عراق: «هیچ گونه توافقی» با ایران برای صدور «گذرنامه ویژه سفر اربعین» وجود ندارد؛ مقام ایرانی: غیرقابل تصور بود
رأی دهید
وبسایت «شفقنا» وابسته به دفتر آیتالله علی سیستانی از مراجع تقلید شیعه ساکن در نجف، به نقل از «الفرات» نوشته است که سرلشکر خالد المحنا، سخنگوی وزارت کشور عراق اعلام کرده که «کمیته مخصوص ساماندهی به عبور زائران» میان دو طرف وجود دارد اما توافقی بر سر «گذرنامه اربعین» صورت نگرفته است.
در پی اعلام این مخالفت، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی به خبرگزاری «ایسنا» گفت: مخالفت عراق با گذرنامه ویژه اربعین برای ما غیرقابل تصور بود و اکنون منتظر پاسخ آنها هستیم.
مجید میراحمدی که معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور را برعهده دارد تاکید کرد: «ما چاپ این گذرنامه را سال گذشته با «مهدی علی هادی الفکیکی» مشاور وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور مطرح کردیم و وی موافقت اولیه خود را اعلام کرد.»
پیش از این، احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی از تهیه «گذرنامه ویژه» و «ارزان» همراه با لغو ویزا برای «زائران اربعین» امسال در نشست با هیات عراقی در تهران خبر داده بود.
مراسم مذهبی «اربعین» در روزهای منتهی به بیستمین روز از ماه قمری «صفر» و چهل روز پس از روز دهم ماه «محرم» که از آن با عنوان «عاشورا» نیز یاد میشود، در کشور عراق و مسیرهای منتهی به شهر «کربلا» و مقبره امام سوم شیعیان به صورت «مراسم پیادهروی» و یا برگزاری برنامههای جانبی انجام میشود.
علی ذوالقدر، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه جمهوری اسلامی یکم خرداد ماه به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته بود: در پایان سال ۱۴۰۱ جلسهای با حضور «مسئولین عراقی» برگزار شد که در آن برای صدور «گذرنامه ویژه ایام اربعین» بین دو کشور توافق صورت گرفت.
او با اذعان به اینکه این گذرنامه «۵ سال» نیز اعتبار خواهد داشت و صرفا «زیارتی» است، اعلام کرده بود که «فعلا» شهروندان ایرانی فقط برای ایام موسوم به «اربعین» میتوانند از آن استفاده کنند.
در شرایطی که اعتبار گذرنامه ایران از جایگاه پایینی در مقایسه با بسیاری از کشورها برخوردار است، مقامات جمهوری اسلامی از زمانبندی برای ثبتنام و انجام امور مربوط به گذرنامهای جدید و با اعتبار پایینتر به نام «گذرنامه اربعین» خبر میدهند که بناست فقط برای تردد ایرانیان به دو شهر کربلا و نجف عراق باشد، موضوعی که به گفته سخنگوی وزارت کشور عراق، توافقی در مورد آن نشده است.