وزارت کار ایران با قطر تفاهم‌نامه اعزام نیروی کار «ماهر» ایرانی را امضا کرد

 امضای تفاهمنامه همکاری بین وزرای کار ایران و قطر رادیو فردا:در میانه بحران اشتغال در ایران، مقامات جمهوری اسلامی مذاکرات با قطر برای اعزام نیروی کار به این کشور را آغاز کرده‌اند.

رسانه‌های داخلی ایران از دیدار وزرای کار دو کشور در روز دوشنبه، پنجم تیرماه، خبر داده و نوشته‌اند که در این دیدار تفاهم‌نامه اعزام نیروی کار «ماهر» ایرانی به قطر امضا شد.


به گزارش ایسنا، وزیر کار دولت قطر در سفر به تهران گفت: «در حال حاضر حدود ۳۰ هزار ایرانی در قطر شاغل هستند و در نظر داریم حدود ۴۲۰۰ مجوز برای نیروی کار ایرانی صادر کنیم.»

او همچنین گفت: «در ۶ ماه گذشته پنج هزار نیروی کار ایرانی درخواست اعزام به قطر داشته‌اند که از این تعداد فقط ۵۰۰ نفر به مرحله عمل و اعزام رسیده و ۴۵۰۰ نفر هنوز باقی مانده‌اند.»

در این میان محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ایران، گفته است که اعزام نیروی کار به خارج نباید منجر به خروج نخبگان شود.

طی سال‌های گذشته گزارش‌های زیادی از فرار مغزها، سرمایه‌ها و نیروی کار ایران به کشورهای خارجی، به خصوص ترکیه و کشورهای عربی منتشر شده و اخیراً نیز گزارش‌هایی از فرار شرکت‌های ساختمان‌سازی و داروسازی کشور به ترکیه منتشر شد.

نبود شرایط مناسب برای محیط کسب و کار، دستمزدهای اندک و خصوصا نبود شایسته‌سالاری و رقابت سالم در فضای اقتصادی، کاری و تجاری کشور باعث شده است که شهروندان دارای مهارت، سرمایه، همچنین دانش‌آموزان به فکر مهاجرت از کشور باشند.

به رغم رشد چشمگیر مهاجرت نیروی کار، آمارهای جهانی نشان می‌دهد که حواله پول توسط آنها به داخل ایران طی چند سال گذشته نه تنها رشد نداشته، بلکه پارسال حتی به شدت افت کرده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد نیروی کار ایرانی مهاجر به فکر زندگی دائم در خارج هستند.

آمارهای بانک جهانی نشان می‌دهد کارگران ایرانی در سال ۲۰۲۲ تقریبا ۶۰۰ میلیون دلار از خارج به داخل کشور پول حواله کرده‌اند؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۳ میلیارد دلار بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند