هواپیمایی ریاض رقیب جدید هواپیماییهای قطر، امارات و ترکیه
رأی دهید
هفتاد و هشت سال از تاسیس هواپیمایی سعودی میگذرد. این شرکت که نخستین شرکت هواپیمایی عربستان است کار خود را با هواپیماهای اهدایی فرانکلین دی روزولت، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده آغاز کرد و از آن زمان تا کنون عمده فعالیتش مختص انتقال زائران به مکه بوده ست.
این هواپیمایی همچنین باید قوانین سختگیرانه کشور را نیز به صورت تمام و کمال رعایت کند. یعنی در طول پرواز نباید الکل سرو شود. لباس زنان باید پاهایشان را بپوشاند. خدمه پرواز میتوانند زنان و مردانی که باهم نسبت خانوادگی ندارند را تفکیک کنند و برخی هواپیماها هم دارای نمازخانههایی مجهز به صفحه نمایشهایی هستند که جهت قبله را در طول پرواز نشان میدهد.
هواپیماییهای امارات، قطر و اخیرا ترکیه اکنون در جابجایی مسافرینی که قصد سفر بین آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای شمالی دارند پیشتازند و فرودگاههای خانگی آنها نیز بیش از آنکه محل اتصال پروازها باشد با سواحل، شهربازیها، فروشگاههای تراز اول و هتلهای مجلل با امکان دسترسی آسان به گیت پرواز به مقاصد توریستی تبدیل شدهاند.
عربستان سعودی نیز با هدف سهبرابر کردن پروازهای ورودی به این کشور و همچنین پیشی گرفتن از رقبا در جذب گردشگران اقدام به تاسیس دومین شرکت مسافربری هوایی خود با عنوان هواپیمایی ریاض کرده است.
این شرکت قصد دارد با هواپیماهای آبی و بنفش رنگش پروازهای خود را در سال ۲۰۲۵ آغاز کند. البته هواپیمایی ریاض هنوز در رابطه با این که آیا الکل در پروازهای این شرکت سرو خواهد شد یا نه حرفی به میان نیاورده و به ذکر این نکته که تحت قانون عربستان سعودی فعالیت میکند اکتفا کرده است.
شرکت هواپیمایی سعودی نیز به تمرکز خود بر انتقال زائران حج ادامه میدهد.
هدف هواپیمایی ریاض دستیابی به ۱۰۰ مقصد در سال ۲۰۳۰ و استفاده از فرودگاه بینالمللی ملک سلمان به عنوان نقطه اتصال پروازهایش است. این فرودگاه عظیم که در صحراهای نزدیکی ریاض ساخته شده قرار است تا پایان دهه جاری میلادی به ظرفیت جابجایی ۱۲۰ میلیون مسافر در سال یعنی ۳۰ درصد بیش از ظرفیت کنونی فرودگاه دوبی برسد.
هواپیمایی ریاض در حال حاضر سفارش ۳۹ هواپیمای جت ۷۸۷ دریملاینر را به شرکت بوئینگ داده است. ناظران صنعت هواپیمایی انتظار دارند که این شرکت تازه تاسیس در نمایشگاه هوایی پاریس مجددا سفارشهای بزرگی را ثبت کند.
تونی داگلاس بریتانیایی مدیریت این شرکت را برعهده گرفته است. او که از پیشکسوتان صنعت هواپیمایی تجاری است پیشتر از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ مدیریت شرکت هواپیمایی الاتحاد امارات عربی متحده را برعهده داشت. وی در مورد لزم تاسیس شرکت هواپیمایی ریاض میگوید: «جمعیت رو به رشد عربستان سعودی به نقطه اتصالی در کلاس جهان نیازمند است. با در نظر گرفتن وسعت این پادشاهی دراختیار داشتن بیش از یک هواپیمایی به نظر الزامی میآید.»
تاسیس هواپیمایی ریاض بخشی از برنامه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد نفت محور این کشور با سرمایهگذاری در ورزش و صنایع سرگرمی و گردشگری است.