بریتانیا یگان ۷۰۰ نیروی قدس سپاه را تحریم کرد؛ احضار کاردار انگلستان در تهران

بی بی سی: به دنبال اعمال تحریم‌های اخیر بریتانیا علیه سه فرد و یک نهاد ایرانی، وزارت خارجه جمهوری اسلامی کاردار سفارت بریتانیا در تهران را احضار کرد.

اداره سوم غرب اروپا در وزارت خارجه ایران با احضار کاردار بریتانیا در تهران، تحریم‌های جدید علیه این کشور را«مغایر با سیاست‌های ادعایی» دولت جدید بریتانیا مبنی بر «تمایل به تعامل و همکاری» خوانده است.


وزارت خارجه ایران اعلام کرد در این جلسه از «حمایت همه جانبه سیاسی و نظامی» بریتانیا از اسرائیل انتقاد کرده و این اقدامات را «اساس بی ثباتی و ناامنی در منطقه» خوانده است.

روز گذشته، وزارت خارجه بریتانیا همزمان با دستور توقف ۳۰ مجوز صادرات سلاح به اسرائیل، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران چند شخص حقیقی و حقوقی وضع کرد. علت برخی از این تحریم‌ها نگرانی از بی‌ثبات ساختن منطقه و اسرائیل بوده است.

دولت بریتانیا در تازه‌ترین اقدام خود، یگان ۷۰۰ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خاطر آنچه «تسهیل فعالیت‌هایی که برای بی‌ثبات‌سازی» بریتانیا و برخی دیگر از کشورها عنوان شده، تحریم کرده است.

بنابر اعلام وزارت خارجه بریتانیا، حمید فاضلی و بهنام شهریاری هم به اتهام «حمایت از گروه‌های مسلح» که ثبات منطقه را به خطر می‌اندازند، در فهرست تحریم‌های این کشور قرار گرفته‌اند.

بریتانیا عبدالفتاح اهوازیان مشاور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را نیز به اتهام دست داشتن در «تهدید، برنامه‌ریزی یا انجام فعالیت‌هایی که با هدف ایجاد بی‌ثباتی در بریتانیا» تحریم کرده است.
درباره یگان ۷۰۰ نیروی و افراد تحریم شده چه می‌دانیم؟
پیش از آنکه بریتانیا به طور رسمی یگان ۷۰۰ نیروی قدس سپاه پاسداران را تحریم کند، اطلاعات موثق چندانی درباره این واحد منتشر نشده بود.

اما در سال‌های گذشته رسانه‌های اسرائیلی به طور خاص گزارش‌هایی درباره فعالیت این یگان منتشر کرده بودند.

گفته می‌شود یگان ۷۰۰ یک واحد مخفی در نیروی قدس سپاه پاسداران است و عمده فعالیت‌هایش در زمینه انتقال تجهیزات نظامی و پشتیبانی از گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران از جمله در سوریه و لبنان متمرکز است.

علاوه بر یگان ۷۰۰ سپاه، سه فرد حقیقی هم به فهرست ایرانیانی که بریتانیا در سال‌های اخیر تحریم‌ کرده، اضافه شده است.

بهنام شهریاری که روز گذشته بریتانیا او را تحریم کرد، پیشتر در فهرست تحریم‌های آمریکا هم قرار داشت.

مرداد ماه سال گذشته، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی در وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا گزارش داده بود که محل سکونت او مشخص نیست و این فرد با نام‌های مختلف از جمله حمید حسینی، سید علی‌اکبر میروکیلی و سید حمیدرضا شاه‌چراغی هم فعالیت می‌کند.

فردی با نام بهنام شهریاری نزدیک به ۱۲ سال پیش نیز در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بود. از او به عنوان یک مقام ارشد سپاه یاد شده بود که به حزب‌الله لبنان تسلیحات نظامی ارسال می‌کند.

در آن زمان آمریکا اعلام کرده بود که او مالک چند شرکت حمل و نقل و بازرگانی است.

محسن فاضلی تازه‌ترین فردی است که به لیست تحریم‌ها اضافه شده است. از او به طور خاص به عنوان عامل بی‌ثبات سازی اسرائیل نام برده شده است.

در برخی گزارش‌ها به عنوان یکی دیگر از مقام‌های ارشد سپاه یاد شده است. آ

عبدالفتاح اهوازیان دیگر نظامی ایرانی است که بریتانیا او در فهرست تحریم‌هایش قرار داده است.

او مشاور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران است. رسانه‌های داخلی ایران از او به عنوان یکی از افراد نزدیک به قاسم سلیمانی فرمانده پیشین این نیرو یاد می‌کردند.
روابط پر تنش ایران و بریتانیا در سال‌های اخیر
روابط ایران و بریتانیا در سال‌های گذشته به شدت پرتنش بوده است.

بریتانیا تاکنون بیش از ۳۰۰ مقام حکومت ایران را تحریم کرده است. این تحریم‌ها عمدتا در رابطه با حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه، نقض حقوق بشر و برنامه‌ هسته‌ای ایران و همچنین تهدید امنیت ملی بریتانیا بوده است.

اما تحریم‌های جدید ایران در حالی اعلام می‌شود که دولت مسعود پزشکیان با شعار تعامل با جهان و تلاش برای رفع تحریم‌ها کار خود را آغاز کرد.

پس از ترور اسماعیل هنیه رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس در تهران، کی‌یر استارمر نخست وزیر بریتانیا با مسعود پزشکیان گفتگوی تلفنی داشت که گفته می‌شود نزدیک به نیم ساعت به طول انجامید.

کمتر از یکسال پیش هم دولت بریتانیا اعلام کرده برنامه جدید تحریم‌های خود علیه ایران را به اجرا گذاشت. در آن زمان بریتانیا با هماهنگی آمریکا، در اولین بسته تحریمی تحت برنامه جدید، «رئیس نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و افراد مرتبط با روابط ایران با حماس و جهاد اسلامی فلسطین» را هدف قرار داد.

این تحریم‌ها که در ماه تیر ۱۴۰۲ اعلام شد و از آذر ماه همان سال به اجرا درآمد، پاسخی به «تهدیدات بی‌سابقه ایران» توصیف شده بود. این تحریم‌ها با هدف اختلال در «فعالیت‌های خصمانه ایران در خاک بریتانیا و سراسر جهان» تدوین شده بود.

دولت محافظه‌کار بریتانیا در آن زمان ایران را به تلاش‌ها برای «تضعیف صلح و امنیت در سراسر خاورمیانه و توطئه‌ها برای کشتن افراد در خاک بریتانیا» متهم کرده بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.