کامیلا باتمانقلیچ نیکوکار ایرانی‌تبار درگذشت

بی بی سی: کامیلا باتمانقلیچ، موسس سازمان خیریه کودکان موسوم به «کیدز کامپانی» و فعال اجتماعی در سن ۶۱ سالگی درگذشت.

او ایرانی بلژیکی بود و این موسسه خیریه را در سال ۱۹۹۶ در جنوب لندن راه‌اندازی کرد تا از ۳۶ هزار کودک و نوجوان محروم و آسیب پذیر شهر حمایت کند.


خانم باتمانقلیچ در سال ۲۰۱۵ در حالیکه با اتهامات سوء مدیریت روبرو بود از سمت خود کناره‌گیری کرد اما دادگاه عالی بریتانیا او را از اتهاماتش تبرئه کرد.

در سال ۲۰۰۶ او به عنوان زن سال بریتانیا انتخاب شد. این مقام به زنانی اعطا می‌شود که برای بهبود زندگی افراد جامعه از خود شجاعت و دلسوزی نشان داده‌‌ا‌ند.

خانم باتمانقلیچ، در سال ۱۹۶۳ میلادی در تهران به دنیا آمد. مادرش بلژیکی و پدرش ایرانی بود. او در سن ۱۲ سالگی برای ادامه تحصیل به بریتانیا فرستاده شد.

با وقوع انقلاب اسلامی در ایران پدر کامیلا بازداشت و تمام دارایی هایش مصادره می شود. خواهر بزرگتر کامیلا پس از شنیدن این خبر از بیم اعدام شدن پدرش خودکشی می‌کند.

خانم باتمانقلیچ می‌گفت: «پدرم یک سرمایه دار بزرگ بود و هر شب در خانه ما مهمانی های مجللی برگزار می‌شد.»

او در مراسم اعطای جایزه زن سال بریتانیا گفته بود: «تمام گذشته و خاطرات کودکی من با این اتفاق محو شد. شرایط ترسناکی بود. زندگی من کاملا زیر و رو شد. من ماندم بی پول و بدون منزلت اجتماعی.»

او با کمک معلمان مدرسه‌اش تقاضای پناهندگی سیاسی کرد و با موافقت رییس بانکی که پدرش در آن حساب داشت توانست شهریه مدرسه را پرداخت کند. اما او مجبور بود برای تامین هزینه های روزمره زندگی خود کار بگیرد.

از آنجایی که او از طفولیت علاقه به کمک به کودکان داشت در این وهله از زندگی خود نیز تصمیم می‌گیرد معلم کودکستان شود.

پس از گذراندن رشته روان درمانی، به عنوان مشاور کار با کودکان را ادامه داد.

اما کودکان به ندرت در جلسات مشاوره حاضر می‌شدند. کامیلا می‌گفت: «خیلی زود متوجه شدم که نظام مددکاری در بریتانیا مشکلات زیادی دارد چون بر این فرضیه استوار شده که همواره بزرگتری هست که کودک را به جلسه مشاوره بیاورد.»

او معتقد بود که باید ساختاری ایجاد کند که کودکان بتوانند مستقیما درخواست کمک کنند و نهادی را پایه گذاری کند که بتواند نیازهای کودکان را برآورده کند.

خانم باتمانقلیچ، در سن ۲۵ سالگی تصمیم گرفت بازپرداخت وام خانه مسکونی خود را متوقف کند تا بتواند با آن سازمان خیریه خود را تاسیس کند.

«کیدز کامپانی» در سال ۱۹۹۶ میلادی تاسیس شد و کمک‌های عملی و آموزشی را در اختیار کودکان آسیب پذیری گذاشت که سرپرستان آنها قادر به نگهداری از آنها نبودند.

هریت هارمن،‌ نماینده پارلمان بریتانیا در شبکه ایکس از درگذشت خانم باتمانقلیچ ابراز تاسف کرد و گفت تعداد زیادی از کودکان و جوانان از قلب بزرگ او بهره‌مند شدند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.