رئیس جامعة المصطفی: بعضی از مسئولان کنونی افغانستان تحصیل‌کرده جامعة المصطفی هستند

 ساختمان جامعة المصطفی العالمیه (دانشگاه جهانی مصطفی) قمرادیو فردا: رئیس جامعة المصطفی العالمیه (دانشگاه جهانی مصطفی)، از مؤسسات مذهبی و تبلیغات اسلام شیعی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید بعضی از مسئولان دولت جدید افغانستان تحصیل‌کرده این نهاد هستند.

علی عباسی در گفت‌وگویی به تحصیل مذهبی «افرادی از ۸۳ ملیت» در این مجموعه و شعبات خارجی آن اشاره کرد و گفت که در (شعبه) کابل، بیش از ۵۰ درصد «دانش‌پژوهان» از تاجیک‌ها و … اهل تسنن هستند.


او گفت بعضی از مسئولان دولت جدید افغانستان هم تحصیل‌کرده جامعة المصطفی هستند و این «امنیتی» برای مجموعه ایجاد کرده است.

دقیقاً مشخص نیست فعالیت شعبه کابل جامعة المصطفی العالمیه بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان به چه شکلی است، اما سایت شعبه افغانستان این مجموعه آخرین گزارش از فارغ‌التحصیلی طلبه‌های افغانی را پاییز ۱۳۹۸ منتشر کرده و شمار طلبه‌های این مجموعه در افغانستان را ۴۵۰۰ نفر گزارش داده است.

همچنین علی عباسی در مورد این‌که چگونه افرادی که در این مجموعه شیعی آموزش دیده‌اند در حکومت سنی‌مذهب افراطی طالبان عهده‌دار مسئولیت شده‌اند، توضیحی نداد.

جامعة المصطفی العالمیه در سال ۱۳۸۷ از ادغام دو مجموعه «سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور» و «مرکز جهانی علوم اسلامی» با دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که این مرکز تبلیغات مذهب شیعه در ۶۰ کشور جهان شعبه دارد و وظیفه‌اش این است که افراد مناسب برای آموزش اسلام را شناسایی و آن‌ها را برای آموزش طلبگی به قم اعزام کند.

در بودجه سال جاری دولت، یک هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان برای این مجموعه در نظر گرفته شده است.

این نهاد در سال ۲۰۲۰ از جانب وزارت خزانه‌داری آمریکا به‌اتهام ارتباط با فعالیت‌های نظامی‌اطلاعاتی نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم شد. دولت کانادا نیز این مرکز را به‌دلیل گسترش ایدئولوژی خود در خارج از ایران و استخدام نیروهای شبه‌نظامی خارجی تحریم کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند