علیرغم تهدیدهای سپاه تخلیه «محموله نفت توقیف‌شده ایران» در تگزاس آغاز شد

 آرشیو.
صدای آمریکا:یک نفتکش متعلق به آمریکا که مدت‌ها مظنون به حمل نفت خام تحریم‌شده ایران بود، اواخر روز شنبه شروع به تخلیه محموله خود در نزدیکی ایالت تگزاس کرد.

جمهوری اسلامی پیشتر تهدید کرده است که شرکت‌های کشتیرانی در خلیج فارس را که در تخلیه این محموله در آمریکا کمک کنند، هدف قرار خواهد داد.


به گزارش آسوشیتدپرس در روز یکشنبه، داده‌های ردیابی کشتیرانی که این خبرگزاری تجزیه و تحلیل کرده است نشان داد که نفتکش «سوئز راجان» با پرچم جزایر مارشال در حال انتقال نفت خود به نفتکش دیگری به نام «ام آر یوفریتز» (فرات) در نزدیکی گالوستون، واقع در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی هیوستون بود.

حتی در شرایطی که تهران و واشنگتن برای توافق چند میلیارد دلاری از دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی در ازای آزادی پنج ایرانی-آمریکایی تلاش می‌کنند سرنوشت محموله نفت کشتی سوئز راجان درگیر تنش‌های گسترده‌تر بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی است. این توافق مورد انتقاد بسیاری از جمهوری‌خواهان قرار گرفته است.

ایران تلاش می‌کند تا تحریم‌ها را دور بزند و به فروش نفت خود در خارج ادامه دهد، در حالی که ایالات متحده و متحدانش از سال ۲۰۱۹ و پس از شکست برجام محموله‌های نفت آن را توقیف کرده‌اند. ایران سعی دارد با تخفیف زیاد در قیمت نفت تحریم‌شده خود آن را بفروشد.

پیش از این، سپاه پاسداران هشدار داده‌ است کسانی که در تخلیه محموله‌های سوئز راجان دست داشته‌اند باید انتظار داشته باشند که به آنها حمله شود.

نیروی دریایی ایالات متحده در هفته‌های اخیر حضور خود را به طور پیوسته در خاورمیانه افزایش داده است و در روزهای اخیر ناو یو‌اس‌اس باتان، حامل نیرو و هواپیماهای جنگی، را از طریق تنگه هرمز به منطقه فرستاده است.

آمریکا همچنین در نظر دارد نیروهای مسلح خود را در کشتی‌های تجاری که از تنگه هرمز عبور می‌کنند برای جلوگیری از توقیف آنها توسط نیروهای ایرانی مستقر کند.

وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که درآمدهای قاچاق نفت ایران صرف پشتیبانی از اقدامات نیروی قدس، واحد برون‌مرزی سپاه پاسداران، می‌شود.

تنش‌ها بر سر کشتی سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که گروه آمریکایی «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» گفت ظن این می‌رود که این نفتکش محموله نفت را از جزیره خارگ ، پایانه اصلی توزیع نفت ایران در خلیج فارس، حمل می‌کند.

این کشتی ماه‌ها در دریای جنوبی چین و در سواحل شمال شرقی سنگاپور متوقف بود تا آنکه ناگهان بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد. تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز تا اوایل روز یکشنبه هیچ سند دادگاه عمومی در مورد کشتی سوئز راجان وجود ندارد.

در همین حال، ایران نیز دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است، از جمله یک نفتکش با محموله‌ای برای شرکت بزرگ نفتی شورون در آمریکا. در ماه ژوئیه، فرمانده ارشد نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرد که نیروهایش علیه هر کسی که محموله کشتی سوئز راجان را تخلیه کند، اقدام بیشتری خواهند کرد. رسانه‌های دولتی ایران توقیف‌های اخیر را به سرنوشت محموله کشتی راجان مرتبط کرده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +201شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم