قطر: آتش‌بس اسرائیل و حماس دو روز دیگر تمدید شد

توافق آتش‌بس شامل آزادی گروگان‌های اسرائیلی در دست حماس است - آرشیوصدای آمریکا: قطر روز دوشنبه گفت آتش‌بس میان نیروهای اسرائیلی و حماس در غزه برای دو روز دیگر تمدید شد. قطر نقش میانجی در مذاکرات آتش‌بس دارد.

قطر و مصر مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف درگیر را تسهیل می‌کنند.


هفت هفته جنگ اسرائیل و حماس هزاران نفر را کشته و غزه را ویران کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «توافق برای تمدید آتش‌بس بشردوستانه به مدت دو روز در نوار غزه، حاصل شده است.»

به گزارش رویترز هیچ بیانیه فوری از سوی اسرائیل منتشر نشده است اما یک مقام کاخ سفید تایید کرد که این توافق حاصل شده است.

حماس نیز گفت با تمدید دو روزه آتش‌بس موافقت کرده است. در هیچ یک از بیانیه‌ها مشخص نشد که چه تعداد گروگان آزاد می‌شوند.

اما پیشتر یک مقام ارشد دولتی مصر گفت توافقی که برای رسیدن به آن مذاکره می‌شود شامل آزادی ۲۰ گروگان اسرائیلی در ازای ۶۰ زندانی فلسطینی در اسرائیل خواهد بود.

مقام مصری گفت با توجه به پیش‌بینی آزادی ۱۱ گروگان اسرائیلی در روز دوشنبه، مذاکرات برای آزادی ۳۳ فلسطینی زندانی ادامه دارد.

آتش بس اولیه چهار روزه قرار بود دوشنبه شب پایان یابد.

پس از حمله حماس به اسرائیل بود که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان‌گرفته شدن حدود ۲۴۰ نفر به دست شبه‌نظامیان فلسطینی شد، اسرائیل حمله‌ای را با هدف نابودی حماس در غزه آغاز کرد. اسرائیل می‌گوید هدفش همچنان نابودی حماس است.

مقامات منطقه غزه که در کنترل حماس است می گویند که حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته و صدها هزار نفر آواره شده‌اند. اسرائیل می‌گوید حماس پشت غیرنظامیان پنهان می‌شود و آنها را سپر انسانی خود کرده است.

مناطق وسیعی از منطقه تحت کنترل حماس در اثر حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل مسطح شده است و یک بحران انسانی با تمام شدن ذخایر غذا، سوخت، آب آشامیدنی و دارو جریان دارد.

توافق آتش‌بس به کامیون‌های کمک رسانی اجازه ورود به غزه را می‌دهد.

حماس روز یکشنبه ۱۷ نفر از جمله یک دختر ۴ ساله اسرائیلی-آمریکایی را آزاد کرد و مجموع تعداد گروگان‌‌های آزاد شده به ۵۸ نفر رسید که شامل خارجی‌ها نیز می‌شود. اسرائیل روز یکشنبه ۳۹ زندانی نوجوان فلسطینی را آزاد کرد و مجموع محکومان آزاد شده فلسطینی به ۱۱۷ نفر رسید.

بر اساس توافق فعلی، حماس قرار است در مجموع ۵۰ زن و کودک اسرائیلی را که در غزه گروگان گرفت، آزاد کند. در این معامله محدودیتی برای آزادی تعداد خارجی‌های در دست حماس وجود ندارد.

سخنگوی دولت اسرائیل گفت که تعداد کل گروگان‌هایی که هنوز در غزه در روز دوشنبه نگهداری می‌شوند ۱۸۴ نفر است که ۱۴ نفر خارجی و ۸۰ اسرائیلی با تابعیت دوگانه هستند.

حماس در فهرست تروریستی کشورهای مختلف قرار دارد.

روزنامه هاآرتص به نقل از وال‌استریت ژورنال می‌گوید که حماس روز دوشنبه کار تحویل شماری از گروگان‌ها را به طرف صلیب سرخ آغاز کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +203رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +158جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +115پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +89هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +86آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!