دانشمندان توانستند کلیه انسان را در بدن خوک پرورش دهند

بسیاری از این آزمایش‌ها برای پروش اندام انسانی در بدن خوک‌ها، سال‌هاست که انجام می‌شودایندیپندنت فارسی: پژوهش‌ جدیدی که این ماه در نشریه سل پرس (Cell Press) منتشر شد، نشان می‌دهد که پژوهشگران چینی توانسته‌اند با موفقیت کلیه‌‌های انسانی را در خوک‌های زنده پرورش دهند.

بر اساس بیانیه‌ای که در این نشریه منتشر شده است، نویسندگان این گزارش جدید که در ۷ سپتامبر منتشر شد، به این دلیل روی کلیه تمرکز کردند که این اندام جزو نخستین اندام‌هایی است که رشد می‌کند و معمولا آن‌ را پیوند می‌زنند.


لیانگسو لای، نویسنده ارشد این مطالعه و پژوهشگر موسسه زیست‌پزشکی و سلامت گوانگژو در موسسه علوم چین و دانشگاه ووی، گفت: «اندام‌های موش صحرایی در [بدن] موش و اندام‌های موش در [بدن] موش صحرایی تولید شده است، اما تلاش‌های پیشین برای پرورش اندام‌های انسان در خوک موفق نبوده است.»

«رویکرد ما به بهبود ادغام سلول‌های انسانی در بافت گیرنده کمک کرده است و به ما امکان می‌دهد اندام‌های انسانی را در خوک پرورش بدهیم.»

این گروه پژوهش خود را با ایجاد یک جایگاه مناسب درون جنین خوک که در آن امکان رشد کلیه فراهم بود شروع کرد. این جنین در‌نهایت به خوک «جایگزین» منتقل شد. آن‌ها بعد از ۲۵ تا ۲۸ روز به بارداری خاتمه دادند تا دریابند کلیه‌ انسانی تولید شده است یا خیر.

در این بیانیه آمده است:«پژوهشگران پنج [جنین] را تجزیه‌و‌تحلیل کردند و دریافتند که کلیه [پدیدآمده] از نظر ساختاری برای مرحله رشد، طبیعی است و ۵۰ تا ۶۰ درصد آن از سلول‌های انسانی تشکیل شده‌ است.»

ژن دای، نویسنده ارشد این مطالعه از موسسه زیست‌پزشکی و سلامت گوانگژو، گفت:«فهمیدیم که اگر در جنین خوک یک فضای مناسب ایجاد کنیم، سلول‌های انسانی به‌طور طبیعی به این فضا می‌روند.»

این مطالعه راه را برای پژوهش‌های بیشتری هموار می‌کند که ممکن است در زمینه پیوند اعضای انسان مفید باشد. با این حال، نویسندگان این گزارش جدید اذعان کرده‌اند که این امر ممکن است سال‌ها طول بکشد.

میگل ای استبان، نویسنده ارشد این مطالعه از موسسه زیست‌پزشکی و سلامت گوانگژو، در بیانیه‌ای گفت:«چون اندام‌ها صرفا از یک رده سلولی تشکیل نشده‌اند، برای داشتن اندامی که همه چیز آن انسانی باشد، احتمالا باید خوک‌ها را به روشی بسیار پیچیده‌تر مهندسی کنیم که چالش‌های دیگری نیز به همراه خواهد داشت.»

با این حال، این مطالعه جدید نشان‌دهنده یک نقطه عطف است و نخستین بار است که پژوهشگران توانسته‌اند اندام انسانی جامد را در گونه [جانوری] دیگر پرورش بدهند.

استبان گفت:«پیش از آنکه بعدها به ساخت اندام‌هایی برسیم که بتوان در روش‌های بالینی از آن‌ها استفاده کرد، این روش امکانی برای مطالعه توسعه انسانی فراهم می‌آورد.» او ادامه داد که پژوهشگران به نوبه خود می‌توانند درمورد بیماری‌ها بیشتر مطالعه کنند و در مورد دست‌کاری سلول‌های انسانی بیشتر بیاموزند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.