اسرائیل برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران یک اسکادران دیگر جنگنده فوق پیشرفته‌ F-۳۵ سفارش داد

عکس آرشیوی از جنگنده‌های اف۳۵ و اف۱۶دویچه وله: اسرائیل تقویت نیروی هوایی خود با جنگنده‌های F35 را برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران حیاتی ارزیابی می‌کند. وزیر دفاع اسرائیل سفارش خرید ۲۵ فروند از این جنگنده‌ها را به طور رسمی به آمریکا و شرکت سازنده ارائه داد.

به نوشته روزنامه "جروزالم پست"، یواو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز یک‌شنبه، سوم سپتامبر درخواست‌نامه رسمی (LOR) خرید ۲۵ فروند جنگنده F-35 را به دولت آمریکا و شرکت لاکیهد مارتین ارائه کرد.


این سومین اسکادران از هواپیماهای فوق پیشرفته و رادارگریز نیروی هوایی ارتش اسرائیل خواهد بود و با دریافت آنها تعداد جنگنده‌های اف۳۵ این کشور به ۷۵ فروند افزایش خواهد یافت.

دولت اسرائیل حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود که در باره سفارش سومین اسکادران از این نوع جنگنده‌ها تصمیم‌گیری کرده و درخواست رسمی آن را به زودی آماده می‌کند.
حمله به گروه‌های نیابتی و تاسیسات هسته‌ای ایران
جاشوا شانی، مدیر اجرایی شعبه شرکت لاکهید مارتین در تل‌آویو می‌گوید، این شرکت به تقویت نیروی هوایی اسرائیل و تصمیم دولت این کشور برای خرید تعداد بیشتری جنگنده اف۳۵ افتخار می‌کند.

در بیانیه وزارت دفاع به زمان‌بندی مشخصی برای دریافت این جنگنده‌ها اشاره‌ای نشده اما جروزالم پست پیش از این به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود اگر درخواست رسمی در سال جاری میلادی هم ارائه شود تحویل آنها ممکن است تا سال ۲۰۲۶ یا ۲۰۲۷ طول بکشد.

روزنامه اسرائیلی نوشته، جنگنده‌های اف۳۵ برای مقابله با نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریه و حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای این کشور نقشی تعیین‌کننده دارند.
قابلیت مقابله با سامانه‌های دفاعی اس ۳۰۰
این جنگنده‌ها مجهز به فناروی پیشرفته رادارگریز هستند و قادرند بدون شناسایی شدن به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله کنند و از نظر توانایی از جنگنده‌های اف۱۵ و اف۱۶ که اسرائیل در اختیار دارد به مراتب قدرتمندتر هستند.

گفته می‌شود، جنگنده‌های اف۳۵ به راحتی می‌توانند بر سامانه روسی دفاع ضدهوایی اس ۳۰۰ که ایران در اختیار دارد و احتمالا بر سامانه‌های پیشرفته‌تر اس ۴۰۰ غلبه کنند در حالی که دیگر هواپیماهای جنگی اسرائیل در مواجهه احتمالی با آنها مشکلات بیشتری دارند.

اسرائیل بارها تاکید کرده که استقرار نیروهای سپاه پاسداران و گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در نزدیک مرزهای خود را تحمل نمی‌کند و برای جلوگیری از دست‌یابی تهران به بمب اتمی به هر اقدامی متوسل می‌شود.

ایالات متحده هم بارها، از جمله در نخستین سفر جو بایدن به منطقه به عنوان رئیس جمهوری بر تعهد واشنگتن به جلوگیری از دست یافتن جمهوری اسلامی به بمب اتمی پافشاری کرده است.
بی‌ثباتی سیاسی و تاخیر در سفارش‌ها
یواو گالانت گفته که با پیشنهاد هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، ایال ضمیر، مدیر کل وزارت دفاع و تومر بار، فرمانده نیروی هوایی این کشور، خرید جنگنده‌های جدید را تایید کرده است.

ارزش سفارش جدید وزارت دفاع اسرائیل حدود سه میلیارد دلار برآورد می‌شود که از صندوق کمک‌های ایالات متحده تامین می‌شود. دو شرکت لاکهید و سازنده موتور جنگنده‌های اف۳۵ متعهد شده‌اند، با صنایع دفاعی اسرائیل در تولید قطعات جنگنده‌های سفارشی مشارکت کنند.

برخی تحلیلگران معتقدند، سفارش جنگنده‌های جدید و هواپیماهای سوخت‌رسان که اسرائیل برای حمله احتمالی به تاسیسات اتمی ایران به آنها نیاز دارد به دلیل بحران‌های سیاسی و انتخابات‌ مکرر در این کشور با سال‌ها تاخیر انجام شده و مانع تقویت به موقع توان دفاعی آن شده است.

وزارت دفاع اسرائیل ژانویه امسال و با چند سال تاخیر درخواست دریافت ۲۵ فروند جنگنده اف۱۵ مدل EX را برای به‌روز رسانی ناوگان هوایی ارتش خود ارائه داد.

اسرائیل نوامبر سال ۲۰۲۲ توافق‌نامه خرید چهار هواپیمای سوخت‌رسان بوئینگ KC-46A را نهایی کرد اما تحویل آنها نیز چند سال طول می‌کشد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
اوستا علم علم!!! امسال ۴۵ ساله که روزی سه وعده نمیگن اسراییل چنین و چنان میکنه،امریکا زنجیر پاره میکنه،تنها چیزی که پاره شد ملت ایران است...واقعا پستید
دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.