دانمارک لایحه ممنوعیت سوزاندن قرآن در اماکن عمومی را تصویب کرد

یورونیوز: پارلمان دانمارک روز پنجشنبه قانونی را تصویب کرد که «رفتار نامناسب» با متون دارای اهمیت مذهبی را جرم‌انگاری می‌کند؛ اقدامی که عملا سوزاندن قرآن را نیز ممنوع می‌کند.

پس از اعتراض مسلمان در برخی از کشورهای جهان به هتک حرمت به قرآن به عنوان کتاب  مقدس دین اسلام و نگرانی‌های امنیتی دانمارک از تبعات آن، پارلمان این کشور روز پنجشنبه لایحه‌ای را به تصویب رساند که به موجب آن، سوزاندن نسخه‌های قرآن در اماکن عمومی غیرقانونی خواهد شد.


پس از یک جلسه تقریبا چهار ساعته، این متن در شور سوم در نهایت با رای موافق ۹۴ نماینده از ۱۷۹ نماینده پارلمان دانمارک به تصویب رسید.

دانمارک و سوئد در سال جاری چندین بار شاهد قرآن‌سوزی و اقداماتی از این دست بودند که از جانب چند فعال ضد اسلام صورت گرفته بود. تنش‌های پدید آمده باعث شد تا از این دولت‌های شمال اروپایی خواسته شودتا این عمل را ممنوع اعلام کنند.

دانمارک از این جهت نگران بود که مبادا این قرآن‌سوزی‌ها باعث حمله اسلام‌گرایان شود، به همین دلیل به دنبال ایجاد نوعی تعادل بین اصول مصرح آزادی بیان در قانون اساسی (از جمله حق انتقاد از دین) و امنیت ملی بر آمد.

منتقدان داخلی در سوئد و دانمارک استدلال می‌کنند که ایجاد هرگونه محدودیت برای انتقاد از دین، از جمله سوزاندن قرآن‌، آزادی‌های لیبرال را که برای آن بسیار تلاش شده است تضعیف می‌کند.

اینگر استویبرگ، رهبر حزب مهاجرستیز «دموکرات‌های دانمارک» که مخالف اعمال این ممنوعیت بود گفت: «تاریخ به خاطر این کار ما را بد جوری قضاوت خواهد کرد، و دلیلش هم موجه است[...] چرا که آخر به اینجا می‌رسیم که آیا محدودیت آزادی بیان توسط ما تعیین می‌شود یا اینکه قرار است از بیرون دیکته شود.»

استدلالی که دولت میانه‌رو ائتلافی دانمارک در پاسخ به این انتقادات می‌آورد این بود که این قوانین جدید تنها تاثیری حاشیه‌ای بر آزادی بیان خواهد داشت و انتقاد از دین به طرق دیگر همچنان قانونی است.
مصادیق این ممنوعیت قانونی کدام است و جرم نقض آن چیست؟
طبق این قانون و به طور مشخص، حالا دیگر سوزاندن، بی‌‌حرمتی یا زیر پا گذاشتن متون مذهبی با هدف انتشار گسترده تصاویر هتک حرمت ممنوع خواهد بود. همچنین پاره کردن، بریدن یا ضربه زدن به کتب آسمانی ممنوع خواهد بود.

دولت دانمارک همچنین گفته است که افرادی که این قانون جدید را نقض کنند با جریمه نقدی یا حداکثر دو سال زندان روبرو خواهند شد.

سوئد نیز در حال بررسی راه‌هایی برای محدود کردن هتک حرمت به قرآن است، اما رویکردی متفاوت از دانمارک در پیش گرفته است. دولت سوئد در حال بررسی این موضوع است که آیا هنگام تصمیم گیری در مورد درخواست اعتراضات عمومی آیا پلیس باید امنیت ملی را هم در نظر بگیرد یا خیر.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۶
zavareh - رودسر، ایران

خیلی بیجا کردند. با این سیاستهای مماشات زمان زیادی نخواهد گذشت که تعفن اسلام و مسلمین تمامی اروپا را به گند خواهد کشید...
‌پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۴
۵۲
Tony Arzenta - کی‌یف، اوکراین
ینی این که در اماکن خصوصی میشه آتیش زد، اماکن عمومی نه! باشه کبلایی.
‌پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۳
۶۳
یا فاطمه زهرا - اودنسه ، دانمارک
مجبورشان کردیم در مقابل تقدیر الهی سر خم فرود آورند.
‌پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
۵۶
زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
هرچه بیشتر با مسلمان و اسلام راه بیایند بدتر است! در اسرائیل دیدیم چه شد! سرانجام رو دادن به مسلمون مورد تجاوز قرار گرفتن است و اعدام و قتل!
‌پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۱
۴۹
سرزمین اریا - کویت ، کویت
1400 سال میش قرآن از سوی خداوند نازل شد و در ان ذکر شده که هیچکس سخنان خداوند را نمی‌تواند تحریف کند .با سوزاندن کتاب خدا فقط لعنت ابدی نصیبتان خواهد شد .بگذریم از آزادی بیان مسخره غربی که جرات نقد هولوکاست و یا نقد جرایم صهیونیست‌ها رو شامل نمیشه
جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی