وزارت اطلاعات: «عناصر وابسته» به سازمان مجاهدین خلق را بازداشت کردیم

رادیو فردا: یک روز بعد از برگزاری همایش سالانه شورای ملی مقاومت، بازوی سیاسی سازمان مجاهدین خلق، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مدعی بازداشت «عناصر وابسته» به این سازمان در هفته‌های اخیر شد و بر آن‌چه «تعقیب تروریست‌ها در خارج از مرزها» خواند، تأکید کرد.

در اطلاعیه این وزارتخانه که روز یک‌شنبه ۱۱ تیر منتشر شد، ادعا شده است در روزهای منتهی به حمله پلیس آلبانی به اردوگاه اشرف ۳، مقر سازمان مجاهدین خلق در تیرانا، «عناصر وابسته» به این سازمان قصد انجام «عملیات تروریستی» در شهرهای مختلف ایران را داشتند.


وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیه اخیر خود نوشته است که اردیبهشت امسال «عناصر وابسته» به سازمان مجاهدین خلق اقداماتی علیه «اماکن و اموال دولتی و عمومی» در شهرهای «کلارآباد، سلمان‌شهر، عباس‌آباد و تنکابن» انجام دادند و اداره کل اطلاعات استان مازندران «چهار نفر» را در همین زمینه بازداشت کردند.

این نهاد امنیتی حکومت در ایران همچنین مدعی شده است «یکی از عناصر سابقه‌دار» سازمان مجاهدین خلق را که قصد داشته در تهران با «بمب‌های دست‌ساز» عملیاتی علیه «یکی از نهادها» انجام دهد و «تیم عملیاتی و خانه امن» فراهم کرده بود،‌ «لحظاتی پیش از اقدام تروریستی» بازداشت کرده است.

وزارت اطلاعات همچنین از بازداشت آن‌چه «هسته سه‌نفره اقدامات خرابکارانه» خوانده در استان‌های خوزستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد در روز ۲۶ خرداد خبر داده و اعلام کرده در همین روز افراد دیگری را در استان گیلان و جزیره کیش دستگیر کرده است.

در این بیانیه، به هویت افراد بازداشت‌شده در هفته‌های اخیر اشاره نشده اما وزارت اطلاعات مدعی است که بازداشت‌شدگان، «سابقه خرابکاری» در اعتراض‌های سراسری سال گذشته که آن را «اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱» خوانده، داشته‌اند.

جمهوری اسلامی از اعتراض‌های مسالمت‌آمیز مردمی در ایران به عنوان «اغتشاش» نام می‌برد.

همچنین در این اطلاعیه آمده است چند نفر از این افراد از «زندانیان آزاد شده» بعد از اعتراض‌های سال گذشته بودند که بعد از برقراری ارتباط با «سرپل‌های» سازمان مجاهدین خلق برای «تولید نارنجک‌های دستی و بمب‌های کوچک دست‌ساز» آموزش دیده بودند.

این نخستین بار نیست که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، سازمان مجاهدین خلق را به نقش داشتن در اعتراض‌های سراسری، بعد از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، متهم می‌کند.

این وزارتخانه هشتم مهر سال گذشته در بیانیه‌ای از سازمان مجاهدین خلق به عنوان یکی از عوامل «سازمان‌دهی ترور و تخریب» در دو هفته اول اعتراضات نام برده و مدعی شده بود که «۴۹ نفر» از افراد وابسته به این سازمان را بازداشت کرده است.

وزارت اطلاعات همچنین دی ماه سال گذشته مدعی کشف یک «شبکه خرابکاری» مرتبط با سازمان مجاهدین خلق در شهرک اکباتان تهران شد و گفت که ۳۹ نفر را در این رابطه بازداشت کرده است.

این نهاد امنیتی اسفند ماه ۱۴۰۱ و در آستانه چهارشنبه آخر سال هم از بازداشت «تیم ۲۱ نفره از عناصر وابسته» به سازمان مجاهدین خلق، «شامل تعدادی از عوامل سابقه‌دار و زندانیان آزاد شده [این گروه] و عوامل عملیاتی آماده انجام اقدامات تروریستی» خبر داده بود.

وزارت اطلاعات در بیانیه اخیر خود حمله پلیس آلبانی به اردوگاه سازمان مجاهدین خلق در این کشور را «گامی به جلو» و «قابل تقدیر» دانسته و هشدار داده است جمهوری اسلامی، «تعقیب تروریست‌ها در خارج از مرزهای خود را به‌صورت جدی در دستور کار خود دارد».

پیشتر، معاون حقوقی ابراهیم رئیسی روز ۳۱ تیرماه در اظهار نظری گفته بود که تعقیب قضایی اعضای این سازمان در خارج از کشور «به اندازه لازم صورت نگرفته و ما در این زمینه عقب‌ماندگی داریم».

در همان روز، سازمان اطلاعات سپاه نینوا در استان گلستان در بیانیه‌ای مدعی شده بود که «عامل اصلی جذب» نیرو برای سازمان مجاهدین خلق در دو استان گلستان و مازندران را دستگیر کرده است.

آن بیانیه سازمان اطلاعات سپاه و همچنین اطلاعیه روز یک‌شنبه وزارت اطلاعات پس از آن منتشر می‌شود که حدود یک‌هزار نیروی پلیس آلبانی بامداد ۳۰ خرداد برای بازرسی و تفحص از مقر سازمان مجاهدین خلق وارد اردوگاه اشرف ۳ شدند. ورود نیروهای پلیس اما با مقاومت اعضای این سازمان روبه‌رو شد و در نهایت چندین مجروح و زخمی بر جا گذاشت.

این رخداد با استقبال مقام‌ها و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی همراه شده است، از جمله ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز ۳۱ تیر در توئیتر نوشت که «امیدواریم دولت آلبانی اشتباه خود در میزبانی از این فرقه تروریستی را جبران کند».

سازمان مجاهدین خلق می‌گوید که عملیات اخیر پلیس آلبانی به درخواست جمهوری اسلامی انجام شده است. این در حالی است که تیرانا سال گذشته در پی حملات سایبری به آلبانی با مبدأ ایران روابط خود با تهران را به طور کامل قطع کرد.

به دنبال اقدام پلیس آلبانی،‌ وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از حق دولت آلبانی برای تحقیق و تفحص حمایت می‌کند و با هرگونه فعالیت غیرقانونی احتمالی در خاک این کشور مخالف است. این وزارتخانه در بیانیه خود همچنین یادآور شد که واشینگتن، «سازمان مجاهدین خلق را نماینده مردم ایران نمی‌داند».

در ادامه تحولات چند هفته اخیر، نخست‌وزیر آلبانی در مصاحبه‌ای با مجله آلمانی اشپیگل که روز نهم تیر منتشر شد، گفته است سازمان مجاهدین خلق حق ندارد از خاک آلبانی برای مبارزه با حکومت ایران استفاده کند.

ادی راما تأکید کرده که اعضای این سازمان برای ادامه فعالیت علیه جمهوری اسلامی «باید آلبانی را ترک کنند»، چون این کشور «سنگر» جنگی نیست که در آن نقشی ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
Munchen - مونیخ، آلمان
سگ زرد برادر شغال است.دو گروه ضدبشر ،اسلامیست و تروریست که باعث بانی انقلاب ننگین و بدبختی چند نسل ایران تا به امروز بوده اند.یکی در قدرت و یکی فراری در شهوت قدرت.بدرید همدیگه را.بین مردم ایران هر دو به یک اندازه منفورند.
دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.