استرس دوران کودکی و ضعف سلامت در سالمندی

دویچه وله: برای اولین‌بار، محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو تجربیات نامطلوب در اوایل زندگی را با مشکلات پزشکی مادام‌العمر مرتبط دانسته‌اند.

به‌نوشته مدیکال‌اکسپرس؛ تجارب نامطلوب دوران کودکی تا اعماق دوران پیری، به‌ویژه برای کسانی‌ که خشونت را تجربه کرده‌اند، تأثیر می‌گذارد و شامل آسیب‌های جسمی و روانی است.


محققان دریافتند بزرگسالانی که سابقه تجربه‌های استرس‌زا یا آسیب‌زا در دوران کودکی داشتند، احتمال بیشتری دارد که در سال‌های پایانی زندگی خود، هم اختلالات جسمی و هم اختلالات روانی و شناختی را تجربه کنند. تجارب استرس‌زا در دوران کودکی می‌تواند شامل آزار روانی، جسمی یا جنسی، خشونت در جامعه یا مدرسه، تجربه خشونت خانگی، از‌ دست‌دادن ناگهانی یکی از اعضای خانواده، تجربه پناهندگی یا جنگ، بیماری شدید، استرس مالی خانواده یا طلاق والدین باشد.

این مطالعه که ۲ اوت ۲۰۲۳ در ژورنال General Internal Medicine منتشر شد، نشان داد کسانی‌ که در دوران کودکی خشونت را تجربه کرده‌اند، در سنین ۶۰، ۷۰، ۸۰ یا بالاتر، ۴۰ درصد بیشتر در معرض اختلالات حرکتی قرار دارند و ۸۰ درصد بیشتر احتمال دارد که در فعالیت‌های روزانه دچار مشکلات جدی شوند.

این افراد، ۴۰ درصد بیشتر احتمال داشت که در نهایت دچار اختلال شناختی مانند زوال عقل شوند. مطالعه جدید نزدیک به ۳ هزار و ۴۰۰ شرکت‌کننده را مورد بررسی قرار داد که بیشتر از نیمی از آنها زن بودند و بالای ۵۰ سال سن داشتند. تقریباً ۴۴ درصد از شرکت‌کنندگان حداقل یک تروما را در سنین ۶ تا ۱۶ تجربه کرده بودند.

به‌گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌‌‌‌‌های آمریکا، احساس ناامنی در دوران کودکی با مشکلات مزمن سلامت جسمی و روانی، از جمله بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت، بیماری‌های خودایمنی و افسردگی مرتبط است.

به‌گفته محققان، پرداختن به ترومای دوران کودکی در مراحل اولیه ممکن است کیفیت زندگی افراد مسن را بهبود بخشد و بار مشکلات سلامتی را در سال‌های بعد کاهش دهد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.