واکنش‌ها به حملات آمریکا؛ عراق می‌گوید نباید به «میدان نبرد برای تسویه حساب» تبدیل شود

یک ساختمان ویران شده در القائم عراق بر اثر حمله هوایی آمریکابی بی سی: حملات آمریکا به نقاطی در عراق و سوریه واکنش‌ تند این دو کشور را در پی داشته است. عراق و سوریه به‌شدت نسبت به حمله به خاک کشورشان اعتراض کرده و هشدار داده‌اند که این حملات به بی‌ثباتی در منطقه دامن خواهد زد و عواقب فاجعه‌بار در پی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری دولتی عراق، اینا، وزارت خارجه عراق سفیر آمریکا در بغداد را احضار کرده و یادداشت اعتراض رسمی این کشور نسبت به حملات آمریکا به نقاطی از خاک عراق را که دیشب انجام شد، را به او داده است.


آمریکا گفته است که به تلافی کشته شدن سه سربازش بر اثر حمله پهبادی یکشنبه گذشته به یک پایگاه نظامی این کشور در اردن حملات تلافی‌جویانه ای را به ۸۵ هدف مرتبط با ایران در سوریه و عراق انجام داده است.

آمریکا می‌گوید « گروههای شبه‌نظامی تحت حمایت ایران به اهداف آمریکا در منطقه حمله می‌کنند. آمریکا همچنین می‌گوید که «ایران را به دلیل فراهم کردن تسلیحات برای این گروه‌ها مسئول این حملات می‌داند.»

باسم العوادی، سخنگوی دولت عراق در بیانیه‌‌ای گفته که آمریکا به مناطقی در شهرک‌های عکاشات و القائم عراق، «از جمله مناطقی که نیروهای امنیتی این کشور در آن مستقر هستند» حمله کرده است.

این بیانیه آمریکا را متهم کرده است که خاک عراق را به «میدان نبرد برای تسویه حساب» تبدیل کرده است.

سخنگوی دولت عراق همچنین گفته است: ضروری است همه طرف‌های درگیر درک کنند که سرزمین و حاکمیت ملت ما نباید صحنه‌ای برای تبادل پیام یا نمایش قدرت از سوی دشمنان باشد.

پیش از این هم سخنگوی نخست‌وزیر عراق گفت که حملات آمریکا نقض حاکمیت این کشور است.

ژنرال یحیی رسول افزود که این حملات «عواقب فاجعه باری برای امنیت و ثبات عراق و منطقه» خواهد داشت.

عراق گفت که حملات شب گذشته آمریکا به اهدافی در خاک این کشور «۱۶ کشته و ۲۵ زخمی به جای گذاشته که شماری از کشته شدگان غیرنظامی هستند.»

محمدشیاع سودانی، نخست وزیر عراق همچنین هماهنگی انجام این حملات بین آمریکا و دولت عراق را رد کرده و آن را «دروغ»‌ خوانده است.

نخست‌وزیر عراق نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا را تهدیدی برای امنیت و ثبات عراق خوانده است.

آمریکا گفت که در واکنش به حمله پهپادی یکشنبه گذشته به پایگاه نظامی این کشور در اردن که به کشته شدن سه سرباز منجر شد، شب گذشته به ۸۵ هدف در سوریه و عراق حمله کرد.
نیروهای آمریکایی در حال گشت‌زنی در سوریه در اوایل این ماهواکنش سوریه:«نیروهای آمریکا تهدیدی برای صلح بین‌المللی»
وزارت خارجه سوریه هم با محکوم کردن حملات شبانه آمریکا به اهدافی در عراق و سوریه گفته که حملات آمریکا «یک بار دیگر ثابت کرد که... نیروهای نظامی این کشور صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید و آتش درگیری در منطقه را شعله‌ور می‌کنند.»

دولت سوریه با حضور آمریکا در کشورش مخالف است و آن را اشغال می‌داند.

سوریه سال گذشته، بیش از یک دهه پس از اخراج از اتحادیه عرب به دلیل سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات طرفداران دموکراسی که به جنگ داخلی منجر شد، به عضویت اتحادیه عرب بازگشت.

آمریکا، بریتانیا و سایر کشورهای غربی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب انتقاد کردند و اخیراً مجدداً تاکید کردند که روابط خود را با دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از سر نخواهند گرفت.
واکنش ایران:«خطای راهبردی آمریکا»
ایران هم با محکوم کردن حملات آمریکا به اهدافی در عراق و سوریه گفته که این حملات «آمریکا را بیشتر از قبل در منطقه درگیر می‌کند.»

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در دیدار با هانس گروندبرگ، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن این حملات را «ناشی از تداوم رویکرد اشتباه و ناکام آمریکا برای حل و فصل مسائل با توسل به زور و نظامی‌گری دانسته است.»

پیش از آن ناصرکنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران این حملات را « ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق، سوریه، حقوق بین‌الملل و نقض صریح منشور سازمان ملل متحد» عنوان کرده است.

او این حملات را «اقدامی ماجراجویانه و خطای راهبردی دیگری از سوی دولت آمریکا خوانده که نتیجه ای جز تشدید تنش و بی ثباتی در منطقه نخواهد داشت.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که خاورمیانه «دیگ بخاری است که می‌تواند هر لحظه منفجر شود»واکنش اروپا: «خاورمیانه دیگ بخاری است که می‌تواند هر لحظه منفجر شود»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از همه طرف‌ها خواسته که از تشدید تنش در خاورمیانه خودداری کنند.

آقای بورل در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «همه باید تلاش کنند تا از وخیم ترشدن اوضاع جلوگیری کنند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اشاره به این حملات هشدار داد که خاورمیانه «دیگ بخاری است که می‌تواند هر لحظه منفجر شود.»

اما سخنگوی دولت بریتانیا با اشاره به حملات شب گذشته آمریکا در عراق و سوریه گفته است که آمریکا و بریتانیا «متحدانی ثابت قدم» هستند.

او گفت که «بریتانیا در مورد این عملیات اظهارنظر نمی‌کند، اما از حق آن‌ها (آمریکا) برای پاسخ به حملات حمایت می‌کنیم.»

سخنگوی دولت بریتانیا همچنین ایران را متهم کرده که با «فعالیت‌هایش باعث بی‌ثباتی در سراسر منطقه می شود و گفته که بریتانیا « این فعالیت‌ها را محکوم می‌کند.»
تاخیر در عملیات «تلافی‌جویانه»
حملات تلافی‌جویانه آمریکا نزدیک به یک هفته پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین به یک پایگاه نظامی این کشور در اردن انجام شد. این حمله به کشته شدن سه سرباز آمریکایی منجر شد که از آن به عنوان بدترین تلفات نظامی آمریکا در منطقه در نزدیک به سه سال گذشته یاد می‌شود.

در این میان دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با پرسش‌ها و انتقادات جمهوری‌خواهان در مورد زمان‌بندی و قاطعیت پاسخ او مواجه شد.

اما کارشناسان سیاست خارجی بر این باورند که این رویکرد تاخیری دولت بایدن به ایران اجازه داد تا نیروهای خود را خارج کند و به طور بالقوه از درگیری گسترده‌تر بین ایالات متحده و ایران جلوگیری کند.

میک مالروی، معاون سابق دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه به بی‌بی‌سی گفته که «این حملات(تلافی‌جویانه) ظرفیت این شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران را برای حمله به نیروهای آمریکایی کاهش می‌دهد اما احتمالا به گسترش درگیری‌ها منجر نخواهد شد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
خوب غلط میکنید به یک کشور خارجی اجازه میدید تو کشورتون نیروی نظامی تشکیل بدند اون موقع که برای تشکیل چنین نیروهای نظامی پول و امتیاز می‌گرفتید می‌خواستید فکر اینجاش رو هم بکنید
شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.