نخستین حضور تیم ملی المپیاد کامپیوتر ایران در مصر؛ ماجرا چیست؟
رأی دهید
این حضور از طریق ارتباط مستقیم وزرای خارجه مصر و ایران صورت میگیرد.
علی شریفی زارچی در توییتی نوشت: با ارتباط مستقیم دکتر عراقچی و وزیر خارجه مصر، ویزای تیم ملی المپیاد کامپیوتر ایران صادر شد تا برای نخستین بار، یک تیم المپیاد ایران در این کشور حضور یابد.
به گفته او، پیش از این تیمهای ملی و دانشگاهی ایران از حضور در مسابقات علمی مختلف به میزبانی مصر، به دلیل عدم صدور ویزا، بازمانده بودند.
سی و ششمین دوره المپیاد بینالمللی کامپیوتر از اول تا هشتم سپتامبر با شرکت صدها دانشآموز از ۹۶ کشور جهان در «اسکندریه» مصر برگزار میشود.
این رویداد علمی توسط آکادمی عرب برای علم، فناوری و حمل و نقل دریایی در اسکندریه و با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت ورزش و جوانان و کتابخانه اسکندریه برگزار میشود.
این دومین بار است که مصر میزبان المپیاد بینالمللی کامپیوتر است. اولین بار در سال ۲۰۰۸ بوده است.
المپیاد علوم کامپیوتر چیست؟
المپیاد کامپیوتر یکی از مفهومیترین المپیادها است و بیشتر از هرچیزی روی تقویت مهارت حل مسئله در دانشآموزان تاکید دارد. المپیاد کامپیوتر بعد از ریاضی، پرطرفدارترین المپیاد دانش آموزی بهشمار میرود و هدفش گسترش علوم کامپیوتر در سطح دانشآموزان دبیرستانی و معلمانشان است.
برای شرکت در المپیاد کامپیوتر باید به مطالعه ریاضی مخصوصا مباحثی مثل جبر، احتمال و ریاضیات گسسته مسلط باشید چون اینها مباحث پایه المپیاد کامپیوتر بهحساب میآیند. همین موضوع باعث شده است عدهای از المپیاد کامپیوتر با نام المپیاد ریاضی و کامپیوتر یاد کنند.
تاریخچه المپیاد ریاضی
المپیاد جهانی کامپیوتر اولین بار در سال ۱۹۸۹ در بلغارستان برگزار شد. ایران هم از سال ۱۳۶۹ شروع به برگزاری این المپیاد را شروع کرد و در سال ۱۳۷۰ هم برای اولین بار تیمی برای شرکت در المپیاد جهانی اعزام کرد.
چه کسانی میتوانند در المپیاد علوم کامپیوتر شرکت کنند؟
دانشآموزان رشتههای ریاضی فیزیک و کامپیوتر شاخه فنی حرفهای و کار و دانش میتوانند به فکر ثبت نام المپیاد کامپیوتر باشند. بهطور کلی شرایط المپیاد کامپیوتر شامل موارد زیر است:
- اشتغال به تحصیل بدون وقفه و مردودی در پایه دهم یا یازدهم
- المپیاد کامپیوتر پایه دهم به صورت آزمایشی است و افراد برتر این پایه نمیتوانند در نهایت وارد دوره تابستانی شوند.
- دانشآموزان سال دهم رشته ریاضی فیزیک که نمره درس ریاضی ۱ بالای ۱۵ دارند.
- دانشآموزان سال دوم رشته کامپیوتر شاخه فنی حرفهای و کار و دانش که نمره درس ریاضی ۱ بالای ۱۵ گرفته باشند.
- دانشآموزان سال یازدهم رشته ریاضی که میانگین نمره درسهای ریاضی ۱ و ۲ بالای ۱۵ کسب کرده باشند.
- دانشآموزان سال سوم رشته کامپیوتر شاخه فنی حرفهای و کار و دانش که میانگین نمره درس ریاضی ۱ و ۲ بالای ۱۵ داشته باشند.