پیروی از رژیم غذایی «دوستدار زمین» و کاهش خطر مرگ زودرس

رژیم غذایی سلامت برای کره زمین، پروتئین‌های گیاهی مانند آجیل و حبوبات، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و چربی‌های سالم و غیراشباع را توصیه می‌کنددویچه وله: رژیم غذایی حاوی پروتئین‌های گیاهی که برای کمک به پایداری محیط زیست طراحی شده، ممکن است خطر مرگ زودرس در اثر چندین بیماری مزمن را کاهش دهد.

به گزارش واشینگتن پست، مطالعه‌ جدیدی که توسط محققان دانشگاه هاروارد انجام و در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، به بررسی چندین دهه داده‌های رژیم غذایی بیش از ۲۰۰ هزار کارمند مراقبت‌های بهداشتی در ایالات متحده پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد، هرچقدر رژیم غذایی شرکت‌کنندگان به رژیم غذایی برای سلامت سیاره‌ زمین نزدیک‌تر بود، آنها از سلامت بیشتری برخوردار بودند.


به گفته محققان نتایج این مطالعه نشان داد که تمامی عوامل اصلی مرگ و میر، از جمله بیماری قلبی، سرطان، بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و بیماری‌های تنفسی با رعایت این رژیم به‌طور چشمگیری کاهش پیدا می کند به طوری که شرکت‌کنندگانی که این رژیم را دنبال کردند، تا حدود ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس به هر دلیلی بودند.

دانشمندان امیدوارند که این نتایج کمک کند تا بسیاری از زمین‌های زراعی که برای چرا و تولید خوراک برای دام و دامپروری صنعتی استفاده می‌شود، به جنگل‌ها بازگردانده شوند.

"رژیم غذایی برای سلامت سیاره زمین" (Planetary Health Diet) یک راهنمای غذایی است که توسط کمیسیون EAT-Lancet در سال ۲۰۱۹ برای تغذیه سالم انسان‌ها و همچنین پایداری محیط‌زیست طراحی شد. هدف این رژیم، ایجاد تعادل بین نیازهای تغذیه‌ای انسان و حفاظت از منابع طبیعی کره زمین است. بر اساس محاسبات، تولید غذاهای مبتنی بر این رژیم، گازهای گلخانه‌ای کمتری منتشر می‌کند و به آب، کود و زمین‌های زراعی کمتری نیاز دارد.

این رژیم پروتئین‌های گیاهی مانند آجیل و حبوبات، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و همچنین چربی‌های سالم و غیراشباع را توصیه و مصرف منابع حیوانی پروتئین و قندهای افزوده را محدود می‌کند.

بر اساس ارقام سازمان ملل، تخمین زده می‌شود که ۸۰ درصد از زمین‌های کشاورزی کره زمین برای چرا و تولید خوراک دام استفاده می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.