۳۰۰ فعال سیاسی خواستار همه‌پرسی و تغییرات ساختاری در نظام سیاسی ایران شدند

رادیو فردا: بیش از ۳۰۰ فعال سیاسی و فرهنگی ایران با انتشار بیانیه‌ای در آستانه سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» نسبت به مخاطرات ادامه استبداد دینی برای بنیان‌های ملی ایرانیان هشدار دادند و بر ضرورت تغییر ساختار و همه‌پرسی تاکید کردند.

این بیانیه که به امضای چهره‌هایی چون ابوالفضل قدیانی، مهدی نصیری، پروانه سلحشوری، کیوان صمیمی و صدیقه وسمقی رسیده است، می‌گوید: «ساختار استبداد دینی، هم بنیان‌های ملی ما را لرزان می‌کند و هم مسیر تحولات آینده را از خیزش و جنبش به ‌سوی شورش سوق ‌خواهد داد.»


امضاکنندگان بیانیه که اکثریت قریب به اتفاق آنها ساکن ایران هستند با اشاره به نابه‌سامانی‌ها در اداره کشور گفته‌اند که «انباشت بحران‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادیِ برآمده از سوءِمدیریتِ حاکمیت طی دهه‌های اخیر، ایران را با دامنه‌ی وسیعی از پیامدهای تلخ مواجه کرده‌است».

آنها سپس تصریح کرده‌اند که «برای اجتناب از شورش، تغییر ساختار و همه‌پرسی برای تحقق حاکمیتِ برخاسته از رای و اراده‌ی ملت، حقی است که هم‌چنان بر آن پای‌می‌فشاریم تا مباد بیش از این به ایران آسیب رسد».

درخواست همه‌پرسی برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر به کشور در حالی است که پیشتر نیز درخواست‌های مشابهی مطرح شده و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی آن را رد کرده بود.

اما امضاکنندگان این بیانیه تاکید داشته‌اند که موج‌های اعتراضی متعدد در کشور ، «تکان‌ها و تَرَک‌هایی به اریکه‌ قدرت وارد ساخته‌است».

بیانیه یاد شده در ادامه گفته است تَرَک‌های وارده از اعتراضات موسوم به «زن، زندگی، آزادی» شکاف‌هایی «بس عمیق‌تر» در نظام سیاسی ایجاد کرده و موجب هزینه‌های سنگین حکومت و ریزش‌های جدیِ از درون شده است.

این بیانیه با اشاره به سرکوب خونین معترضان، می‌افزاید حکومت هم‌چنان در جبهه مقابله با مردم سنگر گرفته ‌است و کوچک‌ترین نقد را به مرز دشمنی می‌برد، مطالبه‌ قانونی را به حذف حقوق شهروندی می‌رساند و هر اعتراض صنفی و مدنی را به حبس می‌کشاند.

امضاکنندگان بیانیه در این شرایط بر لزوم هم‌گرایی میان همه اجزاء جامعه مدنی و سامان‌یافتگیِ منابع و ظرفیت‌های نسل‌ها و سرمایه‌های ملی تاکید کرده و گفته‌اند که خود را موظف به همراهی و پشتیبانی آنها برای تحقق حقوق شهروندی همه ملت ایران می‌دانند.

اعتراضات گسترده پارسال با سرکوب خونین حاکمیت مواجه شد و اکنون در آستانه اولین سالگرد آن فشار بر فعالین سیاسی، اجتماعی، هنرمندان، خبرنگاران و دانشگاهیان به شدت افزایش یافته است.

عبدالله مومنی، علی باباچاهی، عیسی سحرخیر، علیرضا رجایی، هاشم آقاجری، فخرالسادات محتشمی‌پور و زهرا ربانی املشی از جمله دیگر امضاکنندگان این بیانیه هستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا

با درود به خاندان پهلوی و لعن و نفرین مصدق ! اگر رفراندوم آزاد صورت بگیرد ، اکثریت مردم به بازگشت سلطنت مشروطه با پرچمداری رضا پهلوی رای خواهند داد ! اگر به کامنت های قبلی من توجه کنید میبینید که فقط یک سوم کاربران به نظرات من منفی می‌دهند و این در حالیست که من کامت ها را با درود به پهلوی آغاز میکنم و این خود یک نظر سنجی هست ! البته محتمل است که حیوانات عر عرضشی به این یکی کامنت من حمله کنند و منفی بدهند ! ای محمد رضا ! کاش به جای آنهمه توپ و تانک و “ طیاره” برای مردم عینک طبی میخریدی بلکه چشمان کشورشان ببیند و دیو و فرشته را جا به جا نبینند !
یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۷
۵۴
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
نه شاه وارداتی میخواهیم نه ملای وارداتی که آمد خوب بود. حکومت فقط از خود مردم ایران و از داخل، خارج نشینها همانجا بمونند. اگر قرار میبود شاه و شاهزادگان قبلی برگردند به ایران، کم نبوده و‌نیستند سلسله های قبل ار پهلوی که منقرض شدند و به خارج از کشور گریختند. با چه زبانی بنویسیم، پسر شاه فقید ایران یک عروسکی است در دست سلطنت طلبان بی لیاقت که قبل از شاه ایران، ایران را ترک گفته و فرار کردند. ایشالله پسر شاه فقید ایران سلامت باشند در کنار خانواده اشان. هیچ یک از خاندان کنونی محترم پهلوی توانایی ندارند که بخواهند کاری برای ایران انجام بدهند. ایشون ۴۴ سال کاری نکردند و فقط صحبت کردند و از این به بعد هم ادامه بدهند. از لحاظ سیاسی پخته نیست. با یه مشت خواننده و مطرب هر دفعه جمعدمیشه یه جایی با اون کت و‌شلواری که از بس پوشیده شده پیژامه، دیگه کت و‌شلوار نداری؟؟؟؟؟؟😂😂
یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.