علیرغم تهدیدهای سپاه تخلیه «محموله نفت توقیفشده ایران» در تگزاس آغاز شد
رأی دهید
صدای آمریکا:یک نفتکش متعلق به آمریکا که مدتها مظنون به حمل نفت خام تحریمشده ایران بود، اواخر روز شنبه شروع به تخلیه محموله خود در نزدیکی ایالت تگزاس کرد.
جمهوری اسلامی پیشتر تهدید کرده است که شرکتهای کشتیرانی در خلیج فارس را که در تخلیه این محموله در آمریکا کمک کنند، هدف قرار خواهد داد.
به گزارش آسوشیتدپرس در روز یکشنبه، دادههای ردیابی کشتیرانی که این خبرگزاری تجزیه و تحلیل کرده است نشان داد که نفتکش «سوئز راجان» با پرچم جزایر مارشال در حال انتقال نفت خود به نفتکش دیگری به نام «ام آر یوفریتز» (فرات) در نزدیکی گالوستون، واقع در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی هیوستون بود.
حتی در شرایطی که تهران و واشنگتن برای توافق چند میلیارد دلاری از داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی در ازای آزادی پنج ایرانی-آمریکایی تلاش میکنند سرنوشت محموله نفت کشتی سوئز راجان درگیر تنشهای گستردهتر بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی است. این توافق مورد انتقاد بسیاری از جمهوریخواهان قرار گرفته است.
ایران تلاش میکند تا تحریمها را دور بزند و به فروش نفت خود در خارج ادامه دهد، در حالی که ایالات متحده و متحدانش از سال ۲۰۱۹ و پس از شکست برجام محمولههای نفت آن را توقیف کردهاند. ایران سعی دارد با تخفیف زیاد در قیمت نفت تحریمشده خود آن را بفروشد.
پیش از این، سپاه پاسداران هشدار داده است کسانی که در تخلیه محمولههای سوئز راجان دست داشتهاند باید انتظار داشته باشند که به آنها حمله شود.
نیروی دریایی ایالات متحده در هفتههای اخیر حضور خود را به طور پیوسته در خاورمیانه افزایش داده است و در روزهای اخیر ناو یواساس باتان، حامل نیرو و هواپیماهای جنگی، را از طریق تنگه هرمز به منطقه فرستاده است.
آمریکا همچنین در نظر دارد نیروهای مسلح خود را در کشتیهای تجاری که از تنگه هرمز عبور میکنند برای جلوگیری از توقیف آنها توسط نیروهای ایرانی مستقر کند.
وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که درآمدهای قاچاق نفت ایران صرف پشتیبانی از اقدامات نیروی قدس، واحد برونمرزی سپاه پاسداران، میشود.
تنشها بر سر کشتی سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که گروه آمریکایی «اتحاد علیه ایران هستهای» گفت ظن این میرود که این نفتکش محموله نفت را از جزیره خارگ ، پایانه اصلی توزیع نفت ایران در خلیج فارس، حمل میکند.
این کشتی ماهها در دریای جنوبی چین و در سواحل شمال شرقی سنگاپور متوقف بود تا آنکه ناگهان بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد. تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز تا اوایل روز یکشنبه هیچ سند دادگاه عمومی در مورد کشتی سوئز راجان وجود ندارد.
در همین حال، ایران نیز دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است، از جمله یک نفتکش با محمولهای برای شرکت بزرگ نفتی شورون در آمریکا. در ماه ژوئیه، فرمانده ارشد نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرد که نیروهایش علیه هر کسی که محموله کشتی سوئز راجان را تخلیه کند، اقدام بیشتری خواهند کرد. رسانههای دولتی ایران توقیفهای اخیر را به سرنوشت محموله کشتی راجان مرتبط کردهاند.