آمار خودکشی مردان و زنان در اتحادیه اروپا؛ کدام کشور بالاترین و پایین‌ترین نرخ را دارند؟

یورونیوز: خودکشی یک مشکل عمده در حوزه بهداشت عمومی با پیامدهای گسترده اجتماعی، عاطفی و اقتصادی است. بنا بر برآورد سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هزار خودکشی در سال در سراسر جهان رخ می‌دهد و می‌دانیم که تاثیرات هر خودکشی بر سایر افراد و بازماندگان هم تاثیرات عمیقی می‌گذارد.

در آستانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی در تاریخ ۱۰ سپتامبر، اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) روز جمعه آمارهای خود از میزان خودکشی در کشورهای مختلف اروپایی را به تفکیک مناطق و استان‌ها منتشر کرد.


بر این اساس، در سال ۲۰۲۰ میلادی، تعداد ۴۷ هزار و ۲۵۲ مورد مرگ و میر ناشی از خودآزاری عمدی در اتحادیه اروپا رخ داده است که معادل ۰.۹ درصد از کل مرگ‌های گزارش شده در آن سال است؛ یا به عبارت ساده‌تر معادل ۱۰.۲ مرگ از هر ۱۰۰ هزار نفر است.

همانند سال‌های گذشته، میزان خودکشی در میان مردان بیشتر از زنان بوده و ۷۷.۱ درصد از کل مرگ‌های ناشی از خودآزاری مربوط به مردان است.

بنا بر آماره تازه‌منتشر شده یورواستات، میزان خودکشی در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با اولین سال ثبت تعداد خودکشی‌ها در اتحادیه اروپا به سال ۲۰۱۱؛ تعداد مرگ و میر ناشی از خودکشی ۱۳.۵ درصد (معادل ۷۳۷۱ فقره) کاهش یافته است.

در سال ۲۰۱۱، نرخ استاندارد مرگ و میر ناشی از خودکشی در اتحادیه اروپا معادل ۱۲.۴ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است.
کدام کشور بالاترین و پایین‌ترین نرخ خودکشی را داشته است؟
در میان کشورهای اتحادیه اروپا، لیتوانی با ۲۱.۳ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بالاترین میزان خودکشی در سال ۲۰۲۰ را ثبت کرد. مجارستان (با ۱۷.۱ مرگ)، اسلوونی (با ۱۷ مرگ) و استونی (با ۱۶.۳ مرگ) به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جایگاه بعدی قرار دارند.

در نقطه مقابل این مقیاس، قبرس کمترین میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی (معادل ۳.۵ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر) را ثبت کرده است، پس از آن مالت و یونان (هر دو با ۴.۰ مرگ)، ایتالیا (با ۵.۶ مرگ) و اسلواکی (با ۶.۹ مرگ) قرار دارند.
بالاترین و پایین‌ترین نرخ خودکشی به تفکیک نواحی و استان‌ها
با نگاه به آمارهای خودکشی در طبقه‌بندی‌های سرزمینی (NUTS2)؛ منطقه موسوم به «دشت بزرگ جنوبی» در مجارستان با ۲۳.۹  مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر بالاترین نرخ استاندارد خودکشی را ثبت کرده است.

پس از آن، مناطق مرکزی و غربی لیتوانی (با ۲۲.۹ مرگ)، نرماندی سفلی در فرانسه (با ۲۲.۳ مرگ)، استان «اشوی‌داشکسیه» در مرکز لهستان (با ۲۱.۲ مرگ) و دشت بزرگ شمالی مجارستان (با ۲۰.۶ مرگ) قرار گرفتند.

از سوی دیگر، مناطقی که کمترین تعداد مرگ و میر ناشی از خودکشی را به ثبت رساندند عبارتند از: مایوت از جزایر ماورا بحار فرانسه (با ۱.۴ مرگ)، استان اژه شمالی در یونان (با ۲.۳ مرگ) و استان مقدونیه مرکزی در یونان (با ۲.۹ مرگ)، ناحیه کامپانیا در ایتالیا (با ۲.۹ مرگ) و منطقه جنوب غربی بلغارستان (با ۳.۰ مرگ). نرخ استاندارد مرگ ناشی از خودکشی در هر کدام از این مناطق برابر یا کمتر از ۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است.

سازمان بهداشت جهانی در وبسایت خود نوشت «با ایجاد امید، می‌توانیم به افرادی که فکر خودکشی را در سر می‌پرانند این پیام را بدهیم که امید هست و ما به آنها اهمیت می‌دهیم و می‌خواهیم از آنها حمایت کنیم. این اقدامات ما، مهم نیست که چقدر بزرگ یا کوچک، ممکن است برای کسانی که در تنگنا قرار دارند، امید ایجاد کند.»

روز جهانی پیشگیری از خودکشی اولین بار در سال ۲۰۰۳ توسط «انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی» در همکاری با «سازمان بهداشت جهانی» پایه‌گذاری شد. از آن تاریخ به بعد، روز جهانی پیشگیری از خودکشی همه ساله در تاریخ دهم سپتامبر بر کاهش انگ‌زدن‌ها به افراد و افزایش آگاهی در میان سازمان‌ها، دولت‌ها و مردم هدف گذاری شده است و این پیام منحصربه‌فرد را ارائه می‌کند که خودکشی قابل پیشگیری است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.