گوگل: هکرهای ایرانی کارزار انتخاباتی ترامپ و هریس را هدف قرار دادند
رأی دهید
تیم ارزیاب تهدیدهای آنلاین شرکت گوگل در گزارشی اعلام کرد: « گروه هکری «ایپیتی۴۲» در ماههای مه و ژوئن به حسابهای ایمیل شخصی دوازده نفر از افراد وابسته به جو بایدن و دونالد ترامپ، روسای جمهوری فعلی و سابق ایالات متحده حمله کردند.»
بنا به این گزارش، برخی مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا و افرادی که با کمپینهای انتخاباتی دموکراتها و جمهوریخواهان ارتباط داشتند نیز از جمله اهدف این حمله سایبری طی دوره زمانی یاد شده بودهاند.
گوگل تصریح کرد که تاکنون تلاشهای زیادی را از سوی گروه هکری «ایپیتی۴۲» برای دسترسی به ایمیلهای شخصی افراد هدف قرار گرفته، مسدود کرده است اما این حملات همچنان ادامه دارند.
کارشناسان امنیت سایبری گوگل یادآور میشوند که همچنان در حال رصد تلاشهای ناموفق «ایپیتی۴۲» برای نفوذ به حسابهای شخصی افراد وابسته به جو بایدن و کامالا هریس، رئیس جمهوری ایالات متحده و معاونش و نیز دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق این کشور هستند.
پلیس فدرال آمریکا نیز پیشتر اعلام کرده بود در حال بررسی ادعاهای مطرح از سوی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در خصوص نفوذ سایبری ایران به اسناد و مدارک مهم این ستاد است
یک سخنگوی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ درهمین ارتباط بدون ارائه شواهدی مستند دال بر دخالت مستقیم ایران، مدعی شده بود که تلاشهایی غیرقانونی برای دسترسی به اسناد حساس مرتبط با این کارزار صورت گرفته که هدف از آن «دخالت در انتخابات سال ۲۰۲۴ و برهم زدن روند دموکراتیک» در کشور است.
از سوی دیگر، ستاد انتخاباتی کامالا هریس که پس از کنار کشیدن جو بایدن به نمایندگی از دموکراتها وارد رقابت بر سر کاخ سفید شده است نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که توسط افبیآی از حمله هکرهای خارجی به این ستاد مطلع شده است.
بر اساس گزارش سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، به نظر میآید که انگشت اتهام در خصوص حملات سایبری به هر دو کارزار انتخاباتی کنونی در ایالات متحده به سوی ایران نشانه گرفته شده است.
شرکت مایکروسافت نیز پیشتر حملات سایبری ماه ژوئن به ایمیلهای شخصی مقامها و افراد منتسب به این دو کارزار را مورد تایید قرار داده و اعلام کرده بود که این حملات هکری بخشی از تلاشهای فزاینده گروههای ایرانی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر در آمریکا است.
استفاده از تکنیکهای مرسوم برای هک ایمیلهای شخصی
به گفته کارشناسان امنیت سایبری گوگل، هکرها از تاکتیکهای رایج و شناختهشدهای برای دسترسی به حسابهای شخصی افراد منتسب به کارزارهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکراتها استفاده میکنند.
هکرها تلاش میکنند با هدفهای خود تماس برقرار کنند و خود را (برای مثال) به عنوان خبرنگار جا بزنند؛ آنها سپس ایمیلهای فیشینگ حاوی لینکهای جعلی برای افراد ارسال میکنند که پس از کلیک روی آنها، دسترسی به ایمیلهای افراد قربانی فراهم میشود.
گوگل اعلام کرده که گروه هکری «ایپیتی۴۲» با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بازوی ایدئولوژیک و نظامی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، در ارتباط هستند.
غول اینترنتی مستقر در کالیفرنیا همچنین اعلام کرده است که هکرها علاوه بر این، به طور خاص افراد مهم و با نفوذ در اسرائیل و ایالات متحده را نیز هدف قرار دادهاند. این افراد شامل مقامات دولتی، دیپلماتها و پژوهشگران میشوند.
ایالات متحده پیشتر به ایران درباره پیامدهای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داده بود، این درحالیست که تهران اتهامهای مطرح در خصوص مداخله در این انتخابات را رد کرده است.
ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ اما مدعی است که اسنادی مرتبط با افراد منتسب به این کارزار از سوی هکرهای خارجی مورد حمله قرار گرفته است؛ رئیس جمهوری سابق ایالات متحده در همین خصوص به صراحت ایران را مسئول این حملات سایبری معرفی کرده است.
تیم ترامپ روز شنبه تلویحاً اشاره کرد که ایران پشت حملهای بوده که به موجب آن، برخی ارتباطات و مکاتبات داخلی و یک پرونده درباره جی دی ونس، معاون اول پیشنهادی نامزد جمهوریخواهان، هدف حمله سایبری قرار گرفته و در اختیار خبرنگاران قرار داده شده است.
گفتنی است که دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ در ایالات متحده به دلیل تشویق روسیه برای هک کردن ایمیلهای هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود به منظور برملا شدن ایمیلهای حذف شده توسط وی، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده بودند که روسیه به نفع دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ تأثیر گذاشته است، اما ترامپ این ادعا را رد کرد.