انتقاد شدید روزنامه «کیهان» از برکناری رئیس دانشکده‌ای که کلمه نفله شدن را برای مهسا امینی بکار برد

پس از برکناری علی انتظاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی به دلیل سخنان توهین‌آمیز درباره مهسا (ژینا) امینی در یک برنامه تلویزیونی که با خشم و انتقادات بسیاری روبرو شد، روزنامه «کیهان» با تیتر «دکتر انتظاری از انقلاب دفاع کرد دیکتاتورها برکنارش کردند» به انتقاد از پزشکیان پرداخته است.

هفته گذشته، در برنامه «شیوه» که از شبکه چهار پخش شد، علی انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی در بحث با تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس در اظهاراتی توهین‌آمیز قتل مهسا (ژینا) امینی را «نفله‌شدن یک دختر کرد سنی» خواند.


با پخش این قسمت از این بحث در رسانه‌های اجتماعی و بالاگرفتن امواج خشم و اعتراض، علی انتظاری در نوشته‌ای از عدم دقت در «انتخاب واژگان» عذرخواهی کرد و مدعی شد برخی رسانه‌ها «شیطنت کرده و به صورت گزینشی مطالبی که در برنامه شیوه عرض کردم به صورت بریده بریده و سوتفاهم‌برانگیز با اهداف خاصی منتشر کردند.» برنامه تلویزیونی شیوه هم ضمن انتشار این یادداشت «به سهم خود پوزش» طلبیده است.

مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی با استوری خود در اینستاگرام، اظهارات علی انتظاری را «توهین به همه ایرانیان» و «بی‌احترامی به کرامت انسانی و حقوق شهروندی» خواند و ضمن تاکید برآنکه «تاریخ با افتخار از مهسا ژینا یاد خواهد کرد» به این سخنان اعتراض کرد. همچنین مجد امینی، پدر مهسا نیز در یک استوری در اینستاگرام، اظهارات رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه طباطبایی را «رکیک، توهین‌آمیز و سراسر کذب» نامید و نوشت: «تنها می‌توانم گفت که نفله نامیدن مهسا دختر اهل سنت کُرد برخاسته از ذهن یک سفله است».
این اظهارات در شرایطی جنجال‌برانگیز شد که در آستانه دومین سالگرد قتل مهسا (ژینا) امینی، بسیاری از خانواده‌های جان باختگان اعتراضات سراسری 1401، یاد آنها را گرامی می‌دارند.

مهسا (ژینا) امینی، 22 شهریور 1401 پس از بازداشت توسط گشت ارشاد در تهران، در بازداشتگاه وزرا به کما رفت و سه روز بعد مرگ او اعلام شد. یک شاهد عینی گفته بود که مهسا امینی گفته هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم و ضربه به سر قرار گرفت و پس از آنکه از در بازداشتگاه از حال می‌رود مسئولان بازداشتگاه بیش از یک ساعت و نیم، عمدا از رسیدگی موثر پزشکی به او طفره می‌روند.
کشته شدن مهسا (ژینا) امینی موجب تظاهراتی در تهران، سنندج و سایر شهرهای کردنشین شد که به سرعت به سراسر کشور گسترش یافت و با عنوان خیزش «زن، زندگی، آزادی» در تاریخ ایران مشهور شد.

دو روز پس از اظهارات جنجالی علی انتظاری در باره مهسا (ژینا) امینی و معترضان، شنبه 6 شهریور، خبرگزاری دولتی ایران «ایرنا» از برکناری او از سمت ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه طباطبایی به دلیل «طرح مباحثی به دور از ادبیات ایرانی و اسلامی و استفاده از تعابیری نادرست در برنامه تلویزیونی شیوه» خبر داد که با استقبال برخی از دانشجویان فعلی و سابق این دانشگاه در رسانه‌های اجتماعی روبرو شد.

اما روزنامه کیهان که نزدیک به دفتر خامنه‌ای است با انتقاد شدید از برکناری او در صفحه اول خود نوشته است: «یکی دو روز بعد از پخش این برنامه خبری منتشر شد مبنی بر برکناری یکی از این دو مهمان برنامه «شیوه». شاید در نگاه اول گمان شود که دکتر ارمکی به دلیل توهین به روحانیت و انقلاب و تهمت زدن به حاکمیت، از کار برکنار شده است اما ماجرا کاملا متفاوت بود. خبر منتشر شده این بود: برکناری دکتر انتظاری از ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی!»

روزنامه کیهان همچنین با انتقاد از بازگشت «برخی استادان زاویه‌دار» به دانشگاه، خواستار پاسخگویی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران شده و پرسیده « آیا این برخورد ناخوشایند با یک استاد با سابقه و انقلابی همچون دکتر انتظاری را در راستای همین اعتقاد خود به عبور از قصور می‌دانند».

با وجود آن‌که چند روز از پخش این برنامه تلویزیونی گذشته است اما همچنان رسانه‌های اجتماعی و برخی از کانالهای تلگرامی به تاثیرات سخنان علی انتظاری می‌پردازند اما برخی از کاربران رسانه‌های اجتماعی برکناری او از ریاست دانشکده علوم اجتماعی را نیز ناشی از توجه دولت به نارضایتی مردم می‌دانند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

من یک گربه که میمیره رو نمیگم نفله. کسی که خیر سر ننه اش استاد دانشگاه هست، نمیفهمه که وقتی به یک انسان میگن نفله بار منفی اش به این معنی است که به درک که مرد و خوب هم شد که رفت؟
‌پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۰
۲۵
Mary Jaques - مونترال، کانادا

این بدبخت بلد نیسا نظافت خودشو رعایت کنه، بلده حرف بزنه؟ خاک بر سر اون دولتی که این عنتر رئیس دانشگاه با ابهتی مثل علامه طباطبایی باشه
‌پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۱
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن

این یارو بی شک ، هم منقلی و باجناق حسین شیره ای مسئول لجن نامه کیهان باید بوده باشه که کیهان اینطور واسش بالا پائین میپره !!
‌پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
تازه نوشته اش رو جسته گریخته خوندم. مرتیکه گن در ترش هم کرده. نوشته "به عرف محلی خودم اکتفا نمیکردم". مرتیکه جا..ش!! مال کدوم محلی که به مرگ یک انسان خصوصا قتل به عرف میگن "نفله"!؟ مگه تو طویله بزرگ شده باشی که وقتی دام از مریضی میمیره میگه گاو مش حسن یا الان کلبلایی یعقوب نفله شد. بیچاره همشهری هاش که از أونها هم مایه گذاشته
‌پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۹
۵۳
ordak - بن، آلمان
حقش بود میبایست بگه سقت شد نه نفله. مهایا آمینی کرد نبود بلکه مایه شرمندگی نام کرد. حتی اسمش را هم از نام قشنگ و اصیل کردی ژینا به مهسا عوض کرده بود که نباده خدای ناکرده بهش تهمت کرد بودن بزنند
جمعه ۰۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.