تشکیل «لکه نفتی ۷ کیلومتری» در آب‌های شمال دریای خزر

 تصاویر آرشیوی ماهواره‌ای از نشت نفت در دریای خزررادیو فردا: یک سازمان زیست محیطی در قزاقستان اعلام کرد که تصاویر ماهواره‌ای، لکه نفتی بزرگی را در شمال دریای خزر و نزدیک به میدان نفتی عظیم «کاشاقان» قزاقستان نشان می‌دهند.

گالینا چرنووا، رئیس موسسه گلوبوس، مرکز ابتکارات بوم‌شناسی و حقوقی، روز سه‌شنبه ۱۴ فروردین، در حساب فیسبوک خود نوشت با استناد به تصاویر یکی از ماهواره‌‌های آژانس فضایی اروپا، این لکه نفتی تقریبا ۷ کیلومتر مربع (۲.۷ مایل مربع) وسعت دارد.


میدان نفتی کاشاقان از بزرگترین میدان‌های نفتی قزاقستان با ذخایر نفتی قابل توجه، توسط کنسرسیوم شرکت عملیات شمال خزر در حال توسعه است. این کنسرسیوم شامل شرکت‌های شل، اِنی، توتال انرژی و اکسون موبیل است.

رویترز می‌گوید وزارت انرژی قزاقستان، وزارت محیط‌زیست این کشور و کنسرسیوم نفتی هنوز به پرسش‌های این خبرگزاری درباره این نشت نفت پاسخی نداده‌اند.

بهمن ماه گذشته سه شرکت نفتی بین‌المللی اعلام کردند عملیات حفاری در آب‌های جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان در دریای خزر را تشدید کرده‌اند.

اداره محیط زیست منطقه آتیرائو در قزاقستان اعلام کرده‌است که یک بازرسی بصری انجام داده و نمونه‌هایی را از محل تولید نفت گرفته است.

آتیرائو در غرب قزاقستان قرار داد و با دریای خزر هم‌مرز است.

دریای خزر از جمله بزرگترین مناطق نفت خیز جهان است که همین ظرفیت مهمترین عامل آلودگی این دریاچه می‌شود.

هرچند خزر به آب‌های آزاد راه ندارد، اما نشت نفت و فرآورده‌های آن می‌تواند مشکلات جبران ناپذیر و همیشگی برای محیط زیست به بار آورد و موجب آلوده شدن خاک، آب و مرگ آبزیان خواهد شد.

به جز ایران، کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه نیز در حاشیه دریای خزر قرار دارند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +288مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +217دونالد ترامپ ویدیویی با عنوان «غزهِ ترامپ» را درباره آینده غزه در حساب کاربری خود منتشر کرد
  • +216چرا به نظر من آمریکا می‌بایست با شاهزاده رضا پهلوی وارد گفتگو شود- مقاله‌ای از دکتر آیدین پناهی
  • +153وزیر خارجه اسرائیل: ممکن است «گزینه نظامی» برای متوقف کردن ایران ضروری باشد
  • +134حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +120مطهرنیا: همه چیزت رو تلف کردی که بگی من آمریکا رو پدرش رو درآوردم خب میاد پدرت رو در میاره
  • +119حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +103اعتراض یک زن با برهنه شدن علیه حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران
  • +101سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +97ترانه خوانی زباله گرد بی‌خانمان با صدایی زیبا و شعری با معنا: تو در قرآن جاویدت هزاران وعده ها دادی