باستان‌شناسان اسرائیلی «دروازه شهر ۵۵۰۰ ساله» را کشف کردند

 باستان‌شناسان اسرائیلی در حال حفاری یک شهر باستانی در جنوب اسرائیل (عکس تزئینی)صدای آمریکا: در حفاری‌های اخیر در نزدیکی شهر «کریات گت» در جنوب اسرائیل، دروازه یک شهر قدیمی با قدمت ۵۵۰۰ سال کشف شده که به گفته باستان‌شناسان قدیمی‌ترین دروازه کشف شده در اسرائیل است.

این دروازه از سیستم استحکامات شهری مربوط به «عصر برنز آغازین» رونمایی می‌کند.


به گزارش جروزالم پست، این دروازه و بخشی از یک سیستم استحکامات در «تل ارانی» هنگام حفاری‌ برای قرار دادن لوله آب در زمین توسط شرکت مکوروت واتر که قرار است آب کارخانه «اینتل» را تامین کند، کشف شد.

قدمت این استحکامات که به اوایل عصر برنز، حدود ۳۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، باز می‌گردد، آغاز شهرنشینی در سرزمین اسرائیل و سرزمین شام جنوبی را بازتاب می‌دهد.

تا پیش از اکتشاف جدید، قدیمی‌ترین دروازه شناخته شده در اسرائیل در «تل آراد» کشف شد که قدمت آن حدوداً ۳۰۰ سال پس از دورانی است که دروازه «تل ارانی» به آن تعلق دارد.
حدود ۱.۵ متر از دروازه سالم مانده است. بقایا همینطور شامل یک گذرگاه ساخته شده از سنگ‌های بزرگ است که به شهر باستانی منتهی می‌شود. دو برج سنگی با ردیف‌هایی از خشت‌های گلی در کنار دروازه قرار دارد. این دروازه به دیوارهای شهر که در حفاری‌های قبلی پیدا شده بود متصل است.
دکتر اسحاق پاز، باستان شناس اداره آثار باستانی اسرائیل که تخصص او در عصر برنز آغازین است، توضیح داد که «تل ارانی» یک مرکز شهری اولیه مهم در این منطقه در عصر برنز آغازین بود.

دکتر پاز گفت: «سایت تل [ارانی] بخشی از یک سیستم شهری بزرگ و مهم در منطقه جنوب غربی کشور در این دوره بود.»

او افزود: «در این سیستم می‌توان اولین نشانه‌های فرآیند شهرنشینی از جمله برنامه‌ریزی سکونتگاه‌ها، قشربندی اجتماعی و ساختمان‌های عمومی را شناسایی کرد. دروازه تازه رونمایی شده، کشف مهمی است که بر روی تاریخ‌گذاری آغاز روند شهرنشینی در کشور تاثیر می‌گذارد.»

حفاری در تل ارانی در اواسط دهه ۱۹۵۰ تحت نظارت اداره آثار باستانی، اداره آثار باستانی اسرائیل، دانشگاه بن گوریون در مرکز صحرای نقب در جنوب اسرائیل و دانشگاه کراکوف لهستان آغاز شد

دروازه تازه کشف شده، برای این که از فرسایش محفوظ بماند، دوباره پوشانده شد و طرح لوله‌کشی آب به نقطه دیگری انتقال یافت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +316نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +236سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +223پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +188نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +159نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +159پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +147شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +124شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +120دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش