نتایج یک مطالعه: چرت بزنید تا پدر و مادر بهتری شوید!

العربیه: پیش از این گفته می‌شد که اگر چرت بزنید، بازنده می‌شوید، اما نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چرت زدن ممکن است فرمول برنده برای مادران و پدرانی باشد که به خاطر فرزندآوری کمبود خواب دارند.

به گزارش «نیویورک پست»، اخیراً نتایج یک مطالعه در مورد تأثیرات دو چرت کوتاه به جای یک چرت طولانی در طول شیفت کاری، یا بیدار ماندن در یک شب با نوزادی که جیغ می‌زند، نشان داد که یک خواب کوتاه 90 و 30 دقیقه‌ای مفیدتر از خوابیدن پشت سر هم 120 دقیقه‌ای است.


در یک تحقیق پژوهشی که نتایج آن در ماه ژوئن 2023 به سرپرستی «سانایی اوریاما» از دانشگاه هیروشیمای ژاپن، منتشر شده، آمده است که « دو نیم چرت که در ساعت 3:00 صبح به پایان می‌رسد، به بهبود اثرات خواب‌آلودگی و خستگی طولانی‌مدت کمک می‌کند.»

در این تحقیق، الگوهای چرت زدن 41 زن بالغ که تحت یک شب اقامت 16 ساعته قرار داشتند، از ساعت 4 بعدازظهر تا 9 صبح روز بعد، در یک آزمایشگاه بدون پنجره، مجهز به عایق صدا و دمای کنترل شده برای تعیین ارتباط بین کیفیت خواب، مورد مطالعه قرار گرفت.

اوریاما، به برخی شرکت کنندگان در مطالعه، یک چرت 120 دقیقه‌ای در ساعت 10 شب را توصیه کرد، در حالی که به برخی دیگر به ترتیب دو چرت 90 و 30 دقیقه‌ای در ساعت 22:30 و 2:30 بامداد داده شد.

علاوه بر این، گروهی از شرکت کنندگان بودند که هیچ فرصتی برای چرت زدن نداشتند.

در طول هر ساعت بیداری، از اعضا خواسته شد تا در یک آزمون Uchida-Kraepelin یا UKT که یک امتحان ریاضی پایه و زمان‌بندی شده برای اندازه‌گیری سرعت و دقت در انجام یک کار است، شرکت کنند.

اوریاما دریافت که افرادی که دو ساعت ثابت از ساعت 10 شب و پایان نیمه شب به خواب رفته‌اند، ساعت 4 صبح دوباره دچار خواب آلودگی شدند، اما زنانی که از آنها خواسته شد 90 دقیقه چرت بزنند، تا ساعت 6 صبح هوشیار بودند و هیچ نشانه‌ای از خواب آلودگی نداشتند.

در حالی که اعضای هر دو گروه «چرت طولانی» و «دو نیم چرت» در طول آزمایش 16 ساعته، خستگی «به طور قابل توجهی افزایش یافته» را احساس کردند، اما افراد گروه دوم، آن را با شدت کمتری نسبت به دیگران تجربه کردند.

اوریاما در این باره به «جروزالم پست» گفت: «چرت 90 دقیقه‌ای برای حفظ عملکرد طولانی‌مدت و یک چرت 30 دقیقه‌ای برای حفظ سطوح خستگی پایین‌تر و واکنش‌های سریع، به‌عنوان ترکیب استراتژیک چرت‌ها، می‌تواند برای کارایی و ایمنی کار در اوایل صبح ارزشمند باشد.»

هدف اوریاما، مشاوره دادن به کارکنان آخر شب، مانند پرستاران و پزشکان شیفت شب و همچنین والدین نوزادان در مورد بهترین شیوه‌های چرت زدن برای نتایج مطلوب‌تر بود.

او افزود: «نتایج این مطالعه نه تنها برای کارگران شیفت شب بلکه برای به حداقل رساندن خستگی ناشی از محرومیت از خواب در مادران دارای فرزند نوزاد شیرخوار قابل استفاده است. من می‌خواهم بسته به نوع کار و زمان روز، چرت‌های متعدد را ترکیب و چرت‌هایی را انتخاب کنم که در کاهش خواب‌آلودگی، خستگی و حفظ عملکرد مؤثر باشد.»

چرت زدن در بزرگسالی به یک نقطه برجسته زندگی مردم در اقصی نقاط جهان تبدیل شده است.

نتایج یک نظرسنجی از 2 هزار شهروند ایالات متحده نشان داده که بیش از 26 درصد از پاسخ دهندگان، نمی‌توانند بدون چرت زدن از یک شیفت کامل کاری عبور کنند.

این موضوع برای والدینی که نوزادشان تازه متولد شده نیز حائز اهمیت است. پزشکان تاکید می‌کنند که والدین باید به حد کافی بخوابند تا بتوانند نیازهای نوزاد تازه متولد شده را برطرف کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +207شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +105بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم