پوتین از آزمایش موفق یک موشک کروز با موتور اتمی خبر داد

ولادیمیر پوتین ابتدا پنج سال پیش درباره موشک بوروستنیک صحبت کرده بودولادیمیر پوتین مدعی شده که روسیه یک موشک کروز با نیروی پیشران اتمی را «با موفقیت» آزمایش کرده است.

اظهارات رئیس جمهور روسیه پس از آن بیان شد که سخنگوی او گزارش نیویورک تایمز دایر بر قریب‌الوقوع بودن آزمایش این سلاح موسوم به بورِوستنیک را رد کرد.


مقام‌های روسیه این سلاح آزمایشی را به عنوان موشکی با برد بالقوه نامحدود معرفی کرده‌اند.

با این حال اطلاعات رسمی کمی درباره قابلیت‌های این سلاح که که ابتدا در سال ۲۰۱۸ معرفی شد وجود دارد و گزارش‌هایی منتشر شده که آزمایش‌های قبلی ناکام مانده است.

اظهارات آقای پوتین مستقلا تایید نشده و وزارت دفاع روسیه هم تاکنون درباره آن اظهار نظر نکرده است.

با این حال تصاویر ماهواره‌ای که ماه پیش منتشر شد نشان می‌داد که روسیه اخیرا تاسیسات جدیدی را در جزیره‌ای دورافتاده در قطب شمال ساخته است، جایی که قبلا آزمایش‌های هسته‌ای شوروی انجام می‌شد.

این تصاویر عملیات ساخت‌وساز در نُوایا زِملیا، مجمع‌الجزایری در شمال دریای بارِنتز، را نشان می‌داد.

آقای پوتین روز پنجشنبه در نشستی در مرکزی سیاحتی سوچی در دریای سیاه که به طور زنده از تلویزیون دولتی پخش شد، گفت: «ما عملا کار بر روی انواع تسلیحات مدرن استراتژیک که قبلا درباره آنها صحبت کردم و چند سال پیش ساخت آنها را اعلام کردم، به پایان برده‌ایم.»

وی افزود: «آخرین آزمایش موفقیت‌آمیز موشک کروز بوروستنیک با نیروی پیشران اتمی با برد جهانی انجام شد.»

گفته می‌شود این موشک که ناتو به آن «اسکای فال» نام داده از یک راکتور هسته‌ای نیرو می‌گیرد. این موتور بعد از پرتاب موشک با «بوسترهای» سوخت جامد روشن خواهد شد.

اما نیویورک تایمز به نقل از یک گروه کمپین کنترل تسلیحات به نام «ابتکار تهدید هسته‌ای» گفت که سیزده مورد آزمایش شناخته شده قبلی این سامانه بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ همگی ناموفق بوده‌اند.

آقای پوتین همچنین به مخاطبان خود گفت که کار روی یک موشک بالستیک قاره پیما به نام «سرمت» تقریبا کامل شده است.

آقای پوتین علیرغم این اظهارات گفت که دولت او برنامه‌ای برای تغییر دکترین هسته‌ای ندارد - سیاستی که مشخص می‌کند یک کشور تحت چه شرایطی به سلاح هسته‌ای متوسل خواهد شد.

او افزود که موجودیت روسیه در معرض تهدید نیست و «هیچ فردی با عقل سالم و حافظه روشن» به حمله هسته‌ای علیه روسیه فکر نمی‌کند.

اما او اشاره کرد که روسیه می‌تواند از معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای سال ۱۹۹۶ خارج شود. او استدلال کرد همانطور که ایالات متحده آن را امضا کرده بود اما هرگز آن را تصویب نکرد، ممکن است روسیه نیز به همان صورت عمل کند.

آقای پوتین در همین نشست در سوچی گفت که سانحه هوایی که منجر به کشته شدن یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر در ماه اوت شد، ناشی از «دخالت خارجی» مانند حمله موشکی نبود.

او گفت در بدن رهبر این گروه مزدوری و سایر کشته‌های این سانحه «ترکش‌های نارنجک دستی» مشاهده شد و اضافه کرد: «رئیس کمیته تحقیقات همین روز گذشته این موضوع را به من گزارش داد.»

او توضیح نداد که نارنجک چگونه ممکن است در هواپیما منفجر شده باشد، اما گفت که به نظر او بازرسان باید آزمایش الکل و مواد مخدر بر روی اجساد قربانیان سانحه انجام می‌دادند.

هنوز گزارش رسمی درباره علت سقوط این هواپیما منتشر نشده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
این خبر و تهدیدهای جدید پوتین یعنی تو شلوارش خرابکاری کرده و کفگیرش به ته دیگ خورده
جمعه ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی