مازندران ۴۵ سال پیش؛ پایگاه شنود و اطلاعات آمریکا در مازندران

رادیو فردا: این تصاویر خبرگزاری آسوشیتدپرس در ۸ اسفند ۱۳۵۷ از پایگاه شنود و اطلاعات آمریکا در اطراف بهشهر است.

مجموعه پایگاه‌هایی برای شنود و جمع‌آوری اطلاعات از شوروی سابق معروف به پروژه «آیبکس» قرارداد محرمانه‌ای بین حکومت ایران قبل از انقلاب و آمریکا بود.


بعد از انقلاب با خروج بیشتر نیروهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا - سیا- از ایران، این پایگاه‌ها واقع در کپکان خراسان و اطراف بهشهر به دست دولت انقلابی افتاد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
در زمان شوروی در غرب اکراین که منطقه‌ی کوه‌های کارپات هست، دقیقا چنین سازه‌ای در تعداد مختلف بر روی قله‌ی کوه تومناتیک در کارپات قرار داشته، با نام "ایستگاه رادار پامیر" ( радиолокационная станция памир )، که در اصل، ایستگاه رادار مخفی‌ اتحاد جماهیر شوروی بوده، و از طریق لهستان که هم‌مرز با آن منطقه‌ی کوه‌های کارپات اکراین هست، اطلاعات راجع به اروپا و غرب رو دریافت می‌کرده. در دوران حال حاضر نیز، محل توریستی در اکراین محسوب می‌شه و از آن با نام مروارید توریسم یاد می‌شه - البته من خودم نرفتم آن‌جا و فقط در فیلم مستند دیدم که داخل یکی‌ از همین گنبدهای ایستگاه رادار رو نشون دادن که حالت مخروبه پیدا کرده بود، و بازدیدکنندگان می‌رفتن داخل‌ش برای تماشا. این عبارت روسی رو در سرچ گوگل بنویسید، تصاویرش می‌یاد؛ " радиолокационная станция памир "
جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +309مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +157حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +123حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +120واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +105سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +98بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +91حمله اسرائیل به مواضع حکومت سوریه؛ وزیر دفاع اسرائیل: به احمد الشرع اعتماد نمی‌کنیم
  • +89تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)
  • +87مهدی یراحی، خواننده معترض: در کنار بانوان سرزمینم می‌مانم و دیگر تقاضای مجوز نخواهم کرد
  • +84کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است