دانشگاه اکستر بریتانیا فوق‌لیسانس مطالعات «جاودگری» می‌دهد

بی بی سی: دوره کارشناسی ارشد جادوگری از سال ۲۰۲۴ برگزار می‌شود و قرار است نگاهی نو به تاریخچه پیدایش علوم بیاندازد و این باور غلط که غرب «مهد علم» و علوم شرقی بیشتر «جادو و جمبل» است را به چالش بکشد

دانشگاه اکستر بریتانیا از سال ۲۰۲۴ برای اولین بار به دانشجویان مدرک فوق‌لیسانس مطالعات «جادوگری و ماوراءالطبیعه» می‌دهد.


مدیر این دوره گفته دوره کارشناسی ارشد «جادوگری و ماوراءالطبیعه» به دلیل «افزایش علاقه‌مندی‌های اخیر به جادو» ایجاد شده و بنا دارد به دانشجویان فرصت دهد از منظری نو به خاستگاه پیدایش علوم در شرق و غرب نگاه کنند.

یکی از مدیران این دوره می‌گوید هدف از احداث این رشته مقابله با این باور غلط است که غرب «مهد علم» و علوم شرقی بیشتر «جادو و جمبل و نظریات» بوده است.

این دوره یک ساله از سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز می‌شود که در آن استادان متخصص در تاریخ، ادبیات، فلسفه، باستان‌شناسی، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، نمایشنامه‌نویسی و دین، نقش جادوگری در غرب و شرق را با دانشجویان مطالعه خواهند کرد.

دانشگاه اکستر می‌گوید این یکی از تنها دوره‌های تحصیلات تکمیلی بریتانیا در نوع خود است که مطالعه جادو را با چنین طیف گسترده‌ای از موضوعات دیگر ترکیب می‌کند.

تصویری از کتاب و عینک

منبع تصویر، Getty Images
توضیح تصویر،

دانشگاه اکستر می‌گوید گذراندن این دوره می تواند دانشجویان را برای کار در رشته‌هایی چون معلمی، مشاوره، کار در موزه‌ها و مراکز میراث فرهنگی، کتابداری، گردشگری، سازمان‌های هنری و انتشارات و دیگر رشته‌ها، آماده کند«خاستگاه جادوگری و باورهای غلط»
امیلی سلاو، استاد دانشگاه مسئول این دوره، گفت: «افزایش قابل توجه علاقه به جادوگری و علوم ماورالطبیعه در داخل و خارج محیط دانشگاهی، نشانه سئوالاتی است که در جامعه ما نسبت به این موضوع دارد.»

«استعمارزدایی، جستجو در تاریخچه پیدایش علوم ماوراءالطبیعه، فمینیسم و مبارزه با نژادپرستی، هسته اصلی این برنامه درسی را تشکیل می‌دهند.»

این دوره را موسسه مطالعات اسلام و عرب دانشگاه اکستر ارائه می‌دهد.

خانم سلاو گفت: «این دوره کارشناسی ارشد به مردم امکان می‌دهد در مورد این تصور که غرب محل عقل‌گرایی و علم و بقیه جهان محل خرافات و جادو است، بازنگری کنند».

دانشگاه اکستر می‌گوید این دوره می‌تواند دانشجویان را برای مشاغلی در زمینه تدریس، مشاوره، میراث فرهنگی، گردشگردی، کار در کتابخانه، موزه، سازمان‌های هنری، صنعت چاپ و سایر موارد آماده کند.

مواردی که در این دوره تدریس می‌شوند شامل اژدها در ادبیات و هنر غرب، افسانه شاه آرتور، دیرینه‌نگاری، اندیشه اسلامی، باستان‌شناسی و تصویر زنان در قرون وسطی است.

پروفسور سلاو می گوید امیدوار است راه اندازی این دوره جدید دانشگاهی فرصتی فراهم کند تا «جنبه هایی که دنیای آکادمیک معاصر از انها غافل مانده از منظر جدیدی مورد توجه قرار گیرد».

«علاقمندی در زمینه مطالعات جادوگری در خارج از فضای دانشگاه افزایش یافته و دلیل آن می‌تواند این باشد که مردم به دنبال یافتن راه‌های جدیدی برای برقراری ارتباط با دیگر فرهنگ‌های انسانی هستند و همچنین ارتباط با طبیعت».

دانشگاه اکستر می‌گوید گذراندن این دوره می تواند دانشجویان را برای کار در رشته‌هایی چون معلمی، مشاوره، کار در موزه‌ها و مراکز میراث فرهنگی، کتابداری، گردشگری، سازمان‌های هنری و انتشارات و دیگر رشته‌ها، آماده کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۰
GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا
اینا که ۱۷ سال مخفیانه سازمان مبارزه با اجته و تحقیق و تفحص در مورد انسانهای پرنده هم در MI6 داشتند.البته صدها میلیارد پوندی که خرج کرده بودن آخرش نتیجه دادو فهمیدن اجنه شبها چطوری تو ماشینشون بنزین میزنن.بعدش پایین رو داد به علی نفری ۸پوند و شمال رو داد به مسعود نفری ۶پوند. مبارکش باشه.حالا هم برو درس جادوگری و فال بینی بده و لیسانس هم باهاش بده
‌پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.