ممنوعیت تحصیل ایرانی‌ها در مدارس بین‌المللی و سردرگمی محصلان

یک مدرسه خصوصی در تهراندویچه وله: با شروع سال تحصیلی جدید، جمهوری اسلامی تحصیل جوانان ایرانی در مدارس بین‌المللی را ممنوع اعلام کرد. در مدرسه فرانسوی تهران از ۳۵۹ دانش‌آموز تنها ۶۰ نفر و در مدرسه آلمانی از ۳۸۰ دانش‌آموز تنها ۵۰ نفر می‌توانند تحصیل کنند.

دولت ابراهیم رئیسی در شهریورماه امسال دست به اقدامی غیرمنتظره‌ زد و اعلام کرد تحصیل دانش‌آموزان ایرانی در مدارس بین‌المللی ممنوع می‌شود.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اقدام در راستای تلاش‌های جمهوری اسلامی برای مبارزه با "غرب گرایی" صورت می‌گیرد که محافظه‌کاران آن را تضعیف‌کننده ارزش‌های اصولی انقلاب اسلامی ۵۷ می‌دانند.

حال مدارس بین‌المللی در ایران برای تطبیق خود با وضعیت پیش‌آمده با مشکل روبرو شده‌اند، زیرا قوانین تحمیلی جدید اکثر دانش‌آموزان فعلی را از تحصیل در این مدارس محروم کرده است.

اکنون در مدرسه فرانسوی واقع در شمال تهران از میان ۳۵۹ دانش‌آموزی که در ابتدای سال تحصیلی ثبت نام کرده بودند،  تنها ۶۰ دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند.

مدرسه آلمانی، از جمله مدارسی است که بیش از همه تحت تأثیر این تصمیم قرار گرفته و تنها توانسته ۵۰ دانش‌آموز از ۳۸۰ دانش‌آموز ثبت‌نام کرده را بپذیرد.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، پدر دو دانش‌آموز ایرانی که تا کنون در مدرسه فرانسوی بوده‌اند، می‌گوید: «وضعیت بسیار سختی است و ما نمی‌دانیم با فرزندان‌مان که ناگهان خود را بدون مدرسه می‌بینند چه کنیم.»

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایران ۱۲ مدرسه بین‌المللی از جمله هشت مدرسه در تهران دارد که پیش از اجرایی شدن اقدامات جدید بیش از دو هزار دانش‌آموز در آنها تحصیل می‌کردند.

این خبرگزاری در شهریورماه گزارش داد، تنها ۱۰درصد دانش‌آموزان با معیارهای جدید ورود به مدارس بین‌المللی تحت مقررات ایران مطابقت دارند.

بر اساس قوانین وضع شده توسط شورای عالی آموزش و پرورش ایران، تنها اتباع خارجی مقیم ایران و دانش‌آموزان ایرانی که بخشی از تحصیلات خود را در خارج از کشور گذرانده‌اند و مواردی دیگر از استثناها، مجاز به ثبت نام در مدارس بین‌المللی هستند.

این ممنوعیت شامل دانش‌آموزان ایرانی که دارای پاسپورت‌های دیگری نیز هستند، می‌شود زیرا جمهوری اسلامی تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد.

خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران گفته است، مدارس بین‌المللی "نقض آشکار" مقررات جمهوری اسلامی بوده‌اند.

این خبرگزاری می‌گوید: «هیچ یک از کتاب‌های رسمی تایید شده توسط وزارت آموزش و پرورش در این مدارس تدریس نمی‌شود.»
واحد بحران در سفارت فرانسه
از آنجایی که تلاش‌ها برای تغییر تصمیم اتخاذ شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی بی‌نتیجه مانده‌، سفارت فرانسه یک واحد بحران برای حمایت از والدینی راه‌اندازی کرده که در تلاش برای یافتن سریع مدرسه برای فرزندان‌شان هستند.

برخی از والدین تصمیم گرفته‌اند فرزندان خود را با برنامه درسی ایرانی به مدارس انگلیسی بفرستند، در حالی که برخی دیگر تصمیم گرفتند به مدرسه خانگی بروند. تنها چند نفر تصمیم گرفته‌اند ایران را به مقصد اروپا ترک کنند.

مادر دو دانش‌آموز مدرسه آلمانی گفته است: «این برای کودکانی که روابط و دوستان خود را از دست می‌دهند آسیب روحی زیادی است و آنها را سردرگم می‌کند و این برای آنها دردناک است.»

انتقاد از کشورهای غربی در ایران از زمانی که سال گذشته پس از کشته شدن مهسا امینی، زن ۲۲ ساله کرد ایرانی، اعتراضات گسترده شکل گرفت، تشدید شده است.

مرگ مهسا در بازداشتگاه گشت ارشاد در سپتامبر ۲۰۲۲ تظاهرات چندین ماهه‌ای را به دنبال داشت و مقامات جمهوری اسلامی این اعتراضات سراسری را ناشی از تحریک دولت‌های خارجی می‌دانند.

مادر دو دانش‌آموز مدرسه آلمانی به خبرگزاری فرانسه گفته: «ما هزینه زیادی به دلایل سیاسی می‌پردازیم که اصلا نمی‌توانیم بفهمیم.»

برخی دیگر به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که تصمیم ایران فرصت‌های تبادل فرهنگی با دیگر کشورها را محدود می‌کند.

یکی از والدین کودکان مدرسه فرانسوی گفت: «فضای دیالوگ میان ایران و فرانسه دارد از بین می‌رود.» او افزود: «واقعاً باعث تأسف است زیرا دو کشور وجوه اشتراک زیادی دارند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.