرلند به مسعود پزشکیان روز ۲۶ ژوئیه (۵ مرداد)  توسط وزارت امور خارجه ایرلند علنی شد و متن کامل آن ۲۹ ژوئیه به صورت آنلاین منتشر شد. این نامه در ۱۱ ژوئیه (۲۱ تیر) نوشته شده بود.

پس از انتشار متن کامل این نامه، محتوای آن به دلیل لحن دوستانه و اشاره به اینکه ایران "نقش حیاتی" در دستیابی به ثبات خاورمیانه و همکاری و "حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات" دارد بسیار مورد انتقاد قرار گرفت. منتقدان از جمله به نادیده گرفتن نقش اصلی تهران در فعالیت‌های بدخواهانه و خشونت علیه مردم خود و در سراسر منطقه اعتراض کردند.

بسیاری از سیاستمداران ایرلندی و نیز بنیاد دفاع از دموکراسی در دوبلین به این نامه علنا اعتراض کردند.

اینها در حالی اتفاق افتاد که در ماه مه ایرلند به همراه نروژ و اسپانیا کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و سفیرش در اورشلیم در همین رابطه  به وزارت خارجه اسرائیل احضار شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.