نخست‌وزیر قطر: به رهبر طالبان در قندهار گفتم مانند قطر یک کشور مدرن مسلمان شوید

بی بی سی: نخست وزیر قطر می‌گوید در دیدار با رهبر طالبان در قندهار «خیلی واضح» به او گفته یک کشور «مدرن اسلامی مانند قطر شوید». این نخستین دیدار رهبر طالبان با یک مقام خارجی است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در گفتگوی ویژه با کریستین امانپور در سی‌ان‌ان در مورد سفرش به قندهار، مقر رهبر طالبان که ظاهرا در ماه مه/می انجام شد، با رهبر طالبان برای «تغییر نظرش در مورد آموزش و کار زنان» صحبت کرده است.


او گفت به هبت‌الله آخوندزاده گفته که «اگر می‌خواهید بخشی از جامعه بین‌المللی باشید لازم است که با ما همکاری کنید و در همکاری باهم که شما یک کشور مدرن اسلامی مانند قطر شوید».

او افزود به رهبر طالبان تشریح کرده است که به عنوان نمونه «قطر یک کشور اسلامی است که زنان اجازه دارند و با افتخار در جامعه مشارکت می‌کنند و در رهبری کشور، مثل وزیر و سفیر هستند، در تمام سطوح کار و تحصیلات عالی در کنار مردان هستند.»

نخست وزیر قطر می‌گوید پیشنهاد کرده و «توافق» داشتند که «حداقل در حد کوچکتر موارد پیش بروند، در مورد اجازه به زنان تا کارشان را در موسسات غیردولتی از سر بگیرند تا کمک‌ها را به سایر خانواده‌ها در افغانستان برسانند.»

حکومت طالبان در دو سال اخیر، بیش از ۵۰ فرمان برای محدودیت‌های زنان وضع کرده است که با وجود واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی تاکنون نشانه‌ای از تغییر در هیچ‌ کدامشان دیده نشده است.

نخست وزیر قطر گفت که او رهبر مذهبی نیست که در این موارد رهبر طالبان بحث‌ دینی کند اما تاکید کرد: «قطر که یک کشور مسلمان است و زنان کار و تحصیل می‌کنند و مانع زنان در کار و تحصیل نشده است.»

او افزود: «فکر می‌کنم در این زمینه عالمان مسلمان نیز صحبت و تعامل با رهبر طالبان داشته‌اند و قطر به عنوان یک کشور مسلمان و منطقه باید با رهبری طالبان صحبت کنیم و ما در این زمینه بهترین کسانی هستیم که می‌توانیم به آنها تشریح کنیم که ما همه کشورهای اسلامی، جامعه نورمال هستیم.»

او گفت که در این زمینه «امیدوار» است که رهبری طالبان این صحبت‌ها را بشنود.
نخست وزیر قطر و رهبر طالباندر اواخر ماه می خبرگزاری رویترز به نقل از «یک منبع مطلع» گزارش داد که نخست‌وزیر قطر در جریان سفرش به قندهار در جنوب افغانستان با هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان دیدار کرده است.

در این دیدار محرمانه که در ۱۲ ماه مه سال جاری اتفاق افتاده بین دوطرف مذاکراتی «برای حل تنش حکومت طالبان با جامعه بین‌المللی و راه‌های پایان دادن به انزوای آن‌ها» انجام شده است.

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان مخفیانه در قندهار زندگی می‌کند، تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده است و تنها پیام‌های صوتی و یک عکس از او منتشر شده است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی که علاوه بر نخست وزیری، پست وزیر امور خارجه قطر را نیز دارد، در همان روز با محمد حسن آخوند، نخست وزیر طالبان و شمار دیگری از رهبران طالبان به طور علنی در قندهار دیدار کرد.

آمریکا، قطر را کشور حافظ منافع امور کنسولی خود در کابل تعیین کرده است و سفارت آمریکا و شماری دیگر از نمایندگی‌های دیپلماتیک غربی برای افغانستان نیز از دوحه قطر کار می‌کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +201شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم