در یک کارگاه باستانی ۳۵۰۰ ساله در مصر مواد اولیه مومیاییسازی «عطر ابدیت» کشف شد
رأی دهید
عطر ابدیت در گلدانهای سایبانی 3500 ساله در یک مقبره مصری باستانی کشف شد که در آن جسد سنتای، پرستار فرعون آمنهوتپ دوم نگهداری میشده است.
به گفته روزنامه بریتانیایی «گاردین» با پیشرفت فناوری تجزیه و تحلیل مواد شیمیایی، بازآفرینی این مایع که در مومیاییکردن اجساد پادشاهان مصری استفاده میشد، اکنون امکانپذیر شده است.
این عطر مومیایی، نبوغ مصریها در حدود 3500 سال پیش در محافظت از اعضای سنتنای، که یکی از زنان معروف به «زیور پادشاه» (عنوان مصری باستانی مخصوص زنانی که در مملکت موقعیت عالی داشتند) است را نشان میدهد.
عطر مومیاییسازی، حاوی ترکیب پیچیدهای از رایحههای موم زنبور عسل است که از مواد در برابر باکتریها محافظت میکند، همچنین رایحه وانیل، رایحه رزینهای درختان کاج و اسید بنزوئیک (اسید صمغ) که میتوان آن را در بسیاری از منابع گیاهی از جمله دارچین و میخک پیدا کرد.
با این حال، بوی مشخص و کمتر معطری شبیه به بوی جادههای تازه آسفالت شده دارد، چرا که مصریان باستان از قیر نیز برای مومیاییسازی و منع رسیدن رطوبت و حشرات به اجساد مومیایی استفاده میکردند.
باربارا هوبر، مسئول پژوهش احیای عطر ابدیت از موسسه علوم زمین ماکس پلانک، گفت، این یافتهها نشان میدهد که روند مومیاییسازی مصر باستان تا چه اندازه پیشرفته است.
هوبر افزود که بازآفرینی عطر ابدیت همانند سوار شدن بر «ماشین زمان» است. چون مردم عادت کردهاند به مومیاییها نگاه کنند و توضیحات در مورد آنها را در موزه بخوانند، اما این به آنها کمک میکند واقعا بوی گذشته را حس کنند.
استشمام بوی مومیاییسازی
این عطر باستانی در موزه «مسگارد» دانمارک در نمایشگاهی به نمایش گذاشته خواهد شد و به بازدیدکنندگان این امکان را میدهد تا بویی از روند مومیاییسازی در زمان مصر باستان را حس کنند.
دانشمندان از نزدیک با کارول کالوز عطرساز فرانسوی و سوفیا کولت-اریش، موزهدار حسی، برای بازسازی بوی مایع مومیاییکننده همکاری کردند.