هلند و دانمارک به اوکراین جنگندههای اف ۱۶ میدهندو مربیان آمریکایی خلبانان اوکراینی را آموزش میدهند
رأی دهید
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای روته در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیسجمهور اوکراین گفت کشورش «۴۲ فروند اف ۱۶» در اختیار دارد، اما نگفت که آیا تمام این جنگندهها را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد یا خیر.
او در کنفرانس خبری مشترک با زلنسکی در پایگاه هوایی نظامی در آیندهوون گفت: «امروز میتوانیم بگوییم هلند و دانمارک در همکاری با آمریکا و سایر شرکا متعهد به انتقال هواپیماهای اف ۱۶ به نیروی هوایی اوکراین هستند.»
دولت ایالات متحده سه روز پیش به طور رسمی با ارسال جنگندههای اف ۱۶ خود به اوکراین برای نبرد در برابر روسیه موافقت کرده است.
یک روز بعد مقامات عالیرتبه در دو دولت هلند و دانمارک از موضع دولت آمریکا استقبال کردند.
رویترز روز نیز در این زمینه خبر داد نامهای را با امضای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، خطاب به همتایانش در هلند و دانمارک رویت کرده که حاکی از «حمایت کامل» ایالات متحده از ارسال چندین فروند جنگنده اف ۱۶ به اوکراین است.
ولودیمیر زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه با «حیاتی» خواندن این توافق گفت که در مورد تعداد دقیق هواپیماها «کمی بعد» تصمیم گرفته میشود.
با این حال بعید است که این هواپیماها به موقع برای کمک به ضد حمله علیه روسیه در اختیار نیروهای اوکراینی قرار بگیرند که به کندی در حال پیشروی هستند.
به نوشته رویترز، ائتلافی از ۱۱ کشور غربیِ متحد آمریکا قرار است تعلیم خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده اف ۱۶ را در ماه جاری در دانمارک آغاز کند.
پیشتر نیز وزیر دفاع موقت دانمارک در ماه ژوئیه گفته بود که تعلیم خلبانان در آغاز سال آینده میلادی، ۲۰۲۴، «به نتیجه میرسد».
کیف ماهها از کشورهای ناتو خواسته بود که جتهای پیشرفته آمریکایی را برای دفاع از خود در برابر حملات روسیه در اختیار نیروهای اوکراینی قرار دهند.
با این حال، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، از ترس این که تحویل این جنگندهها باعث تحریک مسکو شود، از این کار اجتناب میکرد.
کییف: مربیان آمریکایی آموزش پرواز با جنگندههای «اف-۱۶» را به خلبانان اوکراینی آغاز کردند یورونیوز: کییف اعلام کرد که خلبانان اوکراینی جلسات آموزشی برای فراگیری استفاده از جنگندههای «اف-۱۶» را با حضور مربیان آمریکایی آغاز کردهاند.
اوکراین از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه تاکنون بارها خواستار تحویل جنگندههای «اف-۱۶» شده بود. فرمانده نیروی هوایی اوکراین روز شنبه گفت: «جنگنده اف-۱۶ در پایگاه هوایی ما فرود آمد. دو نفر از خلبانهای ما یک روز پیش از سوی مربیان آمریکایی مورد ارزیابی قرار گرفتند.»
فرمانده نیروی هوایی اوکراین افزود که هرچند دوره آموزش استفاده از این جنگندهها ۳۲ ماه است اما گروهی از خلبانان اوکراینی میتوانند پس از چهار ماه آموزش با «اف-۱۶» پرواز کنند.
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین نیز در اظهارات جداگانهای اعلام کرد که مهندسان و کارشناسان اوکراینی هم در کنار خلبانهای این کشور در حال آموزش دیدن هستند. او حداقل دوره آموزشی را «شش ماه» دانست.
به گفته وزیر دفاع اوکراین مربیان آمریکایی هنگامی که از تسلط خلبانان اطمینان حاصل کنند مراتب را اعلام خواهند کرد.
برنامه آموزش استفاده از جنگندههای «اف-۱۶» مورد حمایت ائتلافی از ۱۱ کشور عضو ناتو قرار دارد. یک مقام آمریکایی روز جمعه گفته بود که واشنگتن خود را به موافقت با تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به اوکراین به محض پایان دوره آموزشی خلبانان متعهد میداند.
مقامهای اوکراین گفتهاند که انتظار ندارند زودتر از سال آینده میلادی جنگندههای «اف-۱۶» را دریافت کنند.
نخستوزیر هلند میگوید کشورش به همراه دانمارک متعهد به تحویل «اف-۱۶» به اوکراین شده است
نخستوزیر هلند میگوید کشورش به همراه دانمارک متعهد به تحویل «اف-۱۶» به اوکراین شده است
مارک روته، نخستوزیر هلند روز یکشنبه در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین گفت که کشورش به همراه دانمارک متعهد به تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به کییف شده است. وی افزود که تحویل این هواپیماهای نظامی هنگامی که شرایط آن فراهم باشد صورت خواهد گرفت.
در مقابل ولودیمیر زلنسکی ضمن استقبال از سخنان نخستوزیر هلند، تصمیم اتخاذ شده برای تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به کشورش را «تاریخی» خواند.
رئیسجمهوری اوکراین پس از سفر به سوئد در یک پایگاه هوایی در آیندهوون با مارک روته دیدار کرد. واشنگتن دو روز پیش با تصمیم هلند مبنی بر تحویل جنگندههای «اف-۱۶» ساخت آمریکا موافقت کرده بود.
استفاده از این جنگندهها محور اصلی گفتگوهای ولودیمیر زلسنکی با مارک روته بود. رئیسجمهوری اوکراین سپس راهی دانمارک شد و پس از دیدار با نخست وزیر این کشور از چراغ سبز دو کشور هلند و دانمارک برای تحویل جنگندههای اف-۱۶ آمریکایی به کییف که در پی صدور مجوز واشنگتن صورت گرفت، استقبال کرد.