«مخدوش شدن» تابلوی خیابان شجریان در تهران برای دومین بار
رأی دهید
بی بی سی: تازهترین تصویر صفحه «خانه شجریان» در اینستاگرام نشان میدهد که تابلوی خیابان «استاد محمدرضا شجریان» در تهران «مخدوش شده است.» متصدیان این صفحه به طعنه نوشتهاند: «هر دم از این باغ بری میرسد» و میگویند که «سخنی نیست جز ابراز تأسف!».
اوایل دی ماه سال ۱۳۹۹ نام خیابان فلامک در شهرک غرب تهران به نام آقای شجریان تغییر کرد و این دومین بار است که نام استاد آواز ایران بر روی تابلوی این خیابان «مخدوش» میشود با این تفاوت که این بار در گزارشها به «افراد ناشناس» اشاره شده اما دفعه قبل سه روز بعد از نصب تابلو، چند نفر از جمله یک روحانی در اعتراض به نام آقای شجریان برچسبی را به نام «شهید محسن فخریزاده» بر روی آن نصب کردند.
در میان معترضان به نامگذاری خیابان شجریان در تهران نام رحیم احمدی روشن نیز دیده میشد که پسرش یکی دیگر از محققان هستهای ایران بود که ۲۱ دی ۱۳۹۰ در تهران ترور شد.
مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی تاسیسات غنیسازی نطنز بود که در اثر انفجار بمبی که به خودروی او چسبانده شده بود در منطقه سیدخندان تهران کشته شد.
پدر او آقای شجریان را «خیانت کار» خوانده و به سایت خبری «مدارا» گفته بود: «شک نکنید اگر این تابلو نصب شود مجددا آن را مخدوش و روی آن رنگ خواهیم پاشید، چرا که این فرد لیاقت این کار را ندارد.»
اقدام این گروه واکنشهای بسیاری را به همراه داشت از جمله عباس عبدی، روزنامهنگار در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «۷ نفر و یک کودک در معیت یک روحانی رفتند تا نام خیابان استاد شجریان را عوض کنند. اینها مقصر اصلی نیستند. به کسانی باید توجه داد که این اقدامات را تامین و حریم امن برای آن درست میکنند ولی خودشان در صحنه حاضر نمیشوند.»
خانواده آقای فخریزاده هم به شدت از برچسب زدن بر روی تابلوی خیابان شجریان انتقاد کردند.
آنها در نامه سرگشادهای نوشتند: «با عنایت به علاقمندی و احترام شهید عزیزمان به هنر و موسیقی اصیل ایرانی و زبان و ادبیات فاخر پارسی به عنوان ارکان جدائی ناپذیر فرهنگ غنی ایران اسلامی، هرگونه تغییر در نام ها و نمادهای این عرصه دور از اندیشه و سیره آن شهید راه علم و دانش و اقتدار میهن عزیزمان است.»
بسیاری در شبکههای اجتماعی به «مخدوش کردن نام خیابان شجریان» واکنش نشان داده و آن را محکوم کردهاند.
نگار در اینستاگرام نوشته «گیریم که تابلو را مخدوش کردین با قلبمان چه میکنید که نامش تا ابد در دل ما حک شده» و کاربر دیگری نوشته «نامش را از روی لوحی سرد و آهنین حذف کنن، با حضور گرم و نازنینش در دل های مردم چه میخوان بکنن؟!».
محمدرضا شجریان یا آنچنان که علاقمندان بیشمارش مینامند «خسرو آواز ایران اول مهر ۱۳۱۹ در مشهد زاده شد و ۱۷ مهر ۱۳۹۹ در تهران درگذشت. او بیگمان یکی از شاخصترین ستارههای موسیقی دستگاهی ایران است که با سبک ویژه آواز خوانی خود جایگاه ویژهای در موسیقی ملی ایران دارد.