دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹ اكتبر ۲۰۲۳
ارتش اسرائیل به مردم کشورش: برای سه روز آب و آذوقه در پناهگاهها ذخیره کنید سخنگویان ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه با حضور در شبکههای تلویزیونی این کشور از مردم خواستند که امکانات لازم را برای اقامت دستکم سه روز در پناهگاهها و اتاق امن فراهم کنند؛ آب ذخیره کرده و غذای کافی همراه با چراغ قوه و امکانات دیگر در پناهگاه را همراه خود داشته باشند.
آنها افزودند مردم باید آماده باشند که شلیک راکتهای دوربردتر از سوی سازمانهای فلسطینی موجب خسارات مالی و آسیب جانی سنگین شود، زیرا سامانههای دفاع راکتی یارای مقابله با امواج بزرگی از راکتها را نداشته و ممکن است برخی از آنها به خانهها و اماکن دیگر اصابت کنند.
به گفته این سخنگویان، احتمال دارد در نتیجه وخیم شدن اوضاع، جریان آب، برق و حتی اینترنت قطع شود.
دستورات تازه به مردم اسرائیل پس از آن صادر میشود که ارتش این کشور شامگاه دوشنبه اعلام کرد که بمباران وسیع نوار غزه را آغاز کرده است.
ارتش اسرائیل در تمامی عملیات سالهای گذشته در برابر سازمانهای مسلح فلسطینی چنین
دستوری را صادر نکرده بود.
دولت اسرائیل این بار وضعیت جاری را «جنگ» نامیده است.
تهدید حماس: با هر حمله بدون هشدار اسرائیل به نوار غزه، یک گروگان اسرائیلی را میکشیم
«گردانهای عزالدین قسام»، شاخه نظامی حماس، تهدید کرد در صورت هر بمباران جدید خانههای غیرنظامیان در نوار غزه بدون هشدار قبلی، یک غیرنظامی اسرائیلی را اعدام خواهد کرد و از این اقدام فیلم خواهد گرفت.
«ابوعبیده»، سخنگوی این گردانها، دوشنبه شب در یک فایل صوتی گفت در ساعات گذشته شاهد حملات شدید اسرائیل به مناطق غیرنظامی بودهایم که در جریان آنها، خانهها روی سر مردم خراب شدهاند.
او گفت که شاخه نظامی حماس «طبق دستورات اسلامی عمل کرده و اسرای اسرائیلی را صحیح و سالم نگه داشتهاند».
سخنگوی گردانهای عزالدین قسام افزود: مقصر اصلی این اعدامها در صورت وقوع، اسرائیل است که اقدام به بمباران شدید غزه کرده و غیرنظامیان را در حملات هوایی بدون هشدار قبلی در داخل خانههایشان میکشد.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، دوشنبه شب گفت که گروه حماس در حملات خود بیش از یکصد اسرائیلی را ربوده و به غزه انتقال داده است.
پرچم اسرائیل به نشانه همبستگی در شهرهای مختلف اروپایی برافراشته شد
مقامات شماری از کشورهای اروپایی به نشانه اتحاد و همبستگی با اسرائیل در پی حمله حماس در روز شنبه، پرچم این کشور را در چند نقطه از شهرهای خود به اهتزاز درآوردند.
در کییف پایتخت اوکراین پرچمهای اسرائیل به صورت دیجیتالی در خیابانهای این شهر به نمایش درآمد. در لندن نیز پرچم اسرائیل با استفاده از ویدئو پروژکتور بر روی ساختمان نخستوزیری بریتانیا در «داونینگ استریت» نقش بست.
دولت هلند نیز پرچم اسرائیل را در برابر ساختمان خود در شهر لاهه نصب کرد، در حالی که همزمان این پرچم در کنار پرچمهای اتحادیه اروپا در ساختمان پارلمان اروپا در بروکسل در بلژیک برافراشته شد.
در حمله روز شنبه شبهنظامیان فلسطینی به خاک اسرائیل دستکم ۸۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
شمار کشتهشدگان در اسرائیل در جریان حملات حماس به ۸۰۰ نفر رسید وزارت بهداشت اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که شمار افراد کشتهشده در جریان حملات اخیر حماس به خاک این کشور به ۸۰۰ نفر افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، حدود ۲۶۰۰ نفر نیز در این حملات زخمی شدهاند.
شمار کشتهها در شامگاه یکشنبه ۷۰۰ تن اعلام شده بود. افزایش یکباره شمار کشتهها در کمتر از ۲۴ ساعت، بهدلیل پیدا شدن شمار بیشتری از جسد جوانان و شهروندانی است که در کنسرت موسیقی و رقص در جنوب اسرائیل شرکت کرده بودند.
حدود سه هزار نفری که در این کنسرت حضور داشتند با دیدن شبهنظامیان حماس که سوار بر خودرو به محل رسیده بودند، در حال فرار بودند تا خود را به اتومبیلشان برسانند که در اطراف پارک کرده بودند ولی هدف آتشباری حماس قرار گرفتند و برخی از حاضران زنده به اسارت گرفته شدند.
هنوز معلوم نیست که چه تعداد از این افراد در بامداد روز شنبه در جشنواره موسیقی کشته شدند. اما صدها تن دیگر از آنها که خود را در بیشهزارها پنهان کرده و برخی از آنها زخمی بودند، به بیمارستانها منتقل شدهاند. این بازماندگان گفتند که جسد برخی از کشتهها از سوی نیروهای حماس نیز به غزه ربوده شد.
در میان ۸۰۰ نفر کشتهشده در اسرائیل، ۴۴ نفر نظامی و ۳۶ تن عضو پلیس اسرائیل بودند.
هزاران حمله راکتی حماس در سه روز نخست جنگ غیر از خسارات وارده به خانهها و خودروهای شهروندان اسرائیل، ظاهرا تنها به مرگ یک زن اسرائیلی منجر شده است.
حمله سحرگاه امروز اسرائیل به غزه حملات موشکی اسرائیل در نوار غزه در سحرگاه دوشنبه ۹ اکتبر (۱۷ مهر) همچنان ادامه داشت. این تصاویر از این حملات منتشر شده است.
ارتش اسرائیل میگوید تهاجم غافلگیر کننده حماس به این کشور در روز شنبه یادآور حملات یازدهم سپتامبر به آمریکا بود.
اسرائیل هنوز در حال نبرد با شبهنظامیان فلسطینی حماس است که از طریق مرز غزه به داخل خاک این کشور نفوذ کردهاند.
بیش از ۷۰۰ اسرائیلی از آغاز حمله حماس کشته شدهاند و ۵۰۰ نفر هم در حملات هوایی تلافیجویانه اسرائیل به غزه جان خود را از دست دادهاند
بنیامین نتانیاهو: واکنش اسرائیل به حملات حماس «چهره خاورمیانه را تغییر میدهد» بنیامین نتانیاهو میگوید واکنش اسرائیل به حملات گروه شبهنظامی حماس از نوار غزه، «چهره خاورمیانه را تغییر میدهد».
بر اساس بیانیه روز دوشنبه دفتر نخستوزیری اسرائیل، او که در جمع گروهی از مقامات شهرکهای یهودینشین در جنوب این کشور سخنرانی میکرد، افزود: «ما تازه در آغاز راه هستیم».
نخستوزیر اسرائیل گفت: «ما در بحبوحه یک کارزار هستیم و شما با یک امتحان سخت روبهرو شدهاید اما آنچه که حماس تجربه خواهد کرد، دشوار و دهشتناک خواهد بود».
او افزود: دولت برای کمک به مقامات محلی در حل معضلات مردم مناطق خود «سنگ تمام» خواهد گذاشت.
آقای نتانیاهو از مسئولان در مناطق جنوبی کشور خواست «ثابت قدم» باشند زیرا به گفته او، اسرائیل میرود که «چهره خاورمیانه را تغییر داده» و (دشمنان خود) را «با قدرت شکست دهد».
اسرائیل از روز شنبه که حماس حملات بیسابقهای را از راه هوا، دریا و زمین به مناطق شهری و کیبوتصهای این کشور انجام داد، نقاط مختلف غزه را بمباران کرده است که در جریان این حملات دستکم ۵۵۰ نفر کشته و ۲۸۰۰ نفر زخمی شدهاند.
حملات حماس به خاک اسرائیل دستکم ۷۰۰ کشته و ۲۴۰۰ زخمی برجا گذاشته و شمار نامعلومی نیز از سوی این گروه به گروگان گرفته شدهاند.
حماس از سوی اسرائیل، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به عنوانی سازمانی تروریستی شناخته میشود.
جهاد اسلامی مسئولت حمله در مرز لبنان و اسرائیل را به عهده گرفت
گردانهای قدس (سرایا القدس) شاخه نظامی جهاد اسلامی که در حمله حماس مشارکت دارد، در بیانیهای مسئولیت حمله در مرز لبنان و اسرائیل را به عهده گرفت.
در بیانیه، این حملات بخشی از عملیات «طوفان الاقصی» عنوان و گفته شده «هفت سرباز» اسرائیلی زخمی شدهاند.
ارتش لبنان ساعاتی پیش گفت بالگردهای اسرائیل مناطق مرزی با این کشور را زیر آتش گرفتهاند و سربازان ارتش اسرائیل «تعدادی فرد مسلح مشکوک» را کشتهاند.
عبدالله الغریب یک مقام محلی لبنان هم به خبرگزاری فرانسه گفت ارتش اسرائیل مناطق مرزی را زیر آتش گرفته است: «مزارع حاشیه روستای ظهیره هدف آتشباری شدید توپخانه اسرائیل و تبادل آتش گهگاهی است.»
تلویزیون دولتی لبنان هم خبر داده که روستای ظهیره زیر آتش ارتش اسرائیل است: «صدای تیراندازی شدید در این روستا و صدای انفجار در مناطق مختلف جنوب کشور شنیده میشود.»
حزبالله لبنان که در جنوب لبنان مستقر است در بیانیهای درگیری نیروهایش با ارتش اسرائیل را تکذیب کرد: «هیچ واقعیتی در این اخباری نیست که درباره درگیری عوامل مقاومت و ارتش اسرائیل یا هر گونه عملیات نفود دیگری در گردش است.»
دیروز حزبالله در بیانیهای محتاطانه از حمله حماس دفاع کرد اما به آنها نپیوست و در «همبستگی»، فقط سه راکت به مزارع شعبا شلیک کرد، منطقهای که در کنترل اسرائیل است اما لبنان آن را خاک خود میداند. ارتش اسرائیل هم با توپخانه پاسخ محدودی داد و خسارت جانی و مالی از هیچ طرف گزارش نشد.
خبرنگاران بیبیسی در منطقه دیروز گزارش کرده بودند که پس از این تبادل آتش محدود، اوضاع در جنوب لبنان آرام بوده هرچند که هشدار دادند شرایط بیثبات و است هر لحظه ممکن است تغییر کند.
حماس: چهار گروگان اسرائیلی در حمله هوایی این کشور کشته شدند شاخه نظامی حماس اعلام کرد، چهار گروگان اسرائیلی در حمله هوایی این کشور به نوار غزه کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، ارتش اسرائیل به نقل از سخنگوی خود گفته است، از این مسئله آگاهی یافته و در حال تحقیق این موضوع است.
در حمله روز شنبه حماس به اسرائیل دست کم ۷۰۰ نفر کشته شدند، ۲هزار و ۴۰۰ نفر زخمی و بیش از ۱۰۰ نفر به گروگان گرفته شده و به نوار غزه منتقل شدند.
به گفته وزارت بهداشت غزه، در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه تا کنون دست کم ۴۹۳ نفر کشته و بیش از دو هزار و ۷۰۰ نفر زخمی شدند.
وزیر امور خارجه امریکا : حمایت جمهوری اسلامی از حماس کاملا روشن است شهروندان کشته شده توسط شبه نظامیان حماسوزیر دفاع اسرائیل: غزه را کامل محاصره میکنیم، نه برق، نه غذا، نه آب و نه گاز یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل دستور محاصره کامل غزه را صادر کرده است.
به گزارش خبرگزاریها، آقای گالانت گفت: «ما غزه را کامل محاصره میکنیم، نه برق، نه غذا، نه آب و نه گاز، همه چیز تعطیل میشود.»
«ما داریم با حیوانات میجنگیم و مطابق همین عمل میکنیم.»
اسرائیل کاتس وزیر زیرساخت اسرائیل هم گفت آبی که از اسرائیل به غزه میرود را فورا و کاملا قطع میکند.
ارتش اسرائیل در حال افزایش نیرو و تجهیزات در اطراف غزه است و آماده حمله زمینی به آن میشود. به گزارش رویترز تانکهای ارتش اسرائیل در اشکلون تجمع کردهاند.
در همین حال، ابوعبیده سخنگوی شاخه نظامی حماس گفت در حمله هوایی دیشب و امروز (دوشنبه) اسرائیل به غزه، چهار «اسیر» اسرائیلی و محافظانشان کشته شدهاند.
نگرانی بینالمللی از گسترش دامنه جنگ رو به افزایش است.
ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا از حق اسرائیل در دفاع از خود طبق قوانین بینالمللی دفاع کرد اما خواستار پایان دادن به خشونتها شد.
اتحادیه اروپا گفت در نشست وزیران خارجهاش در باره موضع و اقدام بعدی در قبال بحران خورمیانه تصمیمگیری خواهد شد. مصر هم گفته است در تماس و گفتگو با اسرائیل و حماس است.
در همین حال سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مسکو با احمد ابو غیط دبیرکل اتحادیه عرب دیدار کرده و هر دو خواستار پرهیز دو طرف از افزایش درگیریها شدهاند.
روسیه همچنین در باره خطر اینکه که طرف سومی درگیر جنگ اسرائیل و حماس شود هشدار داده است.
رسانههای روسیه از قول دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفتند این اظهار نظر در واکنش به تصمیم آمریکا بوده است.
دیروز پس از اینکه کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن دستور «کمک بیشتر» به اسرائیل را صادر کرده است، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفت برای «بازدارندگی»، ناو هواپیمابر جرالد فورد و ناوگروه همراهش را به مدیترانه شرقی اعزام کرده و اسکادران هواپیماهای جنگندهاش در منطقه را تقویت میکند.
«هشدار» مشاور رهبر جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه درباره عادیسازی روابط با اسرائیل مشاور علی خامنهای در امور بینالملل بعد از حمله گروه شبهنظامی حماس به اسرائیل گفت: «کسانی که به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل هستند، باید از این اتفاق «پند» بگیرند.»
علیاکبر ولایتی در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه سوریه، که گزارش آن را رسانههای ایران روز دوشنبه ۱۷ مهر منتشر کردهاند، همچنین گفته: «ما به برخی دولتهای منطقه هشدار میدهیم که از سرنوشت کشورهایی که راه آنها را رفتهاند و اکنون نمیتوانند پاسخ جبهه مقاومت را بدهند پند گیرند.»
آقای ولایتی از هیچ کشوری نام نبرده است، اما صحبتهای اخیر مقامهای ایران که از عادیسازی روابط با اسرائیل انتقاد میکنند، اشاره به عربستان سعودی برداشت شده است.
او همچنین از «تشکیل گذرگاهها در منطقه حساس خاورمیانه»، که به گفته او امنیت «منطقه و ملتهای مبارز» را به خطر میاندازد، انتقاد کرده است.
اشاره او به نظر به کریدور ریلی هند تا اروپا است که در حاشیه اجلاس ۲۰ کشور صنعتی جهان در ماه گذشته درباره احداث آن توافق شد و از عربستان سعودی و اسرائیل عبور میکند.
استقرار یکصدهزار نیروی ذخیره ارتش اسرائیل در مرز غزه اعزام نیروهای دوره ذخیره ارتش اسرائیل به نزدیکی مرز غزه در روز دوشنبه ۱۷ مهر ادامه دارد.
به گفته گزارشگران نظامی شبکههای تلویزیونی اسرائیل، صدها هزار تن از نیروهای ذخیره ارتش «فرمان شماره ۸» را که پاسخ به آن الزامی است و افراد را موظف به خدمت در زیر پرچم میکند، دریافت کردهاند.
سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز ۱۷ مهر گفت شمار نیروهای ذخیره که در ۴۸ ساعت اول به ارتش رسیدند، به ۳۰۰ هزار تن رسیده.
بر اساس این گزارشها، حدود یکصد هزار تن از این نیروها در نزدیکی مرز غزه مستقر شدهاند تا در درجه اول، مانع از تکرار حملات مشابه رویدادهای روز شنبه شوند.
گزارش رسانههای اسرائیل حاکی است این نیروها از ظهر شنبه در عملیات درگیری با شبهنظامیان حماس در شهر سدروت و برخی نقاط دیگر نزدیک به مرز غزه مشارکت داشتهاند.
ارتش همزمان اعلام کرد که در دو روز نخست این جنگ ۴۴ تن از نیروهای خود را از دست داده است.
واشنگتن پست: اسرائیل تا ۴۸ ساعت دیگر حمله زمینی را آغاز میکند روزنامه واشنگتن پست با استناد به ارزیابی منابعی در دولت آمریکا که نامشان ذکر نشده از احتمال شروع حمله زمینی اسرائیل به غزه تا ۴۸ ساعت دیگر خبر داده است.
سخنگوی سفارت اسرائیل در آمریکا که برای واکنش در این باره مخاطب قرار گرفته حاضر به اظهار نظر نشد و گفت، سفارت به مسائل نظامی نمیپردازد.
واشنگتن پست مینویسد، اسرائیل از آمریکا برای تأمین موجودی موشکهای رهگیر سامانه گنبد آهنین خود و مهمات اضافی کمک خواسته است. این کشور همچنین برای مقابله با حملات احتمالی حزبالله و سایر گروههای شبهنظامی لبنان کمک اطلاعاتی طلبیده است.
سازمان ملل: بیش از ۱۲۳هزار نفر در غزه آواره شدهاند
سازمان ملل متحد میگوید، بیش از ۱۲۳هزار نفر در غزه بر اثر جنگ میان حماس و ارتش اسرائیل آواره شدهاند.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، حملات هوایی اسرائیل ۱۵۹ واحد مسکونی در غزه را ویران کرده و به یکهزار و ۲۱۰ واحد دیگر آسیب جدی وارد آمده است.
آژانس امدادرسانی به فلسطینیان (UNRWA) که توسط سازمان ملل ایجاد شده نیز اعلام کرد، یکی از مدارس زیر نظر این آژانس که ۲۲۵ فلسطینی در آن پناه گرفته بودند هدف حملهای مستقیم قرار گرفته است.
رویترز: حماس زیر چشم اسرائیل برای عملیات تمرین میکرد خبرگزاری رویترز در گزارشی مینویسد در حالیکه حماس ماهها بود داشت برای عملیات تمرین میکرد، تحلیل امنیتی اسرائیل این بود که تمایلی به حمله ندارد.
رویترز به نقل از فردی که نزدیک به حماس توصیف کرد اما نامش را ذکر نکرد گفت حماس اسرائیل را گمراه کرده بود: «حماس به اسرائیل اینگونه نشان میداد که آماده جنگ نیست.»
«حماس از تاکتیک اطلاعاتی بیسابقهای برای گمراه کردن اسرائیل در چند ماه گذشته استفاده و اینگونه به عموم القا میکرد که تمایلی به جنگ و رویارویی ندارد در حالی که در همان زمان خود را آماده عملیات میکرد.»
اسرائیل خود پذیرفته که غافلگیر شد. سرگرد میر دینار سخنگوی ارتش اسرائیل گفت «این ۱۱ سپتامبر ما بود.»
«آنها ما را متعجب کردند و بسرعت از چند منطقه وارد عمل شدند، از زمین و هوا و دریا.»
به گفته این فرد، حماس در غزه یک شهرکنشین اسرائیلی را بازسازی کرده و در آنجا تمرینهای نظامی مثل فرود و حمله انجام میداد و حتی از آن ویدئو میساخت و منتشر میکرد اما اسرائیل متقاعد شده که حماس تمایلی به جنگ ندارد.
او گفت حماس «یک تصویر کامل» ایجاد کرده بود که تمایلی به جنگ ندارد و تلاشش اشتغال و بهبود وضع اقتصادی است.
رویترز از قول یک منبع امنیتی اسرائیل بدون ذکر نام نوشت : «آنها باعث شدند ما فکر کنیم دنبال پول هستند. اما تمام مدت مشغول تمرین و رزمایش بودند تا اینکه وارد عملیات شدند.»
کنعانی: ایران نقشی در حملات حماس نداشته است
ناصر کنعانی در کنفرانس خبری هفتگی گفت ایران نقشی در حملات حماس نداشته و چنین «اتهاماتی» انگیزه سیاسی دارند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «مقاومت ملت فلسطین اکنون از توانایی و قدرت لازم برای دفاع از خودش و ملتش و تلاش برای استیفای حقوق ضایع شده خود برخوردار است.»
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم دیروز گفته بود شواهدی از نقش ایران در حمله حماس ندیده است هرچند که تهران و حماس پیوند دیرینه دارند.
آقای کنعانی در پاسخ به سوالی درباره «تهدیدهای» اسرائیل و چند «سناتور آمریکایی» گفت: «آن کس که ایران را تهدید میکند بداند هر اقدام احمقانهای علیه ایران با پاسخ ویرانگر همراه خواهد بود.»
آقای کنعانی گفت ایران و عراق پیشنهاد نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی را برای گفتگو درباره بحران در جنوب اسرائیل و غزه دادهاند.
او همچنین گفت قابل قبول نیست که «دولتهای غربی و آمریکا و تعداد مشخصی از دولتهای اروپایی همچنان از جنگ روانی و تبلیغاتی سنگین خودشان علیه ملت فلسطین استفاده میکنند.»
سخنگوی ورارت خارجه ایران در این کنفرانس خبری از حمله حماس به جنوب اسرائیل حمایت کرد و آن را «حق مردم فلسطین» خواند.
وزارت خارجه ایران پیشتر هم حمله حماس را «تبریک» گفته بود.
علیاکبر ولایتی، مشاور علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور بینالملل، هم امروز برای دومین بار از حمله حماس به اسرائیل دفاع کرد.
به گزارش رسانههای ایران، آقای ولایتی با وزیر خارجه سوریه صحبت کرده و گفته است کشورهایی که «گمان میکنند با عادیسازی روابط با اسرائیل، میتوانند مشکلات خود را حل کنند، باید از این وقایع پند بگیرند».
مشاور آقای خامنهای در روز اول درگیری هم به تمجید حماس پرداخته بود. به غیر از آقای ولایتی، یحیی رحیم صفوی مشاور نظامی آقای خامنهای و ابراهیم رئیسی هم از حملات حماس به اسرائیل استقبال کردهاند.