بیش از نیمی از جمعیت جهان دچار فقر ۷ ریز مغذی هستند

بیش از نیمی از جمعیت جهان، ۷ ریزمغذی ضروری و حیاتی برای بدن را به اندازه کافی دریافت نمی‌کننددویچه وله: نتایج مطالعه جدیدی که ۲۹ ماه اوت در "مجله لنست" منتشر شد، نشان داد که بیش از نیمی از جمعیت جهان دچار فقر هفت ماده مغذی از جمله ید، ویتامینE ، کلسیم، آهن، ریبوفلاوین، فولات و ویتامین C هستند.

به گزارش سی‌ان‌ان، تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیا با بررسی نحوه دریافت ۱۵ ریزمغذی در ۱۸۵ کشور جهان به این نتایج دست یافتند.


نویسندگان این مطالعه همچنین اعلام کردند که زنان بیشتر از مردان دچار فقر ید، ویتامین B12، آهن و سلنیوم هستند. همچنین فقر منیزیم، روی، تیامین، نیاسین و ویتامین های A، B6  و C بیشتر در میان مردان دیده می‌شود.

بر اساس نتایج این مطالعه، در هند، دریافت ناکافی ریبوفلاوین، فولات و ویتامین‌های B6 و   B12  به‌ویژه قابل توجه بود، در حالی که فقر کلسیم در جنوب و شرق آسیا، جنوب صحرای آفریقا و اقیانوس آرام بالاترین میزان را داشت.

در اینجا فهرستی از اهمیت هفت ماده مغذی که کمترین میزان مصرف در جهان را دارند و برخی از غذاهای غنی از آنها آمده است:

کلسیم: برای رشد و سلامت استخوان‌ها مفید است و در محصولات لبنی و محصولات غنی شده، سویا، بادام یا برنج یافت می‌شود. سبزی‌های با برگ تیره؛ توفو، ماهی ساردین، ماهی قزل آلا نیز از منابع کلسیم هستند.

فولات: برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون و رشد و عملکرد سلول‌ها به ویژه در دوران بارداری مهم است. این ریزمغذی در سبزیجات تیره رنگ، لوبیا، نخود، عدس و غلات غنی شده مانند نان، پاستا و برنج یافت می‌شود.

ید: برای بهبود عملکرد تیروئید و مغز و رشد استخوان‌ها ضروری است. ماهی، جلبک دریایی،‌میگو، لبنیات، تخم مرغ و نمک ید دار از منابع خوب این ماده معدنی هستند.

آهن: برای رساندن اکسیژن به بدن و همچنین جلوگیری از کم‌خونی ناشی از فقر آهن بسیار مهم است. آهن در صدف، گوشت اردک، گوشت گاو، ماهی ساردین، خرچنگ، گوشت بره، غلات غنی‌شده، اسفناج، کنگر فرنگی، لوبیا، عدس، سبزی‌های با برگ‌های تیره و سیب‌زمینی شیرین یافت می‌شود.

منیزیم: مصرف این ماده مغذی منجر به بهبود عملکرد عضلات و اعصاب، کاهش قند و فشار خون می‌شود. منیزیم را می‌توان با مصرف حبوبات، آجیل، دانه ها، غلات کامل، سبزیجات با برگ تیره و غلات غنی‌شده دریافت کرد.

نیاسین: برای بهبود عملکرد سیستم عصبی و گوارش مهم است و در گوشت گاو، مرغ، بوقلمون، برنج قهوه‌ای، دانه کدو تنبل، ماهی قزل آلا و غلات غنی شده یافت می‌شود.

ریبوفلاوین: منجر به افزایش متابولیسم غذا و تبدیل آن به انرژی شده و مصرف آن برای سیستم ایمنی بدن و پوست و موی سالم مهم است. ریبوفلاوین را می‌توان با مصرف تخم مرغ، لبنیات، گوشت، غلات و سبزیجات با برگ تیره دریافت کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +499ویدیوی جالبی از نحوه معرفی شاهزاده رضا پهلوی در نشست شورای «اسرائیلی- آمریکایی»
  • +400شاهزاده رضا پهلوی: کشتار ۷ اکتبر اسرائیل و ۱۴۰۱ ایرانیان معترض، یک مجرم دارد و آن هم علی خامنه‌ای است
  • +329راننده اتوبوس آلمانی در اتوبوس رو‌ قفل کردو به خانواده مهاجر گفت تا اینجارو تمیز نکنید نمیذارم برید
  • +181صدای شکستن استخوان‌های مقاومت خامنه‌ای در خاورمیانه، از لبنان تا اصفهان
  • +175اوضاع و احوال این روزهای اعضای حماس و حزب‌الله و کلا نیروهای محور مقاومت
  • +148محسن رضایی: ممکن است متجاوزان صهیونیست پس از لبنان، جنایات خود را به سمت ایران بکشانند
  • +143وزیر دفاع اسرائیل: ارتش ما در حال نابود کردن آن چیزی است که حزب الله طی ۲۰ سال ساخته
  • +133علی افشاری: امروز رضا سراج، بازجوی دوران سخت بازداشتم، بعد از تحمل بیماری سخت مرد!
  • +128وزیر کشور جدید فرانسه، ستایشگر فرح پهلوی و مخالف مهاجران
  • +120وزیر خارجه اسرائیل درخواست «آتش‌بس ۲۱ روزه» با حزب‌الله را رد کرد: به مبارزه ادامه می‌دهیم