پیشنهاد پزشکیان در بغداد مبنی بر برداشتن مرز کشورهای اسلامی مثل اتحادیه اروپا

پزشکیان در اولین سفر خارجی به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران عازم عراق شد
بی بی سی: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در اولین سفر خارجی خود در این سمت عازم بغداد پایتخت عراق شده و در دیدار با همتای عراقی‌اش خواستار برداشتن مرز کشورهای اسلامی مثل اتحادیه اروپا شده است.

او در شروع سفرش در فرودگاه بغداد مورد استقبال رسمی محمد شیاع سودانی، نخست وزیر عراق قرار گرفت.


آقای پزشکیان سفر ۳ روزه به عراق را «در راستای افزایش ارتباطات سیاسی، اقتصادی و امنیتی» دو کشور توصیف کرده و پس از ورود به عراق، در محل کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حاضر شده است.

رئیس‌جمهورایران به هنگام ترک تهران گفته بود: «کشور عراق کشور دوست، مسلمان، همکار از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ماست و مرکز فرهنگ و علم و اندیشه اسلامی است. اولین سفر ما به این کشور است که همکاری‌های زیادی می‌توانیم با هم داشته باشیم.»

بخشی از گفته‌های آقای پزشکیان در فرودگاه مهرآباد تهران که در آن با محسن قمی، معاون امور بین‌الملل دفتر علی خامنه‌ای صحبت می‌کرد، خبرساز شده است.

‏آقای پزشکیان در بخشی از سخنان خود که به صورت زنده از تلویزیون ایران پخش می شد گفت: «ما را به دیپلماسی وادار می کنند که بلد نیستیم.»
مسعود پزشکیان در میکروفن باز: ما را به دیپلماسی مجبور می‌کنند که بلد نیستیمرئیس جمهور ایران در اولین مرحله از سفر رسمی‌اش با عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق ملاقات کرد. آقای پزشکیان در این دیدار خواستار «تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی» و «حرکت به سمت برداشتن مرزهای کشورهای اسلامی همانند تجربه اتحادیه اروپا» شده است.

پس از این گفت‌وگو با نخست‌وزیرعراق و مذاکرات هیات همراه او با مقام‌های عراقی آغاز شد. مسائل منطقه‌ای و تحولات در غزه، ارتقاء همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و تجاری محور این مذاکرات اعلام شده است.

رسانه‌های ایران می‌گویند آقای پزشکیان در دیدار با آقای شیاع سودانی لوحی را به وی اهدا کرده که حاوی پیام رهبر جمهوری اسلامی ایران است.

خبرگزاری ایرنا می‌گوید آقای خامنه‌ای در این پیام «از زحمات دولت و ملت عراق برای استقبال از زائران اربعین» تشکر کرده است.

بر اساس گزارش‌های رسمی، قرار است طی این سفر، ۱۵ یادداشت تفاهم همکاری میان مقام‌های ارشد ایرانی و عراقی به امضا برسد.

آقای پزشکیان گفته است: «امیدوارم با کشورهای اسلامی که آغاز آن از عراق است، رابطه خوب و صمیمانه و برادرانه داشته باشیم و مشکلاتی که می‌تواند وجود داشته باشد را از سر راه برداریم.»

آقای پزشکیان امروز در بغداد با مقام‌های سیاسی عراقی دیدار می‌کند و سپس عازم نجف و کربلا خواهد شد که اماکن مقدس شیعیان در آن قرار دارد.

پس از سفرهای زیارتی، رئیس‌جمهور ایران به بصره در جنوب عراق خواهد رفت.

خبرگزاری ایرنا می‌گوید برنامه آقای پزشکیان در بصره بازدید از برخی پروژه‌های شرکت‌های ایرانی است.
عراقچی: قرار بود این سفر را ابراهیم رئیسی انجام دهدمحمد شیاع سودانی نخست وزیر عراق در فرودگاه بغداد از مسعود پزشکیان به طور رسمی استقبال کرده استپس از سفر به جنوب عراق، رئیس‌جمهور ایران به دعوت مقام‌های رسمی اقلیم کردستان عازم شهرهای اربیل و سلیمانیه خواهد شد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفته است که قرار بود این سفر را ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پیشین ایران که اردیبهشت امسال در سقوط هلی‌کوپتر کشته شد، انجام دهد.

آقای عراقچی گفت ایران امیدوار است در سفر مسعود پزشکیان به عراق «به عمق راهبردی روابط دو کشور وسعت بیشتری دهد و همکاری‌ها را وارد مرحله جدیدتری کند».

وزیر خارجه ایران گفت: «ما زمینه‌های متعدد همکاری با عراق در حوزه‌های سیاسی، منطقه‌ای، اقتصادی، محیط زیستی به خصوص حوزه‌های مردمی راهپیمایی اربعین و زیارت عتبات عالیات را داریم.»

آقای عراقچی گفت: « در سال‌های اخیر روابط نزدیکی بین دو کشور در حوزه امنیتی داشته‌ایم و توافقنامه امنیتی بین دو کشور به امضا رسیده است.»

در آستانه سفر آقای پزشکیان به عراق، خبر انتقال یک عضو حزب کرد مخالف جمهوری اسلامی ایران از اقلیم کردستان عراق به ایران خبرساز بوده است.
دعوت ایران از گروه‌های کرد مخالف برای خروج از عراق
دو روز پیش از آغاز این سفر، رسانه‌های دولتی ایران گزارش داده بودند که بهزاد خسروی، عضو حزب دموکرات کردستان ایران، به مقامات تهران «تحویل» داده شده است.

ویدیویی از آقای خسروی منتشر شد که در آن می‌گوید با تصمیم خودش به ایران بازگشته است، اما مسئولان حزب دموکرات کردستان این را رد می‌کنند.

پیش از این محمد کاظم آل صادق، سفیر ایران در عراق با اشاره به پیشبرد توافق امنیتی دو کشور که دو سال پیش به امضا رسید، گفته بود: «ما این کردهای جدایی‌طلب را مخیر کردیم که به اردوگاه‌های پناهندگی منتقل شوند و عملیات تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام ندهند.»

سفیر ایران در بغداد گفت: «کسانی که دستشان به خون آلوده نشده است اگر بخواهند می‌توانند به ایران بازگردند و برخی دیگر اگر بخواهند به کشورهای دیگر مهاجرت کنند ما حمایت‌های کنسولی را ارائه می‌دهیم که از عراق خارج شوند.»

ایران حزب‌ دموکرات کردستان ایران و سازمان‌های کومله را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است. اعضای این گروه‌ها در ایران به زندان‌های طولانی‌مدت یا اعدام محکوم شده‌اند.

در هفته‌های گذشته فشار بر احزاب کرد مخالف حکومت ایران مستقر در اقلیم کردستان عراق افزایش یافته است و گزارش‌هایی از تخلیه برخی پایگاه‌های احزاب کومله و انتقال یک عضو حزب دموکرات کردستان به ایران منتشر شده است.

حزب‌ دموکرات کردستان ایران هم پس از حمله موشکی به یکی از مقرهای اصلی‌اش با عنوان «قلعه»، نیروهایش را از این اردوگاه به کمپ‌های دیگر منتقل کرد.

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته با توپخانه‌ و در مواردی با موشک‌های کروز و بالستیک مواضع احزاب کرد مخالف خود را در اقلیم کردستان عراق هدف قرار داده است که در برخی موارد با انتقاد دولت اقلیم کردستان و همچنین دولت مرکزی عراق مواجه شده است.

پس از آغاز اعتراضات ۱۴۰۱ در اعتراض به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد که از استان کردستان آغاز شد، حکومت ایران حملات خود را تشدید کرد.

سرانجام دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای عالی امنیت ملی ایران اسفند سال ۱۴۰۱ در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که توافقی را با هدف تامین «امنیت مرزی» امضا کرده‌اند.

خلع سلاح گروه‌های کرد، انتقال آنها از اردوگاه‌های نزدیک مرز ایران از جمله موارد این توافقنامه است که به بیرون درز کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
ماینر - اسن، آلمان

کویت با اونهمه ثروت تا آخرین دلار خسارتی که عراق در جنگ به اون وارد کرده بود را پس گرفت 'اونوقت تو اسکول نخود مغز رفتی نشستی اونجا داری درافشانی میکنی؟
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

خوب افغان ها که دارند از اون طرف دسته دسته میاند عراقی ها رو هم از اینور بزارید بیان آرزوی ره خرت بزودی تحقق پیدا میکنه که دلش لک میزنه به 120 میلیون نفر حکمفرمایی کنه
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

بابا یه هلیکوپتر بدین به قارداش زده به سیم آخر داره خونه خرابی میکنه. آخه تو که تو جمهوری اسلامی کاره ای نیستی چه رفتی از این غلط ها میکنی.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
۶۱
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

این پیشنهاد را بارها کرده‌ام. با اتحاد ممالک اسلامی، غرب را به زانو و بر همه‌شان حکمفرمایی خواهیم کرد.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
خیلی .....
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان

کاش همونجا تو عراق یه داعشی یا جاتنوز اسلامگرای دیگری یک گلوله خالی کنه تو پوزه این بوزینه دستچین شده خامنه ای.خوشبختانه این اقدام هرگز ممکن نخواهد شد چون خود کشورهای اسلام زده با هم مشکل و اختلافات گوناگون دارند.مثلا عربستان یا امارات یا اردن و مصر هرگز حاضر نمیشن با جمهوری اسـ... چنین پیمانی امضا کنند کلا این پوزکی کثافتخوری گنده تر از دهنش کرده.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۶
۴۲
paksan - ایران، ایران
این یارو هرچی بیشتر حرف میزنه بیشتر می فهمیم واقعا یه احمق بیسواد هستش. مرزها رو برداریم مثل اورپا خخخ احمق فقط برداشتن مرزها نیست کلی قوانین و پیش نیازهای سیاسی و اقتصادی و قضایی هستش که اونها قبلش آنها رو مهیا کردند پارلمان اروپا و خیلی از کارهای بزرگ یکسان سازی مالیاتی و گمرکی و مدارک عبور و مرور و. صورت گرفته و در آخر از همه مرزها برداشته شده. یکی به این احمق توضیح بده حداقل نفهمیده از دنیا نره.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.