زهرا واگِن‌کِنِشت، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان در مصاف با رقبای دست‌راستی حزب جدید تاسیس کرد

یورونیوز: یک سیاستمدار برجسته اپوزیسیون آلمان روز دوشنبه به طور رسمی حزب جدیدی تأسیس کرد که سیاست‌های اقتصادی چپ را با سیاست‌های مهاجرتی راست تلفیق می‌کند. برخی ناظران معتقدند که این رویکرد می‌تواند آرای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» را به سمت این حزب تازه تاسیس سوق دهد.

زهرا واگِن‌کِنِشت در این زمینه گفت که حزب موسوم به «اتحاد زهرا واگن‌کنشت - عقل و انصاف» اولین حضور انتخاباتی خود در را با شرکت در انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن تجربه خواهد کرد.


او همچنین اطمینان خاطر داد که حزب متبوعش در سه انتخابات ایالتی ماه سپتامبر در مناطق شرقی آلمان شرکت خواهد کرد. در حال حاضر حزب دست‌راستی «آلترناتیو برای آلمان / AFD» در این سه ایالت موفق عمل کرده است.

خانم واگن‌کنشت مدت‌ها به عنوان یکی از چهره‌های برجسته اپوزیسیون در «حزب چپ / Die Linke» فعالیت می‌کرد تا اینکه در ماه اکتبر از این حزب کناره‌گیری کرد و قصد خود برای گام برداشتن در مسیر جدید را اعلام کرد.

او و ۹ نفر دیگر از پیروانش که با او از حزب چپ انصراف دادند، همچنان کرسی‌های خود در پارلمان آلمان را در اختیار دارند.

آنچه مدنظر خانم واگن‌کنشت است ترکیبی از سیاست‌های اقتصادی چپ‌گرایانه (با دستمزدهای بالا و مزایای سخاوتمندانه) توام با رویکرد محدودکننده در زمینه مهاجرت را ارائه می‌کند.

او در عین حال با برنامه‌های برخی از از طرفداران محیط زیست برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی مخالف است و آن‌ها را زیر سوال می‌برد. مضافا اینکه با تحریم‌های کنونی علیه روسیه که زمانی تامین‌کننده گاز آلمان بود، و همچنین با ارسال تسلیحات آلمان به اوکراین مخالف است.
ظرفیت حزب برای جلب نظر رای دهندگان
پتانسیل‌های واقعی این حزب جدید هنوز نامشخص است.
نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلماناما گمانه‌زنی‌های زیادی وجود دارد که مواضع این حزب می‌تواند در ایالت‌های شرقی با سطح رفاه کمتر و سابقا کمونیستی، نظر رأی‌دهندگان ملی‌گرا و مهاجرستیزی که متمایل به حزب دست راستی «آلترناتیو برای آلمان» هستند را به خود جذب کند.

خانم واگن‌کنشت دولت چپ میانه‌روی اولاف شولتس را هدف گرفته و اظهار داشت که خیلی‌ها در آلمان با کشاورزانی که روز دوشنبه علیه طرح دولت برای کاهش یارانه سوخت اعتراض دارند، احساس مشابهی دارند.

او به خبرنگاران در برلین گفت: «آن‌ها دولتی را می‌بینند که هیچ برنامه‌ای جز برداشتن پول از باقی‌مانده جیب مردم ندارد.»

او نسبت دادن حزبش به رویکردهای چپ و راست را رد می‌کند. واگن‌کنشت در این باره توضیح داد که حزب او در زمره احزاب چپ به معنی سنتی آن است که برای «عدالت اجتماعی» و دفاع از افرادی که «سال‌ها توسط سیاستمداران فراموش شده‌اند» فعالیت می‌کند، نه اینکه مثل بسیاری رویکرد چپ را با «سوالات جنسیتی و پرسش‌های سبک زندگی» مرتبط می‌دانند.

این سیاستمدار ۵۴ ساله‌ که از مادری آلمانی و پدری ایرانی است گفت که این حزب تا انتخابات سرتاسری بعدی در آلمان که در پاییز ۲۰۲۵ برگزار می شود، عنوان فعلی را حفظ خواهد کرد، اما بعداً نام جدیدی برای آن انتخاب خواهد کرد که برگرفته از اسم او نباشد.

او و متحد دیرینه‌اش «امیره محمد علی،» دیگر سیاستمدار از پدری مصری و مادری آلمانی به عنوان رهبران مشترک این حزب هستند.

نظرسنجی‌های در حال حاضر نشان می‌دهند که محافظه‌کاران جریان اصلی اپوزیسیون پیشتاز هستند و حزب آلترناتیو برای آلمان با بیش از ۲۰ درصد حمایت در رتبه دوم قرار دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
سارا واگن کنشت ازکی ایرانی شد؟
‌سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۹
۴۷
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
پدرش ایرانی هست اما خودش سعی میکنه این موضوع رو پنهون کنه
‌سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۴
۵۱
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
ایشون حتی یک کروموزوم ایراتی نداره.اخ تو عصر اینترنت این جادو جنبل نیست شجرنامه رف را تا حضرت آدم دنبال کنی
‌چهارشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • شکار لحظه های ناب و خنده دار زندگی
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن