دانشمندان به تولید «قرص ورزش» نزدیک‌تر شدند

ایندیپندنت فارسی:آیا می‌توان با خوردن قرص به فوایدی مشابه دویدن روی تردمیل یا انجام دادن تمرین‌های مقاومتی دست یافت؟ تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دانشمندان به این هدف یک گام نزدیک‌تر شده‌ و دارویی ساخته‌اند که می‌تواند اثر ورزش بر سلول‌ها را تقلید کند.

به گزارش لایوساینس، هدف این دارو فعال کردن کلیدهایی در سلول‌های انسان است که معمولا با ورزش فعال می‌شوند؛ این کلیدهای محرک در حفظ و بازسازی توده عضلانی موثرند و عملکرد کارخانه‌های قدرت سلولی [میتوکندی‌ها] را تقویت می‌کنند.


بها الگندی، استادیار شیمی دارویی و بیهوشی در دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن، می‌گوید ایجاد این تغییرات سلولی بدون نیاز به ورزش برای افراد مسن، مبتلایان به بیماری‌های تحلیل عضلانی و همچنین کسانی که ممکن است حین مصرف داروهای کاهش وزن مانند اوزمپیک ماهیچه از دست بدهند، مفید خواهد بود.

به‌طور کلی این دارو مختص کسانی است که برای ورزش کردن مشکلات جسمی عمده دارند. الگندی که یکی از بنیان‌گذاران پلاگوس فارمسوتیکالز (Pelagos Pharmaceuticals) است، شرکتی نوآفرین (استارت‌آپ) با هدف توسعه این داروهای مقلد ورزش یا به‌اصطلاح «تقلید‌کننده‌های ورزشی»، می‌گوید: «ما امیدواریم که این دارو بتواند به همه این موارد کمک کند.»

به گفته الگندی، این دارو برای کسانی که سرشان خیلی شلوغ است و نمی‌توانند به اندازه کافی ورزش کنند یا کسانی که به قول خودش، مانند او تنبل‌اند، نیز مفید خواهد بود.

الگندی و همکارانش در تحقیقات قبلی مولکولی را پیدا کردند که این کلیدهای ورزشی (تغییر فعالیت سلول) را در محیط آزمایشگاهی و در بدن حیوانات فعال کرد. آن‌ها به‌تازگی از این مولکول به عنوان نقطه شروعی برای تولید ترکیبات جدیدی استفاده کرده‌اند که در تقلید آثار ورزش بر سلول‌ها قوی‌ترند.

الگندی می‌گوید: «برنامه کشف این دارو در مراحل اولیه قرار دارد و هنوز تکمیل نشده است. اگر همه‌چیز خوب پیش برود، امیدواریم در چند سال آینده بتوانیم آزمایش‌های انسانی را شروع کنیم.»

این گروه تحقیقاتی در حال حاضر جدیدترین نسل مولکول‌ها‌یشان را روی حیوانات آزمایش می‌کنند. آن‌ها کارشان را با تحقیق روی موش‌هایی آغاز کردند که به لحاظ زیست‌شناسی دارای برخی مشکلات جسمی و شرایط بالینی مشابه انسان بودند، مانند نارسایی قلبی، چاقی و اختلال کلیه. محققان از این طریق می‌خواهند بدانند که آیا این ترکیبات جدید به درمان این مشکلات کمک می‌کند یا خیر.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.