علی‌اف در مورد «بی‌استفاده شدن بندر‌های شمالی» ایران بخاطر کاهش «فاجعه‌بار» سطح دریای خزر هشدار داد

دریای خزر در حال «آب رفتن» است. تصویر از آرشیوصدای آمریکا: الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان، روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با همتای روس خود ولادیمیر پوتین، نسبت به کاهش «فاجعه‌بار» میزان آب دریای خزر هشدار داد.

همزمان، یک مقام دولتی در ایران با هشدار در مورد «پس‌رفت آب دریای خزر» گفت: تداوم این وضعیت موجب بی‌استفاده شدن بندر‌های شمالی کشور می‌شود.


علی‌اف روز دوشنبه در کنفرانس خبری در باکو گفت جمهوری آذربایجان و روسیه توافق کرده‌اند که این «فاجعه زیست‌محیطی» را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
دیدار الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان، و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در باکو، پایتخت آذربایجان. دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳رئیس جمهوری روسیه در این ارتباط اظهارنظر نکرد.

یک مقام جمهوری آذربایجان به خبرگزاری رویترز گفت که افزایش تبخیر ناشی از تغییرات آب و هوایی و تغییر مسیر رودخانه ولگا به منظور آبیاری، دو عامل عمده در کاهش سطح آب دریای خزر هستند.

به گفته او، تغییرات در سطح آب دریای خزر بخش‌های زیست محیطی و اقتصادی از جمله عملیات‌های مرتبط با نفت و گاز را از خود متاثر کرده است.

باکو میزبان کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در ماه نوامبر سال جاری میلادی خواهد بود.

مطالعات علمی نشان می‌دهد سطح آب دریای خزر که طی یک سده گذشته به‌شدت در نوسان بوده، به‌ویژه از اواسط دهه ۷۰ شمسی کاهش یافته است.
هشدار در مورد «بی‌استفاده شدن بندر‌های شمالی» ایران
مهدی رهنما، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو ایران روز دوشنبه با هشدار در مورد «پس‌رفت آب دریای خزر» گفت: تداوم این وضعیت موجب بی‌استفاده شدن بندر‌های شمالی کشور می‌شود. به گفته او در این صورت بندرها «را باید به عمق بیشتر دریای خزر منتقل کنیم. علاوه بر آن منبع رطوبتی برای منطقه کاهش می‌یابد و موجب افزایش شدت تغییرات اقلیمی می‌شود.»

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو تاکید کرد: تداوم پس رفت دریای خزر در برخی مناطق نظیر بخش‌های شرقی دریا مانند خلیج گرگان می‌تواند این پهنه را به کانون گردوغبار تبدیل کند.

این در حالی است که میزان آلودگی هوا و هجوم ریزگردها در آسمان ایران در حال افزایش است و بر اساس اعلام رسانه‌ها، ۶۰ درصد ایران مورد هجوم ریزگردها قرار گرفته است؛ سازمان محیط زیست ایران می‌گوید مناطقی در شمال غربی ایران با یک موج ریزگرد از منشایی جدید روبرو شده: ترکمنستان.

منصور سهرابی متخصص بوم‌شناسی و محیط زیست پیشتر به صدای آمریکا گفته است:«ریزگردهای ایران دو کانون داخلی و خارجی دارد ولی مسئله اصلی مربوط به کانونهای داخلی است نه کشورهای خارجی.»

او افزود:«مسیر طی شده که منجر به خشکیدن تالابهای ایران شده و بسیاری از مناطق کشور و همه ایران را درگیر ریزگردها کرده است ناشی از مدیریت غلط جمهوری اسلامی است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
وجود افراد بی سواد و دزد و قاتل در راس امور ج.ا نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت . اصلاح خرابی‌های ج.ا پس از سرنگونی این نظام منحوس سال ها طول خواهد کشید .
‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۲
۴۰
#شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند
روسیه یکی از برنامه هاش خشک کردن دریای خزر که هم راحت بتونه از گازش بهره برداری کنهو هرچقدر دریای خر کوچک تر بشه اون مرزهاش و میاره جلو
‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
کشوری که مردادر پرستها اسم تویله امام. مان روش گزاشتن داره کم کم به جایی میرسه که در همسطح این قوم بو گندو میشه . بعد لز دریاچه رضائیه حالا خزر قربونی بلدی خلیج فارس است.
‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +203رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +153جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +112پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +89هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند