حضور روحانی، احمدینژاد و رادان در مراسم خامنهای برای رئیسی، پس از غیبت خبرساز
رأی دهید
آقای خامنهای در یک برنامه دیگر با خانواده کشته شدگان دیدار و در جمع آنها صحبت کرده است.
او با اشاره به مراسم تشیع آقای رئیسی گفته «وقتی مردم اینگونه با عظمت از این مرد حمایت و تجلیل میکنند، معنایش حمایت از شعارهای انقلاب است.»
در تصاویر منتشر شده از این مراسم به غیر از مقامهای ارشد کشور و برخی از میهمانان خارجی، حسن روحانی و محمود احمدینژاد روئسای جمهور پیشین و سرتیپ احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران هم حضور داشتهاند.
غیبت این سه از مراسم قبلی مربوط به ابراهیم رئیسی خبرساز شده بود.
محمود کریمی، مداح مراسم روز شنبه آقای خامنهای، با لحنی غمگین درباره فضای پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی گفت: «آقا دارند یک تنه کار را جمع میکنند.»
آقای خامنهای در مدتی که پس از سقوط بالگرد هنوز سرنوشت ابراهیم رئیسی روشن نبود گفت: «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.»
محمود کریمی درباره واکنش رهبر ایران به مرگ رئیس جمهور گفت انتظار میرفت که آقای خامنهای «مثل دفعه قبل» بغض کند یا حالش منقلب شود، اما «بدون کوچکترین لغزشی و لرزشی در صدا رد شدند و حتی ننشستند، و بعد آمدند و مهمانان و همه را پذیرفتند و از ابواب مختلف سخت گفتند.»
به نظر میرسد اشاره او به آن است که علی خامنهای در نماز بر قاسم سلیمانی گریه کرده بود.
محمد خاتمی، از سوی برخی از نزدیکان آقای خامنهای مورد غضب قرار دارد و پس از اعتراضات به نتیجه انتخابات سال ۱۳۸۸ که آقای خاتمی آن را «کودتای انتخاباتی» خوانده بود، در مراسم و برنامههایی که دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران برگزار می کند، حاضر نبوده است.
از میان هشت رئیس جمهوری که ایران تاکنون داشته، چهار نفر در قید حیات هستند.
آقای خامنهای که از خرداد ۱۳۶۸ و در ماههای پایانی ریاست جمهوری و پس از مرگ آیتالله روحالله خمینی به رهبری رسید، به همراه محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی، هر کدام دو دوره چهارساله، رئیس جمهور ایران بودهاند.
از میان سه رئیس جمهور پیشین فقط محمود احمدی نژاد پس از دوره هشت سالهاش از آقای خامنه ای حکم انتصاب گرفته و از سال ۱۳۹۲ تاکنون عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
آقایان خاتمی و روحانی، هیچ منصبی در حکومت ندارند. شورای نگهبان اخیرا صلاحیت آقای روحانی را برای شرکت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری رد کرد. او تاکنون چند نامه اعتراضی درباره این رد صلاحیت نوشته است.
آقای خاتمی هم چهار سال پس از ریاست جمهوریاش برای نامزدی در انتخابات سال ۱۳۸۸ ابراز تمایل کرده بود اما پس از اعلام نامزدی میرحسین موسوی، از ثبت نام به عنوان داوطلب نامزدی، خودداری کرد.
محمود احمدینژاد با وجود حکمی که از آقای خامنهای بابت عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد، در دورن حکومت نسبتا منزوی شده است. او در انتخابات ریاست جمهوری سالهای ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ داوطلب نامزدی شد اما شورای نگهبان در هر دو بار صلاحیت او را رد کرد.
علی لاریجانی هم که تصویر او امروز در کنار حسن روحانی منتشر شده، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نامزد شد اما شورای نگهبان صلاحیت او را هم رد کرد. آقای لاریجانی ۱۲ سال رئیس مجلس شورای اسلامی و ۱۰ سال با حکم آقای خامنهای، رئیس سازمان صداوسیما بود.
پیروز انتخابات ۱۴۰۰ ابراهیم رئیسی بود که در سقوط بالگردش در شمال غربی ایران کشته شد.