دلیل کناره‌گیری ادوارد هشتم از پادشاهی بریتانیا چه بود؟

العربیه: در 11 دسامبر 1936، ادوارد هشتم، پادشاه بریتانیا، که در آن زمان کمتر از یک سال بود که به سلطنت رسیده بود، اعلام کرد قصد دارد از مقام خود کناره بگیرد تا بتواند با والیس سیمپسون، زن مطلقه آمریکایی، ازدواج کند. ادوارد اولین و تاکنون تنها پادشاه بریتانیاست که از مقام خود در دوران حیات کناره گرفته است.

ادوارد با وجود محبوبیت‌اش در نزد مردم، از همان دوران ولایتعهدی فردی جنجالی بود. رابطه او با سیمپسون زمانی آغاز شد که این زن آمریکایی هنوز از همسرش جدا نشده بود. آنها سال‌ها قبل از شاه شدن ادوارد با هم رابطه داشتند، تا اینکه ادوارد پس از به سلطنت رسیدن اعلام کرد می‌خواهد با او ازدواج کند.


این امر با مخالفت شدید بسیاری از اعضای تشکیلات سیاسی بریتانیا روبرو شد. کلیسای انگلیکن، که ادوارد به عنوان پادشاه رهبر آن بود، و دولت و مشاوران ادوارد همگی به وی گفتند که چنین ازدواجی برای پادشاه غیرممکن است. بعدها مشخص شد که سر جان سایمون، وزیر کشور، آنقدر نگران اوضاع بود که تلفن پادشاه را شنود می‌کرد.

بدین ترتیب، ادوارد پس از آخرین سخنرانی خود از کاخ ویندزور، که در آن حمایت خود از پادشاهی برادرش جورج ششم را اعلام کرد، خود را از سلطنت خلع کرد. ادوارد و والیس یک سال بعد در جریان یک سفر سلطنتی غیررسمی به آلمان رفتند و مورد استقبال آدولف هیتلر و سایر رهبران حزب نازی قرار گرفتند، که باعث شد جنجال دیگری حول رفتارهای وی ایجاد شود.

ادوارد سال‌ها بعد در سال 1970 در خانه‌اش در پاریس طی مصاحبه‌ای با «بی‌بی‌سی» گفت که از تصمیم خود برای کناره‌گیری از پادشاهی پشیمان نیست. او گفت که خودش را جزئی از «تشکیلات حکومتی» نمی‌داند، و افزود حتی اگر مجرد مانده بود، باز هم نمی‌توانست با تشکیلات کنار بیاید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +179رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +131برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +125ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +120ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +119مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +113درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +104انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +88همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو