اردوغان: نتانیاهو تفاوتی با هیتلر ندارد

یورونیوز: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه در اظهاراتی بار دیگر به نخست وزیر اسرائیل تاخت و او را با هیتلر، رهبر حزب و حکومت نازی مقایسه کرد.

به گفته رئیس جمهوری ترکیه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هیچ تفاوتی با آدولف هیتلر ندارد و حملات اسرائیل به غزه تداعی‌گر رفتار نازی‌ها با یهودیان است.


ترکیه، کشوری عضو ناتو است که از راه حل دو کشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت می کند و در عین حال ضمن محکوم کردن حملات مرگبار هوایی و زمینی اخیر به غزه، دولت اسرائیل را «تروریستی» خوانده و خواهان محاکمه رهبران این کشور در دادگاه‌های بین‌المللی است.

به گزارش آناتولی، رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه در سخنانی با تشدید لحن انتقادی خود نسبت به کشتار غیرنظامیان توسط ارتش اسرائیل در غزه، نقش نهاد‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری همچون شورای امنیت، رسانه‌های بین‌المللی و اتحادیه اروپا را در محکومیت حملات اسرائیل و توقف این جنگ زیر سوال بود و گفت: «برخی سازمان‌ها گنده‌گویی می‌کنند و بودجه‌های بالایی نیز دارند اما وقتی سخن از اسرائیل و ظلم‌های اسرائیل است، پوچ بودن این سازمان‌ها نیز مشخص می‌شود.»

رویترز نیز به انعکاس سخنان رجب طیب اردوغان در این خصوص پرداخت و به نقل از وی نوشت که ترکیه از دانشگاهیان و محققانی که به دلیل دیدگاهشان در خصوص حملات به غزه و دفاع از عزت انسانی تحت فشار قرار می گیرند، استقبال خواهد کرد.

بنا به همین گزارش، آقای اردوغان سپس مدعی شد که کشورهای غربی حامی اسرائیل در آنچه او جنایات جنگی خواند، شریک هستند.

وی در همین راستا افزود: «آنها (کشورهای غربی) پیش‌تر از هیتلر بد می‌گفتند. شما چه فرقی با هیتلر دارید؟ آنها می‌خواهند ما را دلتنگ هیتلر کنند. آیا کاری که نتانیاهو انجام می‌دهد کمتر از آن چیزی است که هیتلر انجام می‌داد؟ اینطور نیست.»

رئیس جمهوری ترکیه سپس گفت: «(نتانیاهو) از هیتلر سرمایه بیشتری دارد، او از سوی غرب حمایت می‌شود؛ از هر نوع حمایتی از سوی ایالات متحده برخوردار است؛ آنها با این همه حمایت چه کردند؟ بیش از ۲۰ هزار نفر را در غزه کشتند.»

این سخنان اما با واکنش نخست وزیر اسرائیل همراه شد؛ بنیامین نتانیاهو در این خصوص گفت که رئیس جمهوری ترکیه باید آخرین فردی باشد که اسرائیل را نصیحت می‌کند.

در بیانیه نخست وزیری اسرائیل به نقل از بنیامین نتانیاهو آمده است: «اردوغان که دست به نسل‌کشی کردها زده و رکورد جهانی زندانی کردن روزنامه‌نگاران مخالف را از آن خود کرده، آخرین کسی است که می‌تواند برای ما موعظه اخلاقی کند.»

ترکیه به رغم انتقادهای تند از اسرائیل به دلیل کشتار غیرنظامیان در غزه، روابط تجاری خود را با این کشور حفظ کرده، موضوعی که مخالفت‌های زیادی در میان احزاب مخالف دولت اردوغان و نیز مسئولان کشور همسایه، ایران برانگیخته است.

این در حالیست که به ادعای آنکارا، روابط تجاری ترکیه با اسرائیل پس از ۷ اکتبر گذشته، زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس به شدت کاهش یافته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۸
Munchen - مونیخ، آلمان

این شما مسلمین سیاه فکر و ضد بشر هستید که تو روز روشن مبلغ فاشیزم مذهبی و نفرت مذهبی نژادی هستید همه رو کافر و پلید میدونید و دنبال ترویج عقیده مسموم و سیاتون همه جا هستید،بعد اونها که یک کشور فسقلی در دنیا دارند و فقط در حال دفاع ازش هستند شدند هیتلر؟
‌پنجشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی