انفجار در یک سد بزرگ در استان خرسون، اوکراین و روسیه همدیگر را متهم کردند

یورونیوز:  اوکراین و روسیه روز سه‌شنبه یکدیگر را به منفجر کردن یک سد و احتمال ایجاد سیلی عظیم در جنوب اوکراین متهم کردند.

اوکراین نیروهای روسیه را متهم کرد که یک سد بزرگ و نیروگاه برق آبی را در بخشی از جنوب اوکراین که تحت کنترل آن‌ها قرار دارد منفجر کرده است. تخریب این سد می‌تواند باعث ایجاد یک سیل بزرگ شود که جان صدها هزار نفر را تهدید می‌کند. سد کاخوفکا با ۳۰ متر ارتفاع و ۳.۲ کیلومتر طول متعلق به دوران شوروی سابق است و در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو ساخته شد. آب آن برابر با دریاچه نمک در ایالات یوتای ایالات متحده است.


خبرگزاری‌های روسی گفتند سد در اثر گلوله‌باران تخریب شده است. شهردار شهر نواکاهوکا که تحت کنترل روسیه است این اقدام را یک «اقدام تروریستی» از سوی اوکراین توصیف کرد.

با این حال خبرگزاری روسی تاس به نقل از یک مقام ناشناس دولت روسیه گزارش داد که سد به‌دلیل آسیب «ریزش کرده است.»

مقامات اوکراینی پیش از این هشدار داده بودند که خرابی سد می‌تواند ۱۸ میلیون متر مکعب آب را آزاد کند و باعث ایجاد سیل در خرسون و ده‌ها منطقه دیگر شود.
نشست اضطراری ولودیمیر زلنسکی
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای رسیدگی به این بحران یک نشست اضطراری برگزار کرد.

وزارت کشور اوکراین در تلگرام نوشت که سد کاخوفکا منفجر شده است و از ساکنان ۱۰ روستای اطراف رودخانه و بخش‌هایی از شهر خرسون در پایین دست رودخانه خواست تا اسناد ضروری و حیوانات خانگی را بردارند، وسایل برقی را خاموش کنند و محل زندگی خود را ترک کنند.

ویدئویی که به‌نظر می‌رسد از طریق یک دوربین نظارتی مشرف به سد گرفته شده باشد و در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود انفجار و شکستن سد را نشان می‌دهد.
«آب در مدت پنج ساعت به سطح بحرانی می‌رسد»
الکساندر پروکودین، رئیس اداره نظامی منطقه خرسون در ویدئویی که اندکی قبل از ساعت هفت صبح در تلگرام منتشر شد گفت: «ارتش روسیه یک اقدام تروریستی دیگر را مرتکب شده است.» وی هشدار داد که آب در مدت پنج ساعت به «سطح بحرانی» می‌رسد.

الکسی دانیلوف دبیر شورای امنیت اوکراین در توییتی نوشت: «زلنسکی به‌دنبال انفجار سد اقدام به تشکیل جلسه شورای امنیت و دفاع کشور کرده است.»

اوکراین و روسیه پیش از این یکدیگر را به هدف قرار دادن سد با حملات مختلف متهم کرده بودند و زلنسکی اکتبر گذشته پیش بینی کرد که روسیه سد را برای ایجاد سیل تخریب خواهد کرد.

مقامات، کارشناسان و ساکنان ماه‌ها نگرانی خود را درباره جریان آب از طریق سد کاخوفکا ابراز کرده بودند.

سطح آب در ماه فوریه گذشته به قدری پایین بود که نگرانی های بسیاری را در مورد فعالیات نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت اشغال روسیه است برانگیخت. سیستم خنک کننده این نیروگاه از آب سد کاخوفکا تامین می‌شود.

با این حال در اواسط ماه مه پس از باران‌های شدید و ذوب برف‌ها، سطح آب از سطح عادی فراتر رفت و باعث ایجاد سیل در روستاهای مجاور شد. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌داد که آب از روی دروازه‌های آسیب دیده عبور می‌کند.

اوکراین کنترل پنج سد از شش سد در امتداد رودخانه دنیپرو را در اختیار دارد که از مرز شمالی این کشور با بلاروس تا دریای سیاه کشیده شده است و برای تامین آب آشامیدنی و برق کل کشور حیاتی است. سد کاخوفکا دورترین سد در پایین دست در منطقه خرسون است که از سوی نیروهای روسیه کنترل می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
صدای خسته - بروج، بلژیک

این پوتین خودش احمقه فکر‌کرده همه‌مثل خودش احمقند.کاملا آشکار و مبرهنِ که کار خود پوتین و ارتش شکست خوردشه.وگر‌نه کدوم آدم عاقلی سد خودشو میشکنه و به مردم و خاک خودش آسیب میزنه؟پوتین ....😈
‌سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۲
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
"مونیخ " یا الهام چرخنده سایت باید نظر کارشناسی بده ،بدون نظر کارشناسی الام ... یا همون مونیخ نیمشه دقیق گفت چه اتفاقی افتاده.
‌سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
۳۵
Munchen - مونیخ، آلمان
فهم و شعورت در همین حده ،باز از ایدئولوژی رژیم جنایتکار حمایت کن.لابد سد رو هم آمریکا و آلمان و “دژمن” منفجر کرد؟
‌سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +363حساب ایکس ارتش اسرائیل ویدیویی طنز از تنها «یادگار امام» منتشر کرد
  • +212ترامپ می‌گوید مردم غزه باید کوچ کنند؛ آیا صحرای «نقب» یکی از گزینه‌هاست؟
  • +189نصاب ماهواره داخل ایران: مردم فقط می‌خواهند سخنرانی رضا شاه دوم‌ را گوش کنند
  • +167مجلس فرانسه خواهان تروریستی خواندن سپاه و بسیج و نیروی قدس شد
  • +156جواب با شعر یک هموطن به آمر به معروف اهل نجف عراق که در ایران به زن ایرانی تذکر حجاب میداد
  • +141ترامپ خواستار خروج فلسطینی ها از غزه و تحویل غزه به آمریکا برای تبدیل آن به منطقه تفریحی شد
  • +132دونالد ترامپ با امضای یک فرمان شروع «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی را صادر کرد
  • +129پسرخاله بشار اسد که عامل جرقه زدن انقلاب سوریه با شکنجه و کشیدن ناخن کودکان بود، دستگیر شد
  • +120محل سکونت روح الله خمینی رهبر مستضعفان جهان: باغ ویلای ۴هزار متری خسروشاهی بود
  • +115«محمدخاتمی از مردم خواست در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کنند. چرا آقای خاتمی؟ناامیدم کردید»