افزودن نمک به غذا و احتمال ابتلا به آسیب کلیوی دائمی
رأی دهید
به نوشته نشریه پزشکی Web MD؛ این بیماری که به نام "CKD" نیز شناخته میشود، نتیجه آسیب طولانیمدت و پیشرونده کلیه است به طوری که فرد مبتلا اغلب باید تحت درمان با دیالیز قرار گیرد. مصرف بیش از حد نمک میتواند با تأثیر منفی بر توانایی کلیه برای تنظیم مایعات، و با تأثیر منفی بر پوشش رگهای خونی، باعث فشار خون بالا شود. هنگامی که فشار خون برای مدت طولانی بالا باشد، میتواند منجر به آسیب درازمدت کلیه بعلاوه بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ شود.
مطالعه جدید که به تازدگی در "JAMA Network Open" منتشر شده، نشان داد "افرادی که حتی گاهی اوقات به غذای خود نمک اضافه میکنند، با خطر ابتلا به بیماری پیشرونده کلیه مواجه هستند."
محققان دادههای سلامتی بیش از ۴۶۵ هزار نفر که بین ۳۷ تا ۷۳ سال سن داشتند و هیچ کدام مبتلا به بیماری مزمن کلیه نبودند را در یک دوره زمانی ۱۲ ساله بررسی کردند.
آنها دریافتند "افرادی که همیشه به غذای خود نمک اضافه میکنند، نه تنها مبتلا به دیابت یا مشکلات قلبی اضافه وزن و چاقی هستند بلکه با بیماری مزمن کلیه نیز دست و پنجه نرم می کنند."
همچنین "افرادی که حتی گاهی اوقات نمک به غذا اضافه میکنند با افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی مواجه هستند." به گفته محققان، "این خطر مطابق با میزان دفعاتی که افراد به غذای خود نمک اضافه میکنند، افزایش مییابد."
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، "از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی ۹ نفر بیش از مقدار توصیه شده روزانه، نمک می خورند." بر اساس دستورالعملهای فعلی سازمان جهانی بهداشت، "بزرگسالان نباید روزانه بیش از ۲۳۰۰ میلی گرم (یک قاشق غذاخوری) نمک دریافت کنند. این میزان برای مبتلایان به فشار خون بالا باید کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد." رژیمهای غذایی پر نمک معمولاً با افزایش فشار خون و خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، حتی در میان افرادی که فشار خون سالم دارند، مرتبط است.
اخیراً، مطالعه دیگری نشان داد که "رژیم غذایی کم سدیم میتواند فشار خون را به اندازه یک داروی تجویزی کاهش دهد."