دبیر خانه پرستار: پول در ساخت و ساز است، نه در استخدام پرستار
رأی دهید
محمد شریفی مقدم، دبیر خانه پرستار، گفت: «دو بیمارستان تازهتاسیس در جنوب تهران به دلیل کمبود نیرو، هنوز با همه ظرفیت فعال نشدهاند.»
او در گفتوگویی با روزنامه شرق که روز پنجشنبه، ۲۵ مرداد، منتشر شد گفت: «۴۰ درصد از بیمارستان تازهتاسیس حکیم در جنوب تهران به خاطر کمبود نیرو هنوز فعال نشده است. همچنین ۳۰ درصد کلینیک مهدی در جنوب تهران هم به دلیل کمبود نیرو هنوز شروع به فعالیت نکرده است.»
او توضیح میدهد که «پول در ساختوساز و تجهیزات است»، نه در آموزش و استخدام پرستاران، بنابراین بیمارستانهایی مجهز ساخته میشود، بدون آن که پرستار کافی برای ارائه خدمات در این بیمارستانها وجود داشته باشد.همزمان با #اعتصاب «گسترده» پرستاران شیراز دبیر خانه #پرستار خبر داد که دستکم دو #بیمارستان جدید در تهران به دلیل «کمبود نیروی» پرستاری فعال نیستند.
— RadioFarda|رادیو فردا (@RadioFarda_) August 16, 2024
محمد شریفی مقدم، دبیر خانه پرستار، گفت: «دو بیمارستان تازهتاسیس در جنوب #تهران به دلیل کمبود نیرو، هنوز با همه ظرفیت فعال نشده… pic.twitter.com/K6617gnkD2
آقای شریفی مقدم ادامه میدهد که بر اساس استاندارد تعیینشده توسط سازمان بهداشت جهانی، هر کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت باید حداقل سه پرستار داشته باشد؛ در حالی که این رقم در ایران تنها ۱.۶ پرستار برای هر هزار نفر است.
به گفته او، به دلیل اعتصاب پرستاران در روزهای گذشته اتاقهای عمل پنج یا شش بیمارستان در شیراز به شکل کامل تعطیل بودهاند.دبیر خانه پرستار میگوید به دلیل #اعتصاب_پرستاران در روزهای گذشته اتاقهای عمل پنج یا شش بیمارستان #شیراز به صورت کامل تعطیل بودهاند.
— RadioFarda|رادیو فردا (@RadioFarda_) August 15, 2024
محمد شریفیمقدم در گفتوگو با شرق گفت اسفند سال گذشته نیز پرستاران در شیراز و کرج خارج از شیفتهای خود تجمع کردند اما دیدند جوامع پرستاری کاری… pic.twitter.com/ZG1FMmtIm7
روزنامه هممیهن روز یکشنبه ۲۱ مردادماه با بیان اینکه ۹۰ درصد پرستاران بیمارستانهای شیراز دست از کار کشیدهاند، گزارش داد به جای تماس مدیران بیمارستانها با این پرستاران، «نهادهای امنیتی و سرپرستاران با آنها تماس گرفتهاند و با تهدید خبر از اخراج و تشکیل پرونده و احضار دادهاند».
به گفته شریفی مقدم، در ماههای گذشته، پرستاران در سراسر کشور به دلیل اعتراض به شرایط کاری خود، از جمله اجرای ناقص قانون تعرفهگذاری و اضافهکاری اجباری، با فشار شدید از سوی وزارت بهداشت مواجه شدهاند.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ایران به تازگی در گزارشی خبر داده بود که ۷۳ درصد پزشکان و پرستاران اثرات تورم را بر تمایل به مهاجرت خود «بسیار زیاد» دانستهاند.
بر این اساس پزشکان و پرستاران دلیل اصلی مهاجرت خود را نارضایتی از درآمد شغلی، نبود اطمینان به آینده، نبود تعادل بین درآمد و هزینه و بازاری شدن حیطه کاری خود عنوان کردهاند.